autóbeszámítás után reklamáció

Csiilla # 2014.07.17. 16:45

A szerződésben így szól az erről szóló rész: "Az eladó (azaz én) a vevőt (azaz az autókereskedést) a gépjármű műszaki állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette. A vevő kijelenti, hogy a gépjárművet kipróbálta ill. körültekintően eljárva megvizsgálta, annak műszaki állapotát, elhasználtságát teljes mértékben megismerte és a vételárat ezen ismeretek birtokában találta arányban állónak. A gépjármű kilométeróra állása tájékoztató jellegű, amennyiben a valós futás teljesítmény esetlegesen ettől eltérő, úgy az eladó az esetleges meghibásodásokért ill. a gépjármű jövőben előforduló hibáiért felelősséget és szavatosságot nem vállal. Az eladó felhívja a vevő figyelmét az üzembeállítás előtti teljes átvizsgálásra, szükség szerinti javításokra. A gépjármű tekintetében az eladó a kellékszavatossági felelősséget ezennel kizárja, amit a vevő az adásvételi szerződés aláírásával kifejezetten tudomásul vesz, elfogad és azt meg nem támadja." E szerződés hatályba lépése június 25. 17:30. Alá van írva,lepecsételve és 2 tanúval hitelesítve. Kérdésem, hogy ha jogi útra terel milyen esélyeim vannak? Nagyon szépen köszönöm válaszát!

Csiilla # 2014.07.17. 12:13

Köszönöm a választ, sokat segített. Most nem vagyok otthon, de ahogy hazaérek bemásolom a szerződés szövegét. (így pontosabb lesz) Előre is köszönöm!

ius latratus # 2014.07.17. 08:52

Kérdés, hogy az a bizonyos kizárás tényleg felmenti-e a volt tulajt a felelősség viselése alól.

guba" # 2014.07.17. 06:11

Egyelőre biztos, hogy ne fizessen, mert ez így egy megalapozatlan követelés.
Továbbá, ha a szerződésben érvényesen kizárták a szavatossági igényeket, akkor a később felmerült hibák kockázatát a felek maguk viselik.

Csiilla # 2014.07.15. 15:12

Tisztelt Cím!

S.O.S segítségre lenne szükségem! 3 héttel ezelőtt egy autókereskedésből vettem egy autót, melybe 450.000.-ért beszámolták az autónkat. Az ott vásárolt autóra lízingszerződést kötöttem, törlesztem. Szerdán átcseréltük az autókat, majd rá 5 napra hívtak, hogy nem jó a volt autónk váltója és ezt ki kell fizetnünk. Az árat amiért bevették a régi autónk ők szabták meg, nem alkudtunk, tudtunkkal nem volt gond a váltóval. Nem próbálták ki, csak be kellett indítani.Most meg reklamálnak és jogi úttal fenyegetnek, hogy fizessük ki a felét az új váltónak.(ami amúgy bontott) Viszont bevitte szervizbe (ez már napokkal az átadás-átvétel után) ahol 200 ezer forintos hibát írtak rá, és ezzel a papírral akar ügyvédhez menni, és azzal, hogy mi a fő hibájáról nem tájékoztattuk őket, amit a szervíz papírral akar bizonyítani.A szerződésben viszont az van, hogy az aláírás napjával mindkét fél elismeri az autók esetleges hibáit, ezért felelősséget nem vállal.Ezt mondtam a kereskedőnek mire azt válaszolta, hogy egy szerződés nem csak ennyiből áll, vannak paragrafusok. Erről viszont nem kellett volna vmi papírt kapnom? Egyáltalán igazat mond?? Nem a szerződés az alap, amihez igazodnunk kell?? Kérném válaszoljon kérdéseimre, és kérem segítsen, hogy mit tegyek! Fizessek vagy pereskedjek? De kinek van igaza? Én úgy érzem, hogy pénztártól való távozás után akar olyan hibát rám verni amiről nem is tudtunk!Mit tegyek??? Válaszát előre is köszönöm!