Centrum Parkoló/per

bolondmelós # 2010.11.28. 22:39

Plazmatv: gratula! Így utólag.

Kis genya cég, aki próbálkozik....

Bár most lehet hogy van a Centrumnál népszerűtlenebb társaság is...

ObudaFan # 2010.11.28. 14:52

Pótdíjfizetésre kötelezett cégeknek egy kis olvasnivaló:

http://members.chello.hu/…parkolas.pdf

Plazmatv # 2010.11.04. 16:39

Sziasztok.

Kaptunk egy válaszlevelet az ügyvédjüktől hogy a továbbiakban nem támasztanak igényt az összegre. Vagyis nem volt semmijük.

kea4 # 2010.10.29. 23:10

Plazmatv!

Ha tuti biztos vagy benne, hogy volt jegyed, és az előírásszerűen ott volt a műszerfalon, akkor nyugodtan várd meg, míg a t. Bíróság asztalára kiteszik a képeket. Ha csak 95%-ig vagy biztos benne, akkor menj be hozzájuk, hogy mutassák meg, és akkor láthatod.

Üdvrivalgással:
KEA.

bolondmelós # 2010.10.29. 21:19

emzse3: csak írásban tértivevényes levélben kommunikálj ezzel a .... nagyon csúnyát akartam írni, 40 rabló céggel.
Írd le a tényeket, nem volt mikuláscsomag, jegyed volt, az ő általuk dokumentált fotók nem elegendőek ügyvéded szerint a túllépés bizonyítására.
Kérd válaszlevélben, hogy hitelesített órájú fényképezőgéppel dolgoznak-e, a hitelesítés másolatát.
Írd le hogy indokolatlan és megalapozatlan követelésük
kárt okoz neked- az ügyintézésre szánt időről nem is beszélve.
Elégtelen bizonyítékok alapján történő zaklató leveleik
felesleges idegeskedést okoznak,további ilyen lépések polgári pert - ezáltal nem vagyoni kártérítési követelést vonhatnak maguk után.
Fenntartod a jogot, hogy a tényekről- az esetleges perről- a sajtó nyilvánosságát, interneten keresztül az objektivitást lehetőség szerint megtartva- a társadalmat tájékoztasd. Mivel megalapozott a gyanú hogy a cég nem az üzleti tisztesség elve alapján jár el-főleg az igen sok panasz alapján, ami az interneten található-, ezért élsz a joggal, hogy a felügyeleti szervekhez fordulj, hogy vizsgálják felül a képviselt cég teljes múltbeli működését és ha indokolt akkor korlátozzák a tevékenységi körét.

Aggie # 2010.10.29. 18:36

Mennyi időn belül évül el egy parkolási bírság követelés?, figyelemmel a következőkre:
2003-ban történt a parkolási bírság kiszabása.
2008. 02. hónapban történt az utolsó megkeresés a Centrum Parkoló részéről.

Pitypang1989 # 2010.10.26. 15:26

Üdv mindenkinek! Szerbiában élek, Szegeden megbüntettek, mert nem vettem parkolójegyet...illetve az autón hagyták a "mikulás csomagot"...azóta sem fizettük be. Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudnak-e valamit tenni, ha külföldiként nem fizetem ki a büntetést? nagyon köszönöm a választ előre is!

emzse3 # 2010.10.26. 15:09

Üdv mindenkinek!
Az esetem hasonlít a legtöbb itt olvasotthoz. Tegnap kaptam egy ügyvédi felszólítást, hogy ha nem fizetek cca. 21.000 ft-ot, beperelnek. Parkoltam ezév júniusában, állítólag túlléptem az időt és megbüntettek (nem találtam csomagot), majd küldtek egy felszólítást (nem kaptam meg) és most ezt. Bementem kíváncsiságból megnézni a fotókat. Készült egy amin csak a rendszámom látszik és egy másik amin csak egy aktuális parkolócédula. Ezek bárhol, bármikor készülhettek...
Kérdésem: Ennyi elég lenne a tényállás bizonyítására? Összeköthető ilyen fotók alapján a parkolás helye a rendszámmal, az autó a cédulával??

Plazmatv # 2010.10.18. 16:23

Üdvözlet.

• 2010.7-edik hónapjában a Kiss János Altábornagy utcában parkoltam( parkolójegyet vettem). 2010 8-adik hónapjában kaptam egy fizetési felszólítást hogy fizessek be 15395 ft-ot, mert hogy 1 pótdíjazási esemény kapcsán önkéntes teljesítési hiányában összesen 13120ft parkolási díj és pótdíjtartozást halmoztam fel. (Itt említem meg hogy nem kaptam mikuláscsomagot a parkolásom során).
  • Válaszlevelemben megírtam hogy parkolójegyet váltottam az adott helyen és napon, és hogy mutassák be a fényképet amin le vagyunk fényképezve.
  • Jött a második levél: Fizessünk be 4435 ft ot, vagy ha bemutatjuk a parkolójegyet akkor elengedik az összeget.(Ekkor már nem volt meg a parkolójegyünk)
  • Válaszlevelemben megírtam hogy váltottunk parkolójegyet és mutassák be a fényképet mert ha készült akkor a parkolójegy is ott kel hogy legyen a képen.
  • Jött a harmadik levél: Ez már az ügyvédi irodától jött. 10.685ft-ról. Ha nem fizetjük be bíróságra kerül az ügy. Érdekesség a levél hátoldalán az állítják én már befizettem 8960ft-ot( én nem fizettem be )

