Külföldi rendszám-magyar vezető

Fantomas1 # 2012.03.28. 18:34

Márhogyha tudod mivel, meg ugye ha elfogadják a magyar lakcímkártya mellett. (VAgy esetleg eldugod az utóbbit).

Mert ha nem, akkor továbbra is peched van. Lehet bejön 1-2-3-szor, aztán egyszer nem...

Kassad # 2012.03.28. 18:27

"Ha egyik sem vagy, csak többnyire kint élsz? Hát akkor peched van."

Ez az én esetem, ilyenkor a szokásos tartózkodási helyet igazolod.

Fantomas1 # 2012.03.28. 18:25

De ha Angliában élsz és nem akarsz járkálni, meg a munkaadódnak magyarázni, hogy mire is kell ez (mert még magyarázkodnod kéne, hogy milyen suttyó ország az, ahová az ő igazolása kell, hogy vezethesd ott saját kocsidat), akkor nézd meg ezt:

Fantomas1 2012.03.22. 18:56

Gyors, legális, ingyenes megoldás!

Kb. 15-16 lapot kell visszamenned.

Fantomas1 # 2012.03.28. 18:03

Véleményem véleménye lehetséges, hogy jó és használható vélemény.
Fogalmazz meg egy igazolást, hogy hol dolgozol(külföldön), heti hány órában és hogy ez rendszeres munkahelyed, stb. Viszont semmi konkrétum, amit nem akarsz a NAV orrára kötni.

Tedd ezt kétnyelven, az adott ország nyelvén és magyarul is.

Írasd, pecsételtesd le a munkaadóddal.

Ha tanuló vagy, akkor a tanintézménnyel.

Ha nyugdíjas vagy kint, akkor a nyugdíjad folyósítójával.

Ha egyik sem vagy, csak többnyire kint élsz? Hát akkor peched van.

Véleményem # 2012.03.28. 17:24

Nándorfehérváry

Nem a munkaszerződésed kell megmutatni.

Hanem a munkáltató által kiállított olyan munkáltatói igazolást (magánokiratot), amely alapján megállapítható, hogy rendszeres munkavégzésének helye külföldön van. A rendszeres külföldi munkavégzés céljából használt külföldi rendszámú gépjármű esetén elsősorban a külföldi munkavégzés tényét, annak helyét, gyakoriságát, időtartamát kell igazolni, hogy a hatóság a maga következtetését a rendszeresség tekintetében levonhassa, és nem azt, hogy a járművezető a külföldi járművet rendszeres munkavégzés vagy munkába járás miatt használja.

Honda Civic # 2012.03.28. 17:21

Akkor mutasd meg a külföldi bejelentett tartózkodási helyedet igazoló közokiratot...

Tudom, nincs köze hozzá, bolond törvény, de ez van.
Lehet panasszal élni a megfelelő helyen, mindenkinek joga van ehhez. Egy fórumon való lázadástól nem fog egy törvény megváltozni. Csak összezavarja az idetévedőket, akik használható tanácsért, segítségért jönnek.

Honda Civic # 2012.03.28. 16:46

Nézd, ha van magyar nyelvű munkaszerződése és kinti bejelentett lakcíme, szerintem haza jöhet. Ez a személyes tapasztalatom, mert másnap az Okmányirodában ezen papírok bemutatása után rendben volt nálunk a dolog, vissza is adták a rendszámot. És Ildikó férjének is rendben volt így az igazoltatás, ahogy olvastam.
És ahogy a törvényben, valamint itt is olvastam elég az egyik...

Honda Civic # 2012.03.28. 16:34

Nincs mit... :)

De komolyan a Showder Klubból járhatnának ide a fiúk tanulni:)

Véleményem # 2012.03.28. 16:26

Én nagyon megköszönöm, hogy ezt leírtad most Honda Civic!
Igazad van.

Honda Civic # 2012.03.28. 16:16

Sziasztok!

Eddig megálltam,hogy ne szóljak hozzá ahhoz, ami itt folyik, de már tényleg nevetséges. Tanácsért és személyes példámmal jöttem ide anno, nem személyeskedni. Megosztottam, hogy járt a fiam, amivel segíteni próbáltam a többieket, hogy ne járjanak így. És szólok az életben is minden kint dolgozó ismerősömnek, hogy ez velük ne történjen meg. Én is azt vallom, hogy rossz a törvény, de sajnos ez van, ehhez kell megoldást keresnünk. És ezért kell megosztanunk a tapasztalatainkat, hogy mások tudják mit kell beszerezni, hogy ne kapjanak ekkora büntetést. Megjegyzem én sem tartom jogosnak, de, ha a fejem tetejére állok, akkor is ez van.

