Csiszolt motorszám

gylab # 2022.08.01. 09:08

Hacsak nem változott a jogszabály idén, a motorszám hatósági jelzés, amit fel kell tüntetni a forgalmiban is. Ha a motoron nincsen szám, akkor nem kell, csak a kód kerül bele. Azonban a szám megváltoztatása, kicsiszolása hatósági jelzés megváltoztatása, ami bcs. Én is megkaptam miatta a feljelentést, azt az eredetvizsgáló megtette. majdnem egy évig húzodott az ügy, mire lezárták, szakértői vizsgálat, roncsolásos stb. Az eredmény az lett, hogy nem történt megváltoztatás a szakértő szerint sem, így nem bcs, de az új NKH szám beütését (mivel roncsolta a régit a szakértő), új forgalmi, vizsga, stb. nekem kellett fizetnem. Még egy menekülő út lehet, de az elég necces, alu blokknál cirka kizárt, hogy ha természetes kopás miatt olvashatatlanná válik, akkor ki lehet vezetni a forgalmiból. De a csiszolás akkor is bcs, nem természetes kopás. Úgyhogy járj el körültekintően, ha feljelentenek miatta, akkor hosszú idő, sok pénz. Inkább add vissza az eladónak azzal, hogy megússza a feljelentést, ha visszaveszi.