Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


autószerelöi átverés

Andor26 # e-mail 2016.09.24. 10:08

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Tegnap 2016.09.23-án a Váci úti Auto Fort szervizbe vittem az autómat olaj, olajcsere, légszűrő és pollenszűrő cserére. A szervizelést elvégezték, a munkát kifizettem. Sajnos vidékre utazásom miatt nem tudtam ellenőrizni az elvégzett munkát. Számla és a munkára vállalt jótállási papírok is megvannak. Ma 09.24-én néztem az olajat a nívón és ugyanolyan fekete, mint a csere előtt, illetve leszedtem a levegőszűrő tetejét és szembesültem vele, hogy a levegőszűrő koszos, különböző növényi szennyeződésekkel tele van, tehát nem cserélték. Hétfőn az első dolgom az lesz, hogy megyek vissza panaszkodni. Kérdésem az, hogy ezek elegendő bizonyítékok-e arra, hogy feljelentést tehessek ellenük? Vagy Ön szerint mi lenne a megfelelő cselekvés?
Válaszát előre is köszönöm!

guba" # e-mail 2016.09.19. 20:52

Ügyvédhez, aztán ha nem sikerül megegyezni bírósághoz.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Ördög71 # e-mail 2016.09.11. 08:34

Igen,tudom,hogy a kettő között különbség van!A sima ékszíjat akartam kicseréltetni,nem a vezérműékszíjat!Ahogy írtam,kicserélték,de rosszul.Amikor újra kicserélték,valamit elrontottak és akkor következett be a nagyobb baj,amit szóban el is ismertek,hogy ők okoztak!Sajnos én sem vinném oda többet a kocsit,de most ott áll szétszerelve és nem javítják meg,mert én nem vagyok hajlandó az ő hanyag munkájuk miatt egy csomó pénzt kifizetni!Kérdésem,hogy ilyen esetben hová fordulhatok?

Szomorú örökös #   2016.09.11. 07:31

Ördög71
Az ékszíjat ne keverjük össze a vezérműszíjjal. Előbbi max. a generátort, vízpumpát és a kormányszervót tekeri, attól a szelepek nem mennek tönkre. Utóbbi viszont a szelepeket mozgatja, abból nagy gáz van, ha elszakad. Most akkor melyik is szakadt el először és melyik utoljára?

Utóbbinak egyébként minimum 60 ezer kilométert kell bírnia, így érdekes, hogy a cserét követő beindítás után elszakad. Vagy te hablatyolsz össze-vissza, vagy a szerelők kamuznak és oda én tuti nem vinném többé az autómat.

Ördög71 # e-mail 2016.09.10. 19:09

Tisztelt Fórumozok!

Egy hónapja elvittem a kocsimat egy sima ékszíj cserére. A munka megtörtént, kifizettem 36000ft-ot.(még egy alkatrész lett cserélve) számlát nem kaptam, a munkalapból sem, pedig kértem. . Beültem az autóba és 5 méter után hallottam, hogy valami nem stimmel. Visszavittem. Akkor a szerelők már kézzel leszedték a félig elszakadt új ékszíjat. Semmi gond - újra kicserélik. Én akkor eljöttem. A következő telefonbeszélgetésünkben elmondták, hogy amikor beindították a motort, a szíj újra elszakadt, átugrott a vezérlés, 8 szelep kuka. Kértem, hogy javítsák ki a saját költségükön, mert ők is elismerték, hogy hibáztak. Aztán jött a telefon, hogy több, mint 100 ezer Ft-ot fizessek ki. Hová tudok fordulni jogorvoslatért, hogyan tudom bebizonyítani, hogy ez egy jó autó volt, amikor odavittem? Azóta nincs autóm. Köszönöm a segítséget!

tyúk # e-mail 2016.04.17. 13:58

nem

vakata # e-mail 2016.04.13. 13:30

Tisztelt Forumozok!