Olvasom azóta is a hozzászólásokat, mert sokból tanulok. Jó példa erre az autó fogalomba helyezésének megkezdése és a származási nyilvántartásba vétele. Tudom benne van a törvényben, de ott elkerülte a figyelmemet, hogy így is lehet a külföldi rendszámú autót biztonságosan használni. Ezekből tanulnak mások is, de a sok "kabaréba illő jelenetből" nem hiszem.
Felesleges erre időt, energiát pazarolni, arról nem beszélve, hogy az újaknak teljesen "hiteltelen" lesz a fórum, ahová tanácsért, megoldásért jönnek.

Panasszal lehet élni az Ombudsmannál, mint ahogy sokan már meg is tették, hátha ezzel így haladunk valamit a törvény módosítása felé. De itt hiába a lázadás...

Kassad # 2012.03.28. 14:42

"Miért kevered bele Fantomas1-et... írj neki privátba. Ekkora butaságokat neki ossz meg, ő elviseli talán..."

Mert rejtély, hogy milyen okból ő az egyetlen aki passzívan elviseli a hülyeségét :)

Ugyanakkor azt sem értem, hogy hozzám miért állt az első hozzászólásomtól (gondolok itt az igazoltatásra) negatívan. Lehet múltunk van, csak én nem tudok róla...

Kassad # 2012.03.28. 14:26

Azért nem irigyellek Mocsi, ennyiszer veszed a fáradtságot, hogy beregisztrálj, és leírd a szarodat oldalakon át, hosszú órák munkájával, és mindig kitörlik...

Szinte már sajnállak, de igazából nem :)

Kassad # 2012.03.28. 14:22

Jogos :)

StefanAti # 2012.03.28. 14:21

Félnék, hogy medveszőrös lesz a bőr.....

Kassad # 2012.03.28. 14:20

Nem értem miért Ati,

Egy régi szar klímátlan merdzsóért sem?

StefanAti # 2012.03.28. 14:19

"és adják egymásnak kölcsön az autóikat a határon."

Te odaadnád? Én nem....

Véleményem # 2012.03.28. 14:18

Miért kevered bele Fantomas1-et... írj neki privátba. Ekkora butaságokat neki ossz meg, ő elviseli talán...

Kassad # 2012.03.28. 14:16

Mi is arra várunk mind :)

Kassad # 2012.03.28. 14:13

"de köszönjük, nagyon okos gondolat volt....."

Ne mondd, hogy meglepett :)

StefanAti # 2012.03.28. 14:08
  1. Ez nem jönne ki 30 ezerből
  2. Legtöbb ember problémája (tudtommal neked is), hogy nem akar kijelentkezni.

de köszönjük, nagyon okos gondolat volt.....

Véleményem # 2012.03.28. 14:05

Nándorfehérváry

A "sokan" szó alatt, csak te vagy az egyetlen, illetve minden mondandódba belefűzöd Fantomas1-et. Ez még így is csak kettő. HondaCivic akárhogy is nézem peches, hisz meglett büntetve. Nagyon sajnálom őt. De a példa mutatja, hogy kiszabható bírság sokkal rosszabb, mint az hogy megfeleljen valaki a törvénynek.
HondaCivic is megosztotta a tapasztalatát, ezzel ő szintén segített, a témához hozzá járult.

Aki a törvénnyel szembe megy, az nem segít se magán, se másokon.

Kassad # 2012.03.28. 14:04

"Neked mondom tehát, hogy bár azt próbálják itt egyesek sugallni, hogy tűrd, hogy 30 ezer forint felesleges kifizetésére, és felesleges hivatalba járásra kényszerítettek, ne hunyászkodj meg."

Még jó hogy azt mondtam, hogy nem kellett volna semmit tennie, amikor már megvolt a magyar nyelvű munkaszerződés, se hivatalba menés, se semmi. Tehát a 30 ezer forint kiadása felesleges volt. De lehet az első kérdésénél, ha nem jelensz meg pofázni, tisztábban átjött volna, mert ezt mondtam akkor is. Jössz neki 30 rugóval. Mindenki másnak meg, aki elolvassa a baromságaidat hosszú percekkel az életéből...

