Cascos, hiteles, totálkáros autó

sakjamaka # 2013.01.11. 18:30

Segítséget kérnék,hogy mire számíthatok.
a hiteles autónk (valószínű)totálkáros lett-cascó van rajt -már nem is olyan sok rajt a hitel-de ilyen esetben ha a bank lezárja a hitelt-a hátralévő futamidőre is ki kell fizetnem az árfolyam külömbözetet?kb 15-16 hónap lenne még vissza a hitelből.

kfgabri # 2012.07.21. 05:41

"lízingen" a pénzügyi lízinget értettem.

kfgabri # 2012.07.21. 05:05

Összefoglalva: lízing és hitel esetén tőketartozás és járulékaival kell számolnunk ügyféloldalról, amit csökkent a kártérítés és az értékesített roncs.
Ez pedig elemi ügyfélérdek, hogy csökkenjen.
Nem érdemes hősködni, akadályokat gördíteni.
Egy Mondeo feletti szgk eur/huf alapon akár még az ügyfélnek hozhat pozitív egyenleget is.

kfgabri # 2012.07.21. 05:02

Azért maradjunk a bankszerű és szerződésszerű elszámolásnál.
Banki oldalról az operatív lízing esetén van jelentősége a finanszírozási formának, mivel ez banki saját tárgyi eszköz, érdekes a roncs jogi és fizikai jövője.
Ilyenkor könyv szerinti érték-kártérítés alapon megy az elszámolás.
Egyebekben a lentiek, sorry Atis.

Atis77 # 2012.07.21. 04:51

Azért azt nem ártana tudni hogy lízing vagy hitel van az autón. Hitel esetén rázósabb a helyzet, lízing esetén meg tartsák meg a kocsit, és a pénzt, azt jó napot!

kfgabri # 2012.07.18. 16:09

1. Totálkár esetén a finanszírozás megszűnik, a tartozás egyösszegben esedékessé válik akként, hogy a térítés jóváírásának napi követelés szembeállításra kerül a kártérítéssel (a Lombard kapja a kártérítést!) Ergo nincs értelme hősködni a megcsináltatással, mert a Lombard nem fogja folytatni az üzletet.
2.ld. fent
3.Ez mindig az ügyfél macerája, neki eleme érdeke csökkenteni a tartozást, hogy felkutat egy roncsost.

Dr.Attika # 2012.07.18. 14:12

Tisztelt TGRita!
Ön nem hitelre vásárolta a gépkocsit, hanem a LOMBARD-tól kért és kapott kölcsönt erre a célra.
A gk. csak ennek a kölcsönszerződésnek lehet valamilyen biztosítéka.
A biztosítási szerződést ha átolvassa, akkor választ kap a kérdéseire.
Sokan vannak abban a hiszembe, hogy a gk. vásárlására felvett kölcsön kapcsolatban áll a gjmű. értékével. Nincs.

TGRita # 2012.07.18. 13:19

Tisztelt Cím,

Az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz.
2008-ban hitelre vásároltam egy használt autót, a hitelező a Lombard Lízing Zrt. Nem írta elő a szerződésem, de a hitellel kombinált casco-biztosítást is kötöttem. Pár hónapja defektet kapott az autó útközben és nekicsapódott a szalagkorlátnak, totálkárosnak nyilvánította a casco biztosító. A kérdéseim a következők lennének:

1. Ha a felajánlott összeget elfogadom, akkor abból meg tudnám csináltatni az autót. De ha megcsináltatom, akkor azt az összeget nem fogadhatom el?
  2. A cascot én kötöttem saját névre hitellel kombináltan. A megállapított összeget nekem fizetik ki vagy a hitelt nyújtó Lombard Lízing Zrt-nek?
  3. Kié lesz a roncs? Ki felel az elszállításáért?

Köszönöm válaszukat,

Üdv.:
Rita