Segitséget szeretnék kérni, mivel egy autoszerelö csunyán átvert! Történt ,hogy febr 17én egy baleset vétlen károsultja vagyok, ugyanis a mőgőttem jővő auto sávot váltott és ütközött ezután az egyik auto az én automba csapodott. még a helyszinről felhivtam az autoszerelőt hogy vihetem e oda javitani az autot azt mondta igen, annak rendje modja szerint megbiztam a kárrendezéssel,le is biztositoztatta a pénzt neki utalták 430 e ft ! A szerelö a kocsit elvitte a kft telepéröl,söt egy hónapja kilépett a kft-böl is! szerelőt nem találom telefon nem veszi fel ,lakásán többször voltam letagadják ,hogy nincs otthon! pesze nála van forgalmi tőrzskönyv ! Kétségbe vagyok esve,se pénz se auto forduljak a rendőrségre? semmi papirom nincs ,hogy nála az auto! A kft ben dolgozok emlékeznek rá ! köszönettel Varga Katalin

guba" # e-mail 2016.03.10. 08:13

A jegyzőkönyvben rögzíteni kell, hogy mikor, milyen körülmények között került a szerelőhöz a kocsi, milyen javítást rendelt meg, az miért nem sikerült, stb, végül a jelenlegi helyzetet.
A jegyzőkönyvet a vállalkozó is írja alá, ha valamivel nem ért egyet, akkor azt is írja bele. Legyen rajta két érdekmentes tanú aláírása.
Készítsenek fotó vagy video felvételeket.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

figó # e-mail 2016.03.09. 09:51

A ténykedésének sajnos nincs irásos nyoma, de tanuim vannakrá hogy nála volt sőt más villamossági mühelybe is átvitte..
A forgalmit sem adta vissza még..

figó # e-mail 2016.03.09. 09:47

Köszönöm a válaszaitokat.

Ezt a jegyzőkönyfelvételt a mostani állapotról hogy-hol kell felvetetni? Mi a továbblépés pontos menete?

Attila111111:
A szerelőhöz ez az autó a saját "lábán" ment, jelentős töbletfogyasztás problémával.Müködöképesen! Vittem egy motort én is - már az első alkalommal közölte hogy alkalmatlan az autóhoz,Nem is ragaszkodtam "hogy faragjuk azért be,stb"-ennek ellenére azt is szétszedte..
A cserélt motort ő maga választotta amit nem volt képes beüzemelni!
70.000ft-ot kért volna ezért a " munkáért" -ami használhatatlan állapotba tette az autót,és másik szerelőnek kellett volna elvégezni -befejezni azt amit ő vállalt el...Talán érthető, hogy 70000ft-ot egy nem müködö motorcseréért nem fizettem ki.Ha visszaállitotta volna az eredeti állapotot talán jogosan tartana igény a csere munkadijára - de ezt sem tartom korrektnek igazából, hiszen javitatni vittem és nem azért hogy megnézzük hogy áll neki egy másik motor ami szerinte megfelelő.
A kiemelt motor állapotán látszik a "gondos tárolás" - talán kint a szabad ég alatt..ráadásul darabokban. igy valószinüsithető hogy a motor teljesen használhatatlanná vált!
A gondos kiszerelés következtében csoveket lapitottak össze, csatlakozókat törtek le!
Az eredeti állapotot nem visszaállitotta, mint a képeken is látszik..Sőt súlyossabb lett a probléma mint volt!

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.03.01. 09:11

Guba, sajnos ez nem így van. Minden körülményt vizsgálni kell. Lehetnek költségbeli viták amit a megrendelő nem fogadott el, így visszaállítja az eredeti állalotot. Mivel van családban autószerelő, tőlük hallom, hogy némelyik ügyfél mekkora balf.sz. Mindenki olcsón akar javíttatni és teljes generált kérnek. Legutolsó eset , hogy egy bontott motort vitt az ipse, hogy azt tegye bele, majd kiderült, h az sz.abb mint az eredeti motor. Elkért egy 20 ast a cserére , ns de az ügyfél felháborodott, hogy erőtlen a motor meg miért ilyen drága a csere stb. Stb. Szerelő azt tette amit kértek, arról nem tehet, h sz.r a motor amit vittek. Vissza kellett cserélni a ŕégire, persze megint kért egy 20ast. Kedves ügyfél feljelentette minden fórumon, vitte magával a számlát. Persze hivatalok se hülyék, nem msrasztalták el a rokont. Kapott közbe navos ellenőrzést is, de ott sem volt probléma.