"tt vannak páran, akik egyértelműen e mellett a törvény MELLETT kardoskodnak,"

Szokásos tévedés, de mostmár nevezzük hazugságnak. Itt senki nincs, aki a törvény mellett kardoskodik. Olyanok vannak, akik próbálnak segíteni, hogy másokat ne bütessenek meg, meg ne verjék magukat fölösleges kiadásokba. Meg vagy te, aki annyit rizsálsz a "senki sem tudja, hogy mi elég meg mi nem", hogy szerencsétlen inkább jobbnak látta duplán biztosítani magát, ami 30 ezer forintjába, meg hivatalba mászkálásába került MIATTAD.

"Azt nézd, hogy ki az, aki felszólal ez ellen a törvény ellene, és ki az, aki megpróbál úgy hozzászólni, hogy aki olvassa, az be legyen szarva,"

Na ez TE vagy, te írod le ezerzer, amint egy új kérdezőnek leírjuk, hogy mire lesz szüksége, hogy SENKI NEM TUDJA? HIGY MI KELL! JAJJ JAJJ JAJJ NE JÖJJÖN HAZA SENKI KOCSIVAL!!!!

"Ezeknek valószínűleg anyagi érdekük is fűződik hozzá, különben nem járnának ide naponta 10 percenként, hogy hallassák a hangjukat, több ID-n is csalva, hazudva."

Itt csak te hazudsz. Hazudsz amikor úgy adsz tanácsot, hogy fingod nincsen, hogy elfogadják a forgalmi engedélyt fordítás nélkül is, mert az szabványos az EU-ban, még a rendőröknek kiadott szamárvezetőt is becopyztuk ide százszor. Hazudsz amikor arról beszélsz hogy nem vagy Shohat. Hazudsz amikor arról beszélsz, hogy TI törlitek el a törvényt. Az eltörléshez, ha lesz (adja isten), neked semmi közöd nem lesz. Pláne nem úgy, ha baromságokra buzdítod az újoncokat, meg fenyegeted a moderátorokat...
Több ID-n idejáró csaló csak TE vagy.

Véleményem # 2012.03.28. 13:28

Ildikó770

Talált megoldást! Sajnos ára van. Ha bármi mást választana megoldásként (ami nem saját autó) rosszabbul jönne ki anyagilag (repülő,taxi,hajó) meg a kellemetlenségek egy tömegközlekedésen vagy bármi máson.

Kár buzdítani arra hogy panasszal éljen hisz megoldotta, ezek után nem lesz problémája.

A panaszokkal nem tud segíteni másokon. A tapasztalatával hogy azt megosztotta ez által segített azokon akik ezt elolvassák, így járult hozzá a témához, a törvényhez.

Minden más megnyilvánulás amit Nándorfehérváry javasol csak bajba sodorhatja az embereket.

Nándofehérváry

Megint belekeverted a forgalmit, aminek semmi köze a jogszabályhoz. Nem közokirat a forgalmi engedély!

Kassad # 2012.03.28. 13:03

"Kemény a helyzet valóban, de megalkuvással és meghunyászkodással csak bátorítjuk ezeket, hogy még több ilyen EU ellenes törvényt hozzanak. Kell nekik egy kis ellenszél szerintem."

Az ellenszél fogalmát, tartok tőle, az ha itt járatod a szád nem meríti ki. De az sem, ha tárgyi tévedések leírására buzdítasz másokat. Meg az sem, ha leírod 4 felhasználónéven az autózás különböző nem létező alternatíváit. Ide az jön, aki autóval akar jönni és magyarországra. Fölösleges leírni ezerszer az autó kint hagyását, és az egyéb közlekedési eszközöket mint alternatívát. Attól, hogy ismételgeted, még nem lesz kevésbé baromság, vagy az ide látogatóknak potenciális megoldás.

Kassad # 2012.03.28. 12:52

"a német konzulnak írjatok panaszos levelet, hogy a magyar hatóságok nem fogadják el a német forgalmit. "

Ez utóbbit csak akkor, ha hazudni akarsz és hülyét csinálni magadból, mert ez nem igaz :)