Rendőrség - tanú meghallgatása


Majordomus # 2023.02.18. 22:01

Elvileg a te érdeked lenne elsősorban.

Szomorú örökös # 2023.02.17. 21:17

tmsnmeth80

Kérdeztem tőle, hogy mi van akkor, hogy ha én ezt nem írom alá? Azt mondta, hogy akkor bevisznek Rendőrségre és kameraszobában rögzítik a tanuvallomásomat. A kérdésem az, hogy ilyen esetben kényszerítéssel bevihetnek kihallgatni? Vagy milyen lehetőségeim / jogaim vannak ilyenkor?

Akkor most ismét megkérdezem, hogy szeretnéd, ha elkapnák az elkövetőt vagy sem? Te hívtad ki őket, sajnos ez azzal jár, hogy felveszik a te vallomásodat is. Amennyiben nem működsz együtt velük - jól láthatóan nem igazán vagy az - akkor milyen jogon vársz el tőlük korrekt nyomozást? Ha így állsz hozzá, felteszik a polcra a feljelentésedet, majd kb. 2 hónap múlva leveszik, hogy rátegyék a lezárást és kapsz róla egy határozatot ismeretlen tettesről. Ezt akarod valóban?

tmsnmeth80 # 2023.02.17. 21:04

,,A Nyomozó kézzel írta a tanuvallomásomat amit ki sem lehetett olvasni. Kérdeztem tőle, hogy mi van akkor, hogy ha én ezt nem írom alá? Azt mondta, hogy akkor bevisznek Rendőrségre és kameraszobában rögzítik a tanuvallomásomat. A kérdésem az, hogy ilyen esetben kényszerítéssel bevihetnek kihallgatni? Vagy milyen lehetőségeim / jogaim vannak ilyenkor?,,

Majordomus # 2023.02.17. 20:43

Ezt majd az ügyészség pontosítja!

Vadsuhanc # 2023.02.17. 20:33

a kamerafelvételt nem kell kérni. A rendőrség lefoglalhatja ha akarja.

a másikban igazad van. Az nem csak egy magánlaksértés. lopás kisérlet ( betörés ).

Szomorú örökös # 2023.02.17. 20:27

tmsnmeth80

Ha csönget hozzám a Rendőrség, hogy látják a házamon a kamerákat és szeretnék elkérni a felvételeket és én nem akarom odaadni nekik, hogy tudom úgy megtagadni / kijátszani őket, hogy ne kelljen? Ilyenkor köteles vagyok beengedni őket vagy elküldhetem őket?

Már megbocsáss, de el akarod velük fogatni az elkövetőt vagy sem?
Hivatalból egyébként kikérhetik a felvételt szerintem és te nem tagadhatod meg tőlük.

tmsnmeth80 # 2023.02.17. 19:58

A Rendőrség szerint ez csak magánlaksértés. Szerintem annál több mivel törte szét a redőnyömet és beakart jönni a házba az ablakon keresztül az alsó épületekben meg kutakodott.

tmsnmeth80 # 2023.02.17. 19:56

Kedves Szakértők!

Kertes házban élek és 2023. 02. 16. án betörtek hozzám. Konkrétan arra ébredtem, hogy valaki bemászott a kerítésen és az ablakomon lévő redőnyt töri szét, hogy bejusson a házba. A házam tele van kamerákkal amelyek rögzítették az elkövetőt. A Rendőrség nagyon profi és kedves volt kivéve 2 nyomozót. Éjszaka a kocsijukban tanúként hallgattak ki, én persze azt se tudtam hol vagyok ilyen ébredés után. A Nyomozó kézzel írta a tanuvallomásomat amit ki sem lehetett olvasni. Kérdeztem tőle, hogy mi van akkor, hogy ha én ezt nem írom alá? Azt mondta, hogy akkor bevisznek Rendőrségre és kameraszobában rögzítik a tanuvallomásomat. A kérdésem az, hogy ilyen esetben kényszerítéssel bevihetnek kihallgatni? Vagy milyen lehetőségeim / jogaim vannak ilyenkor?

Másik kérdésem. Ha csönget hozzám a Rendőrség, hogy látják a házamon a kamerákat és szeretnék elkérni a felvételeket és én nem akarom odaadni nekik, hogy tudom úgy megtagadni / kijátszani őket, hogy ne kelljen? Ilyenkor köteles vagyok beengedni őket vagy elküldhetem őket?

Mikor vihetnek el a házamból? Csak ha gyanusítanak valamivel?

sysy73 # 2010.04.19. 10:26

Üdv.
Segítséget szeretnék kérni. Tavaly nyáron történt egy autóbalesetem, talán pár héten belül határozat is születik. Viszont ma beszéltem a szabálysértési osztály ügyintézőjével, aki elmondta, hogy fele-fele arányban vagyunk vétkesek. ( hármas ráfutásos baleset )
Kértem az ügyintéző hölgyet, mivel a helyszíneléskor a harmadik autó vezetője egész mást mondott, mint amit a meghallgatáskor elmondott, hogy hallgassák meg a tanúkat is, mivel volt több is. De a hölgy azt mondja, hogy felesleges, mert az semmit nem számít, akkor számítana,ha pl. egy negyedik autós látta volna az egész balesetet. De így, hogy ki mit mondott a helyszíneléskor, az egyáltalán nem számít. Így felesleges a tanúk meghallgatása.
Számomra pedig fontos lenne, mert a helyszínen az igazat mondta az illető, majd a több mint fél évvel későbbi meghallgatáson már másként adta elő a baleset történetét.
Kérhetem én a tanúk meghallgatását? A rendőrség pedig elutasíthatja? Hiába kértem, hogy hallgassák meg a tanúkat is, nem hajlandóak, mondván nincs semmi értelme és jelentősége. A hölgy azt mondta, hogy még a bíróságon sem hallgatnák meg a tanúkat, hiába is kérném.
Így azt fogadják el, amit a meghallgatáson elhangzott.
Jogos ez???

Köszönöm szépen előre is a segítséget.

Üdv.
Sysy