Lehetséges itt is ilyen probléma, hogy a szerelő inkább kiszáll a javításból, mert okoskodó f.sz az illető. Minden körülményt vizsgálni kell guba! Persze hozzáteszem csaló autószerelőkből rengeteg van sajnos.

guba" # e-mail 2016.03.01. 08:17

Az autó magától nem fog megjavulni, a szerelő pedig láthatólag nem képes megjavítani.

Hibásan teljesített. Érdemes egy jegyzőkönyvet felvenni az eddigi tényekről, nyilatkoztatni a sikertelen javítási kísérleteiről, ezután meg kell javíttatni mással és követelni rajta a költségeket.Párhuzamosan az esetlegesen keletkezett következménykárokat is.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

figó # e-mail 2016.02.28. 12:49

Megvan a változás...
Az autót fogta és lerakatta a kapu elé egy trélerről - az általa belerakott motort kivette, az eredeti motor a csomagtartóban van, az általam vitt alkatrész-motorral együtt...cefnikre szedve!
Az állapotát érdemes megnézni a képeken :
http://www.kephost.com/…599551_o.jpg
http://www.kephost.com/…834742_n.jpg
http://www.kephost.com/…162193_n.jpg
http://www.kephost.com/…231588_n.jpg
http://www.kephost.com/…699879_n.jpg
http://www.kephost.com/…722459_n.jpg
http://www.kephost.com/…828278_n.jpg

figó # e-mail 2015.11.07. 09:02

Az én ügyemben sajnos 4 hónap alatt semmi változás nincs...
Az autó továbbra is a szerelőnél,azóta sincs előrelépés.A cserélt vagy részlegesen cserélt /ez sem derül ki a szavaiból egyértelmüen../ motor azóta sem indul.Azt mondta keritsek szerelőt aki megcsinálja, odaszállitja üzemanyagköltség fejében - miután kifizettem a motor, váltó és a kuplung cseréjét /ez utóbbit nem is kértem, a féltengelyek cseréjéről volt szó../ összességében 110.000 ft-ot.A motor müködésképtelen jelenleg, az autó tréleren szállitható.A javitást egy másik embernek kellene elvégeznie, 80km-re az autó jelenlegi tartózkodási helyétől..Követelheti tőlem a motorcsere és a motor vagy részleges motor árát árát ebben a helyzetben?
Bár már a váltó cseréjében is kételkedem ezek után..Kiprobálni csak üzemképes motorral lehetne rendesen,ami jelenleg nincs..

koklerek11 # e-mail 2015.10.06. 13:39

A pénz átvételénél nem volt, az, hogy az autóm másik 4-5 autóval együtt az udvaron és a háza előtt állt napokig arra igen, ezt megtudják erősíteni más ott autót szereltető személyek, tanúk csak olyanok voltak akik hallották amikor közölte, hogy az autóm elkészült. Semminemű dokumentációt nem állított ki, de a műszaki vizsgán nem vettem részt, nem tudom kell e bármit is aláírnia annak, aki az autót a műszaki vizsgára viszi? Ha igen akkor azt nem én írtam alá, még ha az én nevem is szerepel az esetleges okmányon.

Bea1 # e-mail 2015.10.06. 13:01

tanú volt? bármilyen papír?

