Ez nem szabálytalan parkolás, és nem büntetés. Ez parkolási szolgáltatás meg nem fizetése, és pótdíjazásnak hívják, és polgárjogi követelés. Egyébként behajtható.
Szabálytalan parkolás - bírság
- 1
- 2
Tisztelt Fórumozók!
Tanácsotokat kérem!
Mi a teendő, ha valakit megbírságolnak (Budapest, 13.ker.) 110 000 forintra úgy, hogy utólag helyezik ki a tiltó táblát?
A gépjárműre helyezett kék csomag a csekken kívül tartalmazza azt papírt, ami a 2012. évi II. tv (Sztv.) 100. § (1) bekezdésére alapján szabja ki a bírságot, és a levélben megküldött készpénz-átutalási megbízás kézhezvételétől számított 30 napon belül ki nem fizetett bírság esetén a 100. § (2) bekezdésre hivatkozva tenné aktuálissá a feljelentést.
Lehet bizonyítani, hogy utólag helyezték ki a táblát, vagy javallott más ponton keresni a megoldást?
Segítségeteket előre köszönöm!
Tisztelt Jogászok, Jogi Fórum!
Az alábbi ügyben szeretném kérni segítségüket.
A házunk előtt található parkolóban büntettek meg 50.000 Ft-ra, a rokkanthely használata miatt. Fellebbeztem mert nem tartottam jogosnak a büntetést és így az ügyem átkerült az illetékes rendőrségre Balatonalmádiba, ahol első kézből 100.000 Ftra büntettek 8 napot adva tegnaptól, hogy meghallgatást kérjek.
Jogi segítséget szeretnék kérni, mert teljességgel elfogadhatatlannak tartom a büntetést.
Az történt hogy a panel ház előtt van felfestve 3 rokkant parkoló kettő egymás mellett egy külön. A kettes parkolóhoz tartozik egy tábla 1xrokijelzéssel. Az egyedülállóhoz is szintén egy tábla egy jelzéssel. Mint kiderült, az egyes az egy Úré a két darabos hellyel rendelkező egy Hölgyé.
Én a hölgy parkolóján álltam meg a még szabad helyre. A táblához közelebbi parkolóba.
Szóbeli megállapodás van érvényben, hogy eredetileg a táblától messzebbi parkoló(a bejárathoz közelebbi) volt a hölggyé.
A történet a következő: a hölgy kb 10 éve festettette fel a matricát majd után kb 3 éve az úr is a szemközti helyre. Azonban az Úr parkolóját először hibásan a hölgy helye mellé festették fel, amit persze nehezményezett az Úr, mert neki az messze van, ezért jelezte majd felfestették neki oda ahova a helyszínraján eredetileg is szerette volna. Azonban így a harmadik felfestés ott maradt, nem lett leszedve. Így van most két tábla 3 helyhez.
Az évek során a tábla felkerült a villanyoszlopra amit arrébb tettek úgy hogy most azt jelzi, hogy a bejárattól messzebbi (amin én is álltam parkolóhely) az jogosult hely!!
Mire ezt kinyomoztam beleőszültem, persze papírom nincs róla, viszont a Hölgy és az Úr hajlandó nyilatkozatban leírni hogy ezek megtörténtek.
Kérem ha valaki olvasta, jelezzen, hogy van bármi reményem és a rendőrségi meghallgatáson mivel érvelhetnék.
Kimondhatatlanul hálás lennék, mert épp esküvőre gyűjtünk és nem szeretném jogosulatlanul kifizetni az államnak a bírságot bárhogy elkerülhető lenne!
Úgy tűnik, hogy nincs mentséged. Közúti jelzés figyelmen kívül hagyására a forgalmat irányító rendőr adhat engedélyt illetve utasítást, de a szomszéd rokinéni nem.
Azt mivel indokolják, hogy az 50-ből 100 ezer lett?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02