Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


autószerelöi átverés

gerbera317 # e-mail 2020.06.18. 10:40

És kétszer elhoztad tőle az autót úgy, hogy csak otthon derült ki, hogy nem indul? De hát hogyan? Tréleren? Meg egyáltalán...

Roberto33 # e-mail 2020.06.16. 08:25

Tisztelt Jogifórum!
Körülbelül fél éve elvittem az autómat egy jónak mondott szerelőhöz. Az autó nagyon nehezen indult hidegen. (az autó folyamatos használatban volt, ezért csak napokra tudtam mindig nélkülözni) A szerelő megállapította a hibát. Az autó ott marad nála ki cserélt rajta sok dolgot(kb 500 000 Ft volt ). Vissza adta a kocsit , de a kocsi továbbra sem indult. Eltelt egy hónap. Az autó megint visszakerült, megállapított egy újabb hibát ami megint kb fél millió Ft volt. Akkor azt mondtam, ne haragudj de az autó kb 1,5 Millió Ft-ot ér, költsek rá megint fél milliót?! Meggyőzött , hogy ez motorfelújítás lesz és már minden cserélve van a kocsin ez egy új autó lesz. Megcsinálta, a hiba továbbra sem múlt el, sőt már csak hidegindítóval indult. Akkor azt mondta egy dolog lehet azt kicseréli. Ekkor kicserélt még akkumulátort generátort stb. amiről nem tájékoztatott előre. Majd beadott egy újabb félmilliós számlát. Az autó tovább sem indul. Mit tehetek?

Velinda 77 #   2019.08.14. 11:05

Üdvözletem!
Van egy 14 éves autóm. Lejárt a műszakija, így elvittük egy szerelőhöz, hogy amit kell, azt javítsa meg rajta és vizsgáztassa le. Azt mondta, hogy 1-2 hét lesz maximum, mert nagyon sok a munkája, nem jó neki, ha sokáig ott van az autó. Kb. 1 hónapig volt nála az autó. Állítólag féket cserélt, hegesztette, megjavította a generátort. Szerdán azt mondta, hogy csütörtökön viszi műszakira, este mehetünk az autóért. Este elmesélte, hogy megcsinálta a generátort, a féket, kihegesztette, lefestette, stb. Még nem értünk ki a településről, amikor a töltés visszajelző lámpa elkezdett világítani. Visszamentünk hozzá, azt mondta, hogy ő megjavította, azóta romlott el, hagyjuk ott az autót. Nem hagytuk, mert szükségünk van az autóra, vidéken lakunk, használjuk minden nap. 4 nap alatt kb. 200 km-t mentünk az autóval, amikor elszakadt a generátor ékszíja. Aki jött menteni, az a hegesztés láttán azt mondta, hogy ez így szerinte garantáltan nem megy át a műszakin. A fék sincs felszabályozva, a generátorban a görgősor szorult meg, ezért szakad el az ékszíj. Hogy miért nem tölt, az egy másik kérdés. Ezek után megnéztük, hogy egyáltalán van-e műszaki az autón. A forgalmi szerint már hétfőn leműszakiztatták. Számlát nem kaptunk, én, mint tulajdonos semmilyen papírt, megbízást, meghatalmazást nem írtam alá. Hívtuk az embert, hogy nem jó az autó, nem csinálta meg amit kifizettünk, utalja vissza a pénz felét. Ezt nem tette meg és a telefont sem veszi fel. Mit tehetek?

alfateam # e-mail 2019.08.13. 11:45

Szállíttasd el az autót úgy ahogyan van.
Egy autót nem lehet csak úgy kihozni a telephelyről csak a tulajdonos beleegyezésével...

Immaculata # e-mail 2019.08.13. 08:52

Szállíttasd el az autót úgy ahogyan van. A bíróságtól, közjegyzőtől kérhetsz szakértői kirendelést, azután megcsináltathatod az autót. A szakértői véleményt egy kártérítési eljárásban a bíróság elfogadja.

