Autóüveg fóliázás szabályai


gyula1 # 2009.06.28. 16:13

Tisztelt fórumozók!

Nekem le volt fóliázva az autóm körbe elég sötét fóliával! A rend éber őreinek nemnagyon tetszett ezért kénytelen voltam leszedni! De mivel nem színezett az üvegem így visszafóliáztattam szabályosan úgy, hogy 70% fényáteresztése legyen! Kaptam is róla műbizonylatot meg engedélyszámot a fóliába! De a minap hallottam, hogy állítólag az okmnányirodába belehet jegyeztetni a forgalmiba, hogy ez a tartozék van az autón és akkor már teljesen "kötekedés mentes" a fólia a rendőrökkel és a vizsgáztatókkal szemben! Ti tudtok erről valamit, hogy tényleg be lehet iratni a forgalmiba??

Válaszotokat előre is köszönöm!

monalisa1 # 2009.06.29. 18:29

A "B" oszloptól hátra fóliázhatsz 70% átlátszóság meghagyásával, vagyis elől és a vezető mellett két oldalt tilos.

Pirka13 # 2009.06.29. 18:46

Az autóüveg fóliázásra vonatkozó szabályok:

A közlekedési felügyelet szabályai szerint a gépjármű első oldali üvegeinek 75% fényáteresztő képességünek kell lenni ami a legtöbb autótípus esetén az üveg gyári szinezésének felel meg.
Ennél sötétebb színezés ezekre a felületekre nem kerülhet.
A hátsó oldali üvegek, és a hátsó szévédő tetszőlegesen sötétíthető.

gyula1 # 2009.06.30. 15:59

Rosszul tudjátok! Az egész autó körbe fóliázható!!!
Az első szétvédő 75% fényáteresztése mellett de a napellenző vonaláig akár milyennel akár 0%-ossal is! Az első oldalsó üvegek 70% fényáteresztés mellett fóliázhatók a hátsó oldalsó üvegek és a hátsó szélvédő akármilyen sötétséggel fóliázhatók akár 0%-ossal is!
Pirka 13 A színezett üvegek fényáteresztése kb 85-90% erre valóban nemlehet felszerelni fóliát mivel meghaladná a megengedett értéket a 70%-ot. De amelyik autó nem színezett üveggel rendelkezik mint pl az enyém arra lehet fóliát tenni amelyiknek 70% a fányáteresztése! Ez a ma érvényes jogszabály!

Üdv.: Gyula