Kedves Mindenki!
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Tegnap este a 6. kerületben a Dalszínház utcában parkoltam a Révay utca sarkától kb. 15-20 méterre. Parkolásom célja: színházban való művelődés.
Miután vége lett a darabnak, kisétáltunk az autóhoz és egy rövid szöveges üzenet fogadott a szélvédőn, miszerint rossz helyen, azaz "KRESZ 40§.(8) A) járdán várakozik, jelzőtábla v útb. jel nem engedi meg"
Körülnéztem gyorsan, hogy hol keressem azt a bizonyos járdát, vagy útburkolati jelet, ami nem engedi ezt, de csak az úttesttel azonos szintű, de más színű kockakő burkolatot véltem felfedezni. Az a más színű lenne a járda? Oké, mondjuk azt, hogy ezt még el is fogadom. DE! Miért van akkor úgy kialakítva az úttest melletti rész, hogy az parkolónak látsszon? Aki nem járt volna még az Opera környékén, annak megpróbálom leírni hogyan is néz ki ez az utca útburkolat szempontjából. Maga az úttest, apró, fekete kockakövekből van kirakva. A házfal és az úttest közötti rész pedig a következőképpen. A faltól az úttest felé maga a sétáló rész, kb. 2-2,5m szélességben, sárgás színű 30x30-as járókövekből van kirakva. Majd a "járda" közepén egy kb. 40-60cm szélesen, ugyanolyan fekete apróköves sáv húzódik végig az utca teljes hosszában, mint amilyen maga az úttest is. Azután egy újabb 2-2,5m szélességű sárga 30x30-as járóköves rész következik, egészen az úttestig. Meglepő módon éppen olyan széles, hogy egy személyautó kényelmesen parkolni tudjon rajta.
Az utca sarkán semmilyen tiltótábla nincs kihelyezve a parkolással kapcsolatban. Igaz, azt sem lehet látni, hogy most ezen a szakaszon lehet vagy nem lehet parkolni, várakozni. Kb. 25m-re a Révay utca sarkától van egy lámpaoszlop, amire ki van téve egy megállni tilos tábla, de az ugyebár az úttestre vonatkozik. Én a táblától innen, az úttest és a ház fala közötti részen parkoltam, de még a "képzeletbeli felező" vagy "vízelvezető sáv"-tól számítva, az úthoz közelebb eső felőli részén. Tehát, kihagyva annyi részt a járókelőknek, hogy azok zavartalanul tudjanak közlekedni.
Szerintetek jogos a büntetés vagy sem? Érdemes megreklamálni vagy sem?
A válaszokat előre is köszönöm! ;)