csak tapasztalatot tudok írni, jogszabályt sajnos nem, viszont nekem ez úgy volt, hogy műszakin közölték, hogy az autó eredeti színét max 30%-ban takarhatja valami más szín, ill. a felnikre meg csak annyi h alapból erre sztem nem gondolnak, így rá se néznek, na de megfelelőségi vagy valami típusbizonyítvány nélkül biztos hogy nem megy át elvileg az se a műszakin, kvázi nem is használható a közforgalomban.
Ha tévedek, bocs, de így tudom.
Autófólia és Felni
Attól függ hol van a fólia hátulra nem kell semmi, de az első oldalsó üvegekre már igen. Felnikkel meg ne foglalkozz szerintem.
Ha az autót fóliáztad (divat jelenleg a semmit nem érő karbon fólia, ez a menő most...)azt be kell a forgalmiba íratni főleg ha nagy mértékű színváltozást okozott.
Az átalakítás lehet akár engedély nélküli átalakítás és az forgalmi elvétellel járhat...
( pl.: motorháztető, autó tető, hátsó ajtó/csomagtér teteje, ezeket szokták a tuningosok csinálni, amit be kell jegyeztetni )
Házi felniről nem lesz műbizonylatod, szerezz be egy gyárit, vagy a sokkal hasznosabb lemez felnit használd... így nem érhet váratlan meglepetés egy közúti gépjármű ellenőrzéskor.
Szép Napot
Arról szeretnék érdeklődni, hogy az autófóliázásról kell e papír vagy esetenként a forgalmiba bele kell e íratnom? Pár napja megállított a rendőr és mondta ,hogy fel kell tüntetnem hogy színváltozás van az autón, de a fólia körülbelül 30-40%-ban fedi le az autót.
A felniről pedig nem bírok műbizonylatot szerezni mert ez házilag lett csinálva ilyenkor mi a teendő cseréljem egyszerűen le vagy van valami megoldás ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02