Üdv.
Segítséget szeretnék kérni. Tavaly nyáron történt egy autóbalesetem, talán pár héten belül határozat is születik. Viszont ma beszéltem a szabálysértési osztály ügyintézőjével, aki elmondta, hogy fele-fele arányban vagyunk vétkesek. ( hármas ráfutásos baleset )
Kértem az ügyintéző hölgyet, mivel a helyszíneléskor a harmadik autó vezetője egész mást mondott, mint amit a meghallgatáskor elmondott, hogy hallgassák meg a tanúkat is, mivel volt több is. De a hölgy azt mondja, hogy felesleges, mert az semmit nem számít, akkor számítana,ha pl. egy negyedik autós látta volna az egész balesetet. De így, hogy ki mit mondott a helyszíneléskor, az egyáltalán nem számít. Így felesleges a tanúk meghallgatása.
Számomra pedig fontos lenne, mert a helyszínen az igazat mondta az illető, majd a több mint fél évvel későbbi meghallgatáson már másként adta elő a baleset történetét.
Kérhetem én a tanúk meghallgatását? A rendőrség pedig elutasíthatja? Hiába kértem, hogy hallgassák meg a tanúkat is, nem hajlandóak, mondván nincs semmi értelme és jelentősége. A hölgy azt mondta, hogy még a bíróságon sem hallgatnák meg a tanúkat, hiába is kérném.
Így azt fogadják el, amit a meghallgatáson elhangzott.
Jogos ez???
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Üdv.
Sysy