Ingyenes parkolás kis órával.

Lagunadci # 2011.09.29. 15:08

Köszönöm.
Én ilyen vagyok, ha tévedek beismerem és próbálok tanulni belőle és mások elé példaként felállítani a dolgot. Ha már emiatt egy ember is nyer megérte.

Egyébként ez a törvény szabályozza az egészet:

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

pazs # 2011.09.27. 12:11

Le a kalappal előtted, hogy beismered, tévedtél.
Tényleg.

Lagunadci # 2011.09.27. 11:50

Nos lezárandó a témát, kiderült, hogy nem azért büntettek meg, amit sejtettem, hanem más miatt. A kialakított parkoló öböl végén van egy alig látható rakodási zóna tábla jó magasra helyezve. Figyelmetlen voltam...... Álljon itt tanulságként esetleg másoknak is.

Lagunadci # 2011.09.25. 11:55

mindegy hétfőn bemegyek.... Azért remélem azt figyelembe veszik, hogy a postán voltam benn még és azért késtem.. Mivel ott pont a Posta miatt van kinn a 30 perces tábla. Fejleményeket leírom hátha segíthet majd másnak később.

Gabicsek # 2011.09.24. 20:18

Nincs ilyen helyeken türelmi idő. 4 perc túllépésért nyomtak nekem is 2.500.-Ft-ról csekket egy parkolóban.

Lagunadci # 2011.09.23. 13:47

Kérdésem a következő lenne. A postánál parkoltam egerben, ahol ingyenes parkoló van 30 perc kiegészítő táblával. Ahogy elő van írva 13.30-kor kitettem a kis órát az idővel az ablakba, majd 14.02 perckor megbüntettek.

3 kérdésem lenne

1. Nincs-e valami türelmi idő itt, hogy hány perccel lehet a lejárat után megbüntetni, mint a fizetős parkolókban
  2. Ha bizonyítani tudom a csekkemmel, hogy tényleg a postán voltam akkor (emiatt tették ki a 30 perces kiegészítőt) és nem más miatt mentem 5 perces késéssel a kocsihoz, az ér-e valamit.
  3. Honnan tuják bizonyítani, hogy a 32 perc az 32 perc és nem 27. Mivel az ő órájuk hitelesített, de az én kis órám nem. És lehet, hogy ami náluk 14.02 volt az nálam mondjuk csak 13.57

Köszönöm mindenkinek a választ. Balázs