koklerek11 # e-mail 2015.10.06. 01:55

Autószervizeléssel kapcsolatos problémával fordulnék önökhöz!
Az autóm kötelező műszaki vizsgája előtt kisebb belső utastéri javításokkal kapcsolatban kerestem fel egy szerelőt akit az egyik ismerősöm javasolt. A javítások elvégzését követően a szerelő átnézte az autót és javasolta, hogy hagyjam ott mert az egyik lengéscsillapítót is ki kell cserélnie, majd menjek vissza 5 nappal később mert addigra el is viszi is tudja műszaki vizsgára, mindezért előre 73500 Ft-t kért! A gépjármű átvételét követően tapasztaltam, hogy megváltoztak az autó menettulajdonságai. Felerősödött a kipufogógáz kibocsátás, a váltó recsegve kapcsolt csak és vesztett a dinamikájából. a következő nap el vittem egy másik szervizbe, ahol megállapították, hogy az autómból hiányzik a katalizátor és a káros anyag kibocsátása jócskán túllépi a megengedett szintet, a benzincsövet elvágták és toldották, a friss szerelésűnek tűnő váltóm pedig cserére szorul, mindez úgy, hogy a motortérben semmilyen javításra nem volt szükségem. Mivel semmilyen számlát nem adtak a szerelésről ezért a tételes javításokra nem tudok hivatkozni. Illetve az is kiderült, hogy a "szerelő" semmilyen iparűzési engedéllyel nem rendelkezik. Tudok az ügyben bármit is csinálni?

koklerek11 # e-mail 2015.10.06. 01:34

Műszaki vizsga előtt vittem el ellenőrzésre egy ismerősöm által ajánlott szerelőhöz a gépjárművemet, hogy kisebb szereléseket hajtson végre az autón. Ezek csak a gépjármű utasterére korlátozódtak, mivel az autó használata során más probléma nem merült fel. A szerelő a gépjármű átvizsgálása során javasolta az első lengéscsillapítók cseréjét is, majd miután ezt megtette el is vitte az autót és levizsgáztatta. Ezt követően egyből jöttek új problémák, mert a kocsi menettulajdonságai megváltoztak a kipufogógáz sokkal erőteljesebb lett, szaggatni kezdett a váltó, megnőtt a fogyasztás... ezért elvittem egy másik szervizbe ahol átvizsgálták. Kiderült, hogy a benzincsövet átvágták és toldották, eltűnt a katalizátor és a friss szerelésűnek tűnő váltó rossz és az gépjármű káros anyag kibocsátása messze meghaladja a normál értéket. Mindez úgy, hogy a motortérben semmilyen jellegű szerelésre nem is volt szűkség! Semmilyen számlát nem kaptam a szerelésről, ezért a bekövetkezett javításokról nem tudtam igazolni. És mint utólag kiderült a szerelő iparengedéllyel sem rendelkezik... Tehetek bármit is?

figó # e-mail 2015.09.16. 11:32

Nekem is szerviz problémám lenne...
Mivel megnőtt az autóm fogyasztasa és futómű probléma is adódott elvittem a Geo Metro-mat egy autószerelőhöz.
Mivel sejtettem hogy nagyobb a motor probléma vittem egy használt motort is, esetleges cseréhez.
A motorcserere sor került, egy harmadik motor került beépitésre - állitólag amit vittem nem volt olyan állapotú hogy beépitsék.Közben javasoltak egy váltó cserét is, belementem.A futómüvet is megjavitották.
Az egész javitást egy hétre vállalták,ezért is mentem bele - az autóval dolgozom /dolgoznék../, futár vagyok.Erről tájékoztattam a szerelőt is, hogy számomra munkaeszköz az autó.Igéretet is kaptam rá, igyekeznek a javitással.Ennek ellenére az autó egy hónapja ott van....Állitólag nem indul a cserélt motor, valami elektromos probléma miatt.A szerelő átvitte egy másik villamossági mühelybe - most ott áll.A helyzetről akkor kapok tessék-lássék tájékoztatást ha nagynehezen elérem a szerelőt..akkor is semmitmondót : ő nem boldogult vele, most a másik mühelyben van..már két napot nézegették / a majd három hét alatt../ holnap utánna nézz, felhiv - azóta sem hivott.
Tehát elvittem javitattni egy üzemképesnek mondható autót, most van egy "javitott" üzemképtelen csak tréleren szállitható autóm..A szerelő meg csak annyit mond nem tudják mi a baj..
Mit tehetnék?

