"ha ők bizonyítani tudják, hogy megkíséreltek értesíteni (még ha nem is vetted át), akkor 1 évük van az összeg behajtására"
Azért kíváncsi lennék, hogy ha netán perre vinnék a dolgot (kötve hiszem) akkor ott mennyire állná meg a helyét az, hogy "megkíséreltek értesíteni" továbbá egyáltalán mivel tudnák bizonyítani.
Mivel a legtöbb esetben szimpla kis levéllel üzenget a legtöbb parkolási cég (hja, az ajánlott ill. tértivevényes küldésre nem futja...) innentől kezdve max a postakönyvben tudnák(?) bizonyítani, hogy kiküldték, de ebben az esetben nemcsak nekem, hanem még többszáz autósnak küldtek hasonló levélkét, és ilyen esetben meglepne, ha a postakönyvben mind a többszáz (vagy mégtöbb) küldemény ki lenne részletezve, hogy ki(k)nek küldtek ki levelet (részletesen, nevek, címek stb...)és nem csak annyi szerepelne a postakönyvben hogy pl. x100 db 8g-os levél... És onnantól kezdve a postán (ill. a bíróságon) ők bajosan bizonyítják, hogy egyáltalán feladták az illetőnek a levelet. Az, hogy magához a címzetthez eljutott illetve hogy kézhez is kapta, azt meg gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani.
Szóval így, hogy nem ajánlottan illetve tértivevényesen adják fel ezeket a felszólításokat, lehet, hogy pénzt spórolnak, de egyúttal el is lehetetlenítik a késöbbiekben az esetleges bizonyítást.
Nem véletlen, hogy a hivatalos leveleket, értesítőket pl. a helyi önkormányzat (pl. ha súlyadóról van szó) vagy az Illetékhivatal mindíg ajánlottan postázza (én legalábbis tőlük mindíg ajánlottan kaptam értesítést stb.)
Véleményem szerint a legtöbb ilyen esetben vaktöltényekkel lövöldöznek, pláne ha egy embernek max 1-2 esete van néhány ezer forinttal, azzal nem citálnának bíróság elé. De ha a kiküldött leveleknek csak a fele megijed és kapásból és ész nélkül fizet nekik, már megérte számukra. És nagyjából erről van szó, a fele tényleg ész nélkül fizet, akár jogos, akár jogtalan a követelés.