Bmwfail # e-mail 2019.08.12. 04:27

Tisztelt Jogifórum!
Tanácsra lenne szükségém!
Az autóm marcius első hetében adagoló hibás lett, így elvontottam egy szerelőhöz aki megállapította hogy az adagolóhibát. Ajánlott is egy "BMW specialistát" akihez március 26-án oda is szállítottam az autót. Az igéret szerint ezt 2 nap alatt megjavítja és vihetem is haza. 2 hét elteltével felhívtam, hogy mi újság az autóval?! Hozzá sem kezdtek mert nem beszéltük meg, hogy megcsinálják-e... itt már kicsit furcsa volt mivel pont ezért vittem oda az autót!
Másnapra szétszedték az autóm adagolóját és közölték, hogy adagolóelektronika a problémája. Ezt külsős céggel 65 ezer forintért másnapra megcsináltattam. Adagoló vissza, szerelőnek átadtam. 3 nap múlva hív, hogy továbbra sem jó, így az adagolót leszedi,de annak van költsége (60 ezer forint)és vigyem vissza mert nem jól csinálta meg a külsős cég. Megint felesleges futkosás. A külsős cég 1 év garanciát ad a munkájára, így helyben neki is láttak a "probléma" megoldásanak. Adagoló vissza, szerelőnek átad... 1 hét alatt feltette és közölte, hogy az adagoló kuka, így kell keríteni egy másikat ami nála pont van a telepen. Ennek az ára 140 ezer forint (ezt még nem fizettem ki) . 2 hét múlva hív, hogy sikerül összetenni, de az autó továbbra sem indul mert az adagoló az egy autómata váltós autó adagolója az enyém pedig keziváltós! Azóta 3x voltam nála és mindig újabb és újabb mesével rukkol elő. Az eddig elköltött 125 ezer forintért csupán annyit csinált, hogy az autót szétszedett állapotban félretolta, más autó alkatrészei hegyekben ácsorognak az autómon mint valami asztalon. Az autóm március 26-óta nála van. Jelenleg 2 hete nem tudom elérni, nem tartózkodik a telephelyen és telefonra nem reagál. Ebben az esetben mit tudok tenni?
A negatív kommenteket nem kérem!

Renault2 # e-mail 2019.07.09. 13:52

Szép napot mindenkinek! Tanácsra lenne szükségem. Egy hónapja elromlott az autóm,trélerel egy ismerősöm álltál ajánlott autoszerelőhöz vittem,ő volt akkor közel és csak jót hallottam róla.
Felmérte a munkát,majd felhívott,hogy mennyibe fog kerülni,mi a baja,majd megállapodtunk,hogy egy hetet vár míg össze szedem a pénzt,és utánna hozzákezd. Azt mondta 2 napos munka.
Határidőre meg is kapta a pénzt,akkor azt mondta megrendelő az alkatrészeket,másnapra megérkezik,rá következő két napra mehetek is az autóért.
Akkor hívtam telefonon,hogy hogy áll,hisz gondolom készen van,de ő 2 hete húzza az időt,mindig kitalál valami indokot miért nem haladt vele,más munka stb. ...
Mára ígérte hogy kész,az előbb hívtam,s most az történt,hogy beleszakított kettő napja egy csavart a motorba,s azért nem hívott mert várta mikor jelentkezem,s most hogyan tovább,mit csináljon. (Ezt nem részletezném,hogy ennek a motorba szakadt csavarnak mi a következménye) Abban maradtunk,ma megyek este s megnézem az autót.
Az ő álltál megrendelt alkatrészek árát egyébként hiánytalanul megkapta.
Nem tudom mit tegyek,nem tudom bizonyítani,hogy ő azt a pénzt átvette. Ha most elhozatom az autót,akkor megteheti,hogy azt nem adja vissza?
Nem számlaképesség szerelő,másodállásban otthon bütykölget.
Azt szeretném megtudni,hogy ha este megyek akkor mire készülhetnek? Volt e már valaki ebben a helyzetben?

drbjozsef #   2019.06.24. 18:29

öcskös89,

A szerelési munkához az illető milyen munkafelvételi adatlapot adott, milyen szerződést kötöttek pontosan, és milyen számlát állított ki a munkáról?

Nos, hát, ugye, akkor...

