márkaszervíz


demosthenes # 2005.02.24. 17:07

Tisztelt Jogász Urak/Hölgyek!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi ügyben: Nemrég vásároltam egy gépjárművet (3éves) 44000km-el. Az autó előző tulaja nem fizette a banki kölcsönt ezért lefoglalták a gépjárművet, majd kb 1év parkoltatás utan aértékesitették. Az auto hivatalos szervizben volt 40000km-nel.
Megvasarlas utan nemsokkal kigyulladt a szerviz led melyre ok az 1ev kihagyast magyaraztak de mondtak vigyem be es "kiutik". Az auto amugy makulatlan allapotban van kivul/belul. Mivel nekem csak negativ tapasztalatom volt a kozepkategorias markak szakszervizevel, ezert gondoltam megvizsgaltatom az autot, mert felo h csak "pecseteltek". Kerdes h ha esetlegesen kiderül h az auto nem is volt szervizelve, egyszeru uton h tudok karteritest kovetelni? Jo megoldasnak tunik e, h hivatalos allapotfelmerest illetve szakvelemenyt kerek azzal megkeresem a szerviz vezetojet, es egyezseget kotok ennel rosszabat nem feltetelezek mert elismertek h az autot ok szervizeltek. Vagy esetlegesen a pereskedem es megprobalom elerni h megszunjenek mint hivatalos markaszerviz és. Kicsit kacifantos igazabol nem tudom merre induljak.... koszonom

Bubó # 2005.03.06. 11:51

Kedves demosthenes!
Miután a kedves jogász urak/hölgyek eddig nem válaszoltak a kérésedre, tennék fel egy-két kérdést neked.
Ha valóban elmaradt a szervizelés (ami ilyen új autónál valószínűleg max. 2 olajcserét, valamint a szemrevételezést jelenti), milyen hibáját feltételezed az autónak, illetve mekkora kár ért, amit perre vinnél?
A most felismert „hiba” miatt az autó kevesebbet ér, mint amennyiért vetted?
Ha elérnéd, hogy megszűntetik a márkaszervíz státuszát a műhelynek, az mennyiben kárpótol téged?
Véleményem szerint nem a bíróságnak, hanem a piacnak kell ítéletet mondani a szervíz felett, ha nem tisztességesen végzi a munkáját.
Annak én külön örülnék, ha ilyen laza szervizelés mellet is az autóm, ahogy te írod: „makulátlan állapotban van kívül/belül.
Tulajdonképpen panaszkodsz, vagy dicsekszel? :)
Üdv.