Sziasztok!
Gondoltam leírom mi történt az első tárgyaláson az FKPT ellen, hátha okul belőle valaki. Az előzményeket a Centrumos topikban lehet olvasni.
A lényeg, hogy - ahogy megjósolták - a parkolócég jogi képviselője nem jelent meg a tárgyaláson, így négyszemközt voltam a bírónővel.
Kiderült hogy a rossz címre kiküldött fizetési felszólítás tértivevényére nem azt írta a posta, hogy címzett ismeretlen helyre költözött, hanem azt hogy címzett nem kereste. Ez a felszólítás szakította volna meg az elévülési időt. A következő levél már ugye egy fizetési meghagyás volt amit szintén a régi címre küldtek ki, az már címzett ismeretlen tértivel jött vissza, majd ezután kezdték kinyomozni az aktuális címemet. Én eddig abban a hitben éltem, hogy az elsőt is ezzel küldték vissza (tekintve, hogy valóban nem laktam ott, az értesítés időpontjában már több éve kijelentkeztem).
Innentől picit más a gyerek fekvése, mert az FKPT nem béna volt, azáltal hogy a rossz címre még egy fizetési meghagyást is kiküldet, hanem a posta hibájából téves info alapján döntöttek. Nyilván ha az elsőre azt jött volna vissza, hogy rossz a cím, gyorsan még elévülési időn belül kikeresték volna az új címemet és kiküldik a felszólítást.
Ezt persze én gondolom így, a tárgyalás 10 percig tartott és a bírónő csak annyit mondott, hogy kivizsgálják mikor honnan és hová költöztem és hogy miért ez lett írva a tértivevényre.
Következő tárgyalás október közepe.