Külföldi rendszámu autót vezethetek e?


világesze2 # 2005.02.15. 17:38

Szia,

elméletileg akkor hozhatsz be alkatrésznek autót, ha van bontási engedélyed és néhány papírod, ami az tanúsítja, hogy te szakszerűen el tudod bontani az autót, gondoskodni tudsz a környezetre veszélyes anyagainak megfelelő semlegesítéséről, stb. Azaz kell hozzá sok papír. Valamikor régebben olvastam egyik törvényben vagy rendeletben (talán vámtv? de nem emléxem, régen volt)

Azonban amióta uniós tagok vagyunk, azóta ez a típusú "átgurulok a határon meg sem állok a kert végéig" importot sokan csinálják.

Tele is van az ország alkatrészként eladásra szánt autóval. Szépek és jók, éppcsak rendszámuk nincs, alkatrésznek jöttek.

Hozzászólásom olvasásakor vedd figyelembe, hogy mindez hallomáson és az én egyéni megfigyelésemen alapul.

Royal # 2005.02.15. 17:28

Sziasztok!

Külföldön megvásárolt autót, érvényes TÜV vizsgával, behozhatok-e az országba alkatrésznek ?

Ritschie # 2005.02.13. 10:55

Köszönöm the big cat!Tehát akkor lehetetlen.Semmi kölcsön van mittomén szöveg?

bootmaker # 2005.02.13. 10:14

Sziasztok
Ugy módositanám a kérdést, hogy vezethetem-e egy épp magyarországon tartozkodó ismerősőm külföldi rendszámu autóját?
Nem tudom az állampolgárságát, nem tudom az itt tartózkodás jogcimét, csak azt hogy magyarul beszél és megkérne, hogy vigyem el az autóját a város másik végébe, mert nem ér rá.

B

the big cat # 2005.02.13. 05:26

Jogi lehetőség nincs rá, ha itt üzemelteted, itt is kell forgalomba helyezni. De megkerülni meg lehet próbálni, kell hozzá egy külföldi lakcím, és Mo-on ne legyen lakcímed, ha a rendőr megállítja, azt mondod kinn élsz. Persze, ha jobban utánanéznek ezt is gyorsan bebukja az ember, nem beszélve arról mennyi hivatalos problémát fog ez okozni. Itt-otta dózés, hivatlaok, TB, stb...

Ha valakinek van Mo-i lakcíme és külföldi renszámű autóval jár, azt be fogja bukni, akárhányszor lép ki az országból.

Ritschie # 2005.02.12. 22:23

Az volna a nagy kérdésem hogy ha veszek mondjuk németországban egy autót, akkor ha azt nem honosítom vezethetem e?Nem mintha a regisztrációs adó tántoritana el bár az sem elhanyagolható szempont, inkább csak kiváncsi lennék mi a feltétel.Ugy tudom (lehet rosszul tudom) hogy megoldható, de havonta vagy mennyi időközönként legalább egyszer ki kell lépnem a határon vele.Valaki tud segíteni hogy is müködik ez?És szabad e vezetnem külföldi rendszámu autót érvényes papirokkal?Vagy mien kiskapuk vannak?(pl kint dolgozom, rokoné, stb , bármi)
Köszönöm előre is!