Szomorú örökös #   2015.03.09. 06:54

Ilyen történetbe én is belefutottam egyszer nagyon régen. Itt Szegeden a jól megszokott karburátoros műhely éppen nyári szabin volt, én meg elvittem egy olyan másik karburátoroshoz, aki egyáltalán nem jó hírnek örvendett. De úgy gondoltam, nagy baj nem lehet belőle. Néhány nap múlva készen is lett a kocsi, a szerelő beült mellém és dumált egyfolytában a próbakör alatt, hogy ezt csináljam, meg azt csináljam. Én a végén kifizettem és elhoztam a kocsit.

Rá következő hétvégén Hódmezővásárhely érintésével Pestre mentem a barátaimmal. Már Csongrádnál le kellett állni egy benzinkútnál, mert melegedett nagyon a motor. Nem értettem, hogy mi lett vele, de utána igen-igen idegőrlő tempóban haladva mentem vele Pestig, mert amikor elkezdett felfelé menni a mutató, akkor vissza vettem a tempóból kicsit. Épségben odaértünk, a program megvolt, majd visszaindulás előtt kértem tőlük 10 percet, hogy még hidegen átnézzem a kocsit. A 4 hengerben 3 különböző típusú gyertya volt - holott erre nem adtam megbízást, hogy kicserélje őket - ráadásul ebből csak kettő volt új és a két használt közül az egyiknek a belső része több milliméterre kicsúszva, gyakorlatilag az a henger nem nagyon dolgozott, innen volt a melegedés. Úgyhogy nem maradt más hátra, visszaraktam a kocsiba a régi 4 db egyforma gyertyát és hasítottunk gond nélkül vissza Hódmezővásárhelyre - immáron teljesen hibátlan üzem mellett.

Hétfőn aztán bementem a szerelőhöz és kivertem a balhét. Ekkor ő a két használt helyett berakatott két olyan új gyertyát, amit már ő adott hozzá és azóta felejtős az a műhely számomra. Soha többé nem fogom oda vinni, de még csak ajánlani sem fogom senkinek.

guba" # e-mail 2015.03.08. 19:29

6:123. § [A szolgáltatás minősége]
(1) A szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában alkalmasnak kell lennie a rendeltetése szerinti célra, így

  1. alkalmasnak kell lennie a jogosult által meghatározott célra, ha azt a jogosult a szerződéskötés előtt a kötelezett tudomására hozta;
  2. alkalmasnak kell lennie azokra a célokra, amelyekre más, azonos rendeltetésű szolgáltatásokat rendszerint használnak;
  3. rendelkeznie kell azzal a minőséggel, és nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos rendeltetésű szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, figyelembe véve a kötelezettnek vagy - ha nem a kötelezett állítja elő a szolgáltatás tárgyát - a szolgáltatás előállítójának és ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó nyilvános kijelentését;

Ha nincs feltüntetve, hogy +ÁFA, akkor az bruttó díjként értendő.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Careesh # e-mail 2015.03.03. 06:23

Engem is átvertek!
Nemrég vásároltam egy használt gépjárművet/
Az autót egy kereskedésből választottam!
Nagyon szép darab, mondhatni makulátlan, de szóltak a váltóban a csapágyak(valószínű nem cseréltek benne olajat...)
Semmi probléma megvettem, mert annyival olcsóbban tudtam hozzájutni.
Elvittem egy kimondottan mechanikus vátójavítással foglalkozó szervízbe!
A szemrevételezés során kiderült, hogy valóban csapágyas!
A ,,fönök" úr értesített, hogy mivel lent van a váltó ugyan még nem kellene, de ő kinyomócsapágyat is cserélne benne, mi legyen! Fel is ajánlott egy bizonyos márkát amivel kapcsolatban fenntartásaim voltak a minőségét illetően!

Mivel én is autószerelő vagyok, csak már nem a szakmában dolgozom vannak kapcsolataim és megpróbáltam beszerezni egy gyári alkatrészt ami első körben nem sikerült!
Mivel nem tudtam, szóltam neki rakja be amit ő ajánlott!!!