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

öcskös89 # e-mail 2019.06.24. 17:51

Tiszteletem!
Olyan problémával fordulok önökhöz, hogy körülbelül 4 hónapja egy ismerősömhöz elvittem az autóm hogy csinálja meg egy adott hiba miatt. Bütykőlt rajta, elkérte a pénzt, de rosszabb lett mint volt. De elvittem az autót mert kellett. Ezek után teljesen eltűnt, végül az autóm már járóképtelen volt. Mivel nem vette fel a telefont, és kise jött duda, és csengő szóra, ott hagytam, és kénytelen voltam venni egy másik autót. Idő közben előkerült, és ígérte, hogy megcsinálja az autómat. Ez több mint egy hónapja volt, és megint eltűnt, de nála van az autóm. Ilyenkor milyen peres úton, vagyis milyen bizonyítékot kéne gyűjtenem, hogy belegyek védve, és nagyobb eséllyel induljak ebbe az ügybe? Az autó vétel ára, stb stb körülbelül 600.000 forintra jön ki. Ezt nem hagyhatom elveszni.
Előre is köszönöm válaszukat!

drbjozsef #   2019.06.02. 13:46

Robert Nikola,

Amikor odaadtad neki a motort, akkor miben állapodtatok meg pontosan, igazolhazóan ?

Ha semmi, akkor nem vagy jó helyzetben, pláne, hogy a motor is nála van.

A legjobb lenne, ha megegyeznétek valahogy.

Vagy ad mindenről számlát, vagy nem fizetsz annyit. Ha vissza akarja tartani a motort - amit megtehet, a vállalkozásnak zálogjoga van ilyenkor az levégzett munka erejéig -, akkor megemlítheted neki a pert, ott viszont neki bizonyítania kell minden igényét, számlák nélkül ez neki is nehéz lesz, szóval ő sincs olyan jó helyzetben.

Vagy kifizeted, vagy bepereled, vagy megegyeztek a kettő között. Mindketten jobban járnátok...

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Robert Nikola # e-mail 2019.06.01. 13:38

Sziasztok! Jogi segítségre lenne szuksegem, illetve mit tehetek, ha a motoromat elvittem egy maszek szerelohoz, a gondom az volt hogy teljesen felujitott motorom állt 2 évet garazsban és nem indult. A szerelo a nélkül hogy kértem volna, gumikat cserélt rajta, elvitte muszakira is, meg állitolag egy csomo dolgot kellett rajta megcsinalni, es most azt mondta, hogy 207.000 ft ot fog kérni amiért rendbe rakta a 15 éves motoromat. Mondtam hogy jó de kellenek majd a számlák, nyugták stb mert sokallom ezt az összeget. Erre azt mondta hogy semmirol semmi szamlat se nyugtát nem tud adni, de ö össze irta nekem hogy mi mennyibe kerult meg utána lehet kérdeznem. Légyszives segitsetek, mit tehetek ebben az esetben??? ????

Szomorú örökös #   2019.04.29. 06:10

És vajon Bobi33 mit kell bemutasson, hogy „bizonyítcsa” a jó helyesírás tudását?
Lehet csak én „sokkalom” a helyesírási hibákat a mindössze két sorban? :-D

efi99 # e-mail 2019.04.28. 21:31

Bobi33
Számlát. (Tételest persze)

alfateam # e-mail 2019.04.28. 11:28
gerbera317 # e-mail 2019.04.28. 10:46

Szerelő: Hát igen, itt sajnos ki kell cserélni a váltót.
Autós: Mi az a váltó?
Szerelő: Hú, egyet mondtam? Bocs, kettőt kell cserélni.

drbjozsef #   2019.04.25. 11:38

Bobi,

Bármit kérhetsz - nekik meg nem kell adniuk semmit, ha nem akarnak.

Aztán az, akinek érdekében áll (neked, ha nem adják vissza az autódat, vagy nekik, ha nem fizeted ki a javítást) pert indít. Aztán a bíróság szintén kérhet bármit, csak neki tényleg oda kell azt adni, ami bizonyíték lehet, ha kell, végső esetben igazságügyi szakértőt rendel ki. Ez persze többszázezer forint plusz költség lesz a pervesztes félnek - de hogy ki lesz az...

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Bobi33 # e-mail 2019.04.25. 09:28

Jónapot.
Ha sokkalom a szervizelés végösszegét mit kérhetek egy autó szerviztöl,hogy bizonyitcsák miért lett ennyi a végösszeg?

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.09.24. 12:29

Nem kell feljelenteni senkit hanem panasszal élsz auto Fortnal. Ne aggódj megcsinálják, mert nekik ez ciki.

