Tilos a sávváltás???

kea4 # 2009.03.27. 17:10

...ha az első kocsi a buszsávba ment KIFELÉ, azaz jobbra, és a hátuljának a BAL sarkát találták el, akkor szerintem a hátulról jövő kocsi szintén a belsőbb sávból kellett érkezzen, meglehetős hirtelenséggel. Ha a buszsávban jött volna, akkor telibe találja a már teljesen a sávban haladót, nem?

Üdvrivalgással:
KEA.

Grád András # 2009.03.23. 19:59

Kedves Riggs!

Itt valami nem kerek: Vagy mégsem volt olyan messze a sávváltáskor a másik, vagy ő maga is sávot váltott. Ez utóbbi esetben nem mindegy a sorrend, ha ő váltott előbb, akkor Ön a hibás. Ha elfogadja egy öreg róka olvasatát a történetben, akkor a legvalószínűbb, hogy a következő történt: Ön sávváltás előtt hátranézett, és nem volt Ön mögött a másik sávban senki. Valamivel később megkezdte a sávváltást, de addigra ő már nagyobb sebességgel haladva sávot váltott. Ön nyilván nem nézett másodszor is hátra, amikor végrehajtotta a sávváltást, ekként elébe vágott és ütköztek. Sajnos ebben az esetben csakugyan Ön a hibás a KRESZ szerint, még ha emberileg nem is hibáztatható. A legjobb esetben is megosztott felelősségre lehet kihozni a dolgot, de Ön azon semmit sem nyer, csak a másik is veszít! Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Riggs # 2009.03.23. 19:41

Sziasztok,

A következő történt velem pár hete, egy szabályos sávváltást követően hátulról beleszáltak az autómba.

A körülmények a következők voltak:

• a belső sávból soroltam kifelé a buszsávba
  • a tükörben nem volt a közelben autó, akit veszélyeztettem volna
  • írányjelzéssel átsoroltam
  • pár pillanat után történt az ütközés
  • az ütközés pillanatában az autóm már teljes mértékben a sávjában volt
  • a bal hátsó részbe ütközött a másik fél

Én azt állítottam, hogy a sávváltás során megfelelő körültekintéssel jártam el és nem vagyok vétkes. Ő valahonnan kivágott és úgy ütközhetett belém.

Ő azt állította Én vágtam ki elé és ezért történt az ütközés.

A rendőrség Engem hozott ki vétkesnek, mondván minden kérdéses esetben az a vétkes, aki sávot vált!!!

Mi a véleményetek erről????

Köszi,
R