Ezek után pár nap múlva, mivel sokszor járok a környéken benéztem, hogy halad a munka és megkérdeztem, hogy sikerült-e beszerezni és hogy hol vásárolta!
Mondta, hogy sikerült itt és itt vásárolta!
Vlahogy éreztem, hogy itt valami nincs rendeben és felhívtam az alkatrészboltot (mivel ismerem), hogy ez a cég mikor és milyen alkatrészt vásárolt!
Közölték velem, hogy a beígértnél még silányabb minőségű kinyomócsapágyat vett!
Amikor ezt megtudtam azonnal visszamentem és kérdőre vontam, de még fennhangon kiabálva védekezett, végül beismerte hogy hazudott (erre tanúm is van )!
Ezután találtam gyári minőségűt és megkértem hogy még aznap tegye össze az autót úgy hogy én is ott vagyok mert nem bízom meg benne! Erre ő kitessékelt a műhelyből mondván hogy én nem lehetek ott miközben dolgozik...!
Jó kint megvártam míg az autóm elkészült!
Amikor próbakörre mentünk rosszabbnak éreztem az autóm állapotát mint amikor odavittem! Mondta hogy hétfőn orvosolja a hibát és majd értesít! Ma kedd van és még nem hívott!
Kérdéseim a következők lennének!

A számlára köteles-e tételesen rávezetni hogy milyen márkájú és típusú alkatrészeket tett az autómba?

A megrendelési munkalapon nem szerepel hogy +áfa csak egy adott összeg akkor nekem kell-e áfát fizetnem!

Még miket követelhetek az illetőtől?

Köszönettel
Careesh

guba" # e-mail 2013.09.17. 17:08

Ezek után nagyon semmit már. Mindkét szerviz azt állítja, hogy mindent szerződésszerűen teljesített. Valamelyik nyilván nem mond igazat, de ezt már ezek után nem lehet bizonyítani.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Vazso # e-mail 2013.09.13. 19:27

Átvertek egy autószervizben,
Szerelési hibák sokaságát követték el, másik szerviz hozta helyre az általuk okozott hibákat,amiket ők nem ismernek el.Garanciális jogaimat nem tudtam érvényesíteni, ráadásul beszereltek egy általam vásárolt alkatrészt úgy, hogy annak szerelését úgy végezték el,hogy nem bele való volt az autóba,és így garanciám elveszett mi előtt megrendeltem volna az alkatrészt, előtte ki kértem a szakmai véleményüket,hogy 100% ba jó e az autóhoz, válaszuk hangos igen volt, persze e-mailb leirták hogy jó az autóhoz.
Mindenről számlám van, fényképek, jegyzőkönyvek készültek.
Kétszer kellett kuplungoztatom, kétszer kellett vezérlést
beállítást végeztetnem. Szerelési hibák sokaságát követték el, vissza szerelték a hibás alkatrészeket amelyek baleset veszélyt okozhattak volna.
elég magas a számla amit másik Márkaszerviznek kellett ki fizetnem.
Nem ismerik el a hibájukat,
mit tehetek velük szemben..
Válaszukat köszönöm,...

Margó40 # e-mail 2013.06.12. 17:42

Űdvözlök mindenkit.
Segitséget,informácíót szeretnék kérni.
az egyik ismerősöm elhozta hozzám a motorját, hogy javítsam meg neki,mível én nem tudtam meg csinálni elvittem egy űzletbe ahol szerelést is vállalnak,mikor elkészűlt telefonon közölték a tulajdonossal hogy mennyibe kerűl a javitás mehet a mototért,mind ez 2012.decemberében történt,a tulaj ekkor jött rá hogy nem tud fizetni,és állitolag meg állapodtak ,hogy tavasszal megy érte,ehelyet most 2013.junius 10-én jelent meg nálam hogy a bolt ahova elvittem neki meg javitatni a motort eladták. mível 3hónapig vártak rá nem ment érte igy eladták,megtehetik ezt?most engem fenyeget hogy feljelent,most ilyenkor mi a teendőm?mit tanácsolnak? ráadásul én december óta nem is találkoztam az ismerőssel