Andor26 # e-mail 2016.09.24. 10:08

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Tegnap 2016.09.23-án a Váci úti Auto Fort szervizbe vittem az autómat olaj, olajcsere, légszűrő és pollenszűrő cserére. A szervizelést elvégezték, a munkát kifizettem. Sajnos vidékre utazásom miatt nem tudtam ellenőrizni az elvégzett munkát. Számla és a munkára vállalt jótállási papírok is megvannak. Ma 09.24-én néztem az olajat a nívón és ugyanolyan fekete, mint a csere előtt, illetve leszedtem a levegőszűrő tetejét és szembesültem vele, hogy a levegőszűrő koszos, különböző növényi szennyeződésekkel tele van, tehát nem cserélték. Hétfőn az első dolgom az lesz, hogy megyek vissza panaszkodni. Kérdésem az, hogy ezek elegendő bizonyítékok-e arra, hogy feljelentést tehessek ellenük? Vagy Ön szerint mi lenne a megfelelő cselekvés?
Válaszát előre is köszönöm!

guba" # e-mail 2016.09.19. 20:52

Ügyvédhez, aztán ha nem sikerül megegyezni bírósághoz.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Ördög71 # e-mail 2016.09.11. 08:34

Igen,tudom,hogy a kettő között különbség van!A sima ékszíjat akartam kicseréltetni,nem a vezérműékszíjat!Ahogy írtam,kicserélték,de rosszul.Amikor újra kicserélték,valamit elrontottak és akkor következett be a nagyobb baj,amit szóban el is ismertek,hogy ők okoztak!Sajnos én sem vinném oda többet a kocsit,de most ott áll szétszerelve és nem javítják meg,mert én nem vagyok hajlandó az ő hanyag munkájuk miatt egy csomó pénzt kifizetni!Kérdésem,hogy ilyen esetben hová fordulhatok?

Szomorú örökös #   2016.09.11. 07:31

Ördög71
Az ékszíjat ne keverjük össze a vezérműszíjjal. Előbbi max. a generátort, vízpumpát és a kormányszervót tekeri, attól a szelepek nem mennek tönkre. Utóbbi viszont a szelepeket mozgatja, abból nagy gáz van, ha elszakad. Most akkor melyik is szakadt el először és melyik utoljára?

Utóbbinak egyébként minimum 60 ezer kilométert kell bírnia, így érdekes, hogy a cserét követő beindítás után elszakad. Vagy te hablatyolsz össze-vissza, vagy a szerelők kamuznak és oda én tuti nem vinném többé az autómat.

Ördög71 # e-mail 2016.09.10. 19:09

Tisztelt Fórumozok!

Egy hónapja elvittem a kocsimat egy sima ékszíj cserére. A munka megtörtént, kifizettem 36000ft-ot.(még egy alkatrész lett cserélve) számlát nem kaptam, a munkalapból sem, pedig kértem. . Beültem az autóba és 5 méter után hallottam, hogy valami nem stimmel. Visszavittem. Akkor a szerelők már kézzel leszedték a félig elszakadt új ékszíjat. Semmi gond - újra kicserélik. Én akkor eljöttem. A következő telefonbeszélgetésünkben elmondták, hogy amikor beindították a motort, a szíj újra elszakadt, átugrott a vezérlés, 8 szelep kuka. Kértem, hogy javítsák ki a saját költségükön, mert ők is elismerték, hogy hibáztak. Aztán jött a telefon, hogy több, mint 100 ezer Ft-ot fizessek ki. Hová tudok fordulni jogorvoslatért, hogyan tudom bebizonyítani, hogy ez egy jó autó volt, amikor odavittem? Azóta nincs autóm. Köszönöm a segítséget!

tyúk # e-mail 2016.04.17. 13:58

nem

vakata # e-mail 2016.04.13. 13:30

Tisztelt Forumozok!

Segitséget szeretnék kérni, mivel egy autoszerelö csunyán átvert! Történt ,hogy febr 17én egy baleset vétlen károsultja vagyok, ugyanis a mőgőttem jővő auto sávot váltott és ütközött ezután az egyik auto az én automba csapodott. még a helyszinről felhivtam az autoszerelőt hogy vihetem e oda javitani az autot azt mondta igen, annak rendje modja szerint megbiztam a kárrendezéssel,le is biztositoztatta a pénzt neki utalták 430 e ft ! A szerelö a kocsit elvitte a kft telepéröl,söt egy hónapja kilépett a kft-böl is! szerelőt nem találom telefon nem veszi fel ,lakásán többször voltam letagadják ,hogy nincs otthon! pesze nála van forgalmi tőrzskönyv ! Kétségbe vagyok esve,se pénz se auto forduljak a rendőrségre? semmi papirom nincs ,hogy nála az auto! A kft ben dolgozok emlékeznek rá ! köszönettel Varga Katalin