Így parkolójegy nélkül mik a kilátásaim, nekem kell bebizonyítanom hogy volt jegyem?

tszent # 2010.10.01. 13:47

Köszönöm a választ. Én is így gondoltam, de a megerősítés jól jön. Nem értem, hogy létezik, hogy minden kerületben más szabályok és büntetések vannak.
Bár nem ez az egy dolog amit nem értek.
üdv szt

forgalmiviszonyoknakmegfe # 2010.10.01. 12:38

Minden kérdésre nem tudom a választ, de az biztos, hogy a parkolás egységes rendjét minden kerületben a helyi önkormányzat alakítja ki (kivételt képeznek a főv. önk. kezelésében álló főutak).
Ezért, ha a te eseted nem a XI. kerületben történt, akkor az illetékes önkormányzatnál kell érdeklődni az ott érvényes rendeletről.

Én a helyedben nem fizetném be a nagyobb összeget, mert annak akkor már lőttek.
Megvárnám a bírósági tárgyalást és ott bizonyítanám az igazamat - ha a dolog egyáltalán eljut addig.

Biztos ami biztos, befizetném most a kisebb - 1200 HUF - összeget, akkor már van egy csekked, amit tudsz lobogtatni.
Egyébként én is úgy értem, hogy az egy órai várakozási díj háromszorását kell fizetni 15 napon belül.

tszent # 2010.09.30. 06:56

bocsánat! tegnap történt az eset.
Kérdés, ha az Én számításom a jogszerű (1200)és befizetem a 6000 pótdíjat , ezután a rendőrségen feljelentem a c-t csalásér az jogos?
üdv tszent

tszent # 2010.09.30. 06:29

Üdv Mindenkinek!
A mai napon a Nagymező utcában lejárt a parkolásom, 18 perccel, 6000Ft pótdíjat kér a centum, még jó, hogy nem lőnek fejbe. Felhívtam őket, hogy miért nem tüntetik fel jól látható helyen a pótdíj összegét, válasz – nincs hely-.
Olvasom az egyik hozzászólást, amely Újbudára vonatkozik,
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata
22/2010./V.28./ XI.ÖK sz. rendelete
Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és a várakozási hozzájárulás díjáról

Két kérdésem lenne. Minden kerületre külön törvények vonatkoznak, vagy ez a határozat erre a kerületre is érvényes?
Illetve milyen alapon kér 6000ft pótdíjat a c
Amennyiben jól gondolom, a pótdíj 1200Ft, hivatkozva az alábbi módosításra.
Javítsatok ki, ha tévedek.

Idézek innen: http://www.jogiforum.hu/hirek/23154

Módosították a közterületi parkolás szabályait! 2010.06. 1.

Az Országgyűlés kedden módosította a közterületi parkolás jogi szabályait. A törvénymódo¬sítások, amelyre az Alkotmánybíróság döntése miatt volt szükség, a 95-ös benzin átlagárához kötik a parkolási díjat és rögzítik, hogy a várakozási díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető.
A várakozási díj mértékét a helyi és a fővárosi önkormányzat rendeletében egy órára vonatkozó várakozási díjként határozza meg, a díj mértékének meghatározásakor figyelemmel kell lenni a szolgáltatás és ellenszolgáltatás egyenértékűségére.

Az egy órára vonatkozó várakozási díj személygépkocsi esetén nem haladhatja meg az állami adóhatóság által az előző naptári év szeptemberében és az azt megelőző tizenegy hónapban egy liter 95-ös ólmozatlan benzin üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható áraként havonta közzétett ár egyszerű számtani átlagának a kétszeresét.

Várakozásonként egy órai várakozási díjat, továbbá pótdíjat akkor kell fizetni, ha a jármű díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozik, vagy a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén öt perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább tizenöt perccel túllépi.

A pótdíj összege a pótdíj kiszabásának napját követő 15 napon belüli befizetés esetén az

adott napon belül díjköteles időszakra és további két órai várakozásra számított várakozási díj,

15 napon túli befizetés esetén az egy órai várakozási díj negyvenszerese.
A várakozási díj és a pótdíjfizetési kötelezettség egy év alatt évül el. A várakozási díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető. A törvény alapján a várakozási díjat és pótdíjat a szolgáltató bírósági végrehajtás útján is érvényesítheti. Az LMP javaslatára azt is belevették a jogszabályba, hogy a parkolási díjból eredő igények érvényesítése esetén a kötelezett lakhelye szerinti helyi bíróság kizárólagosan illetékes.
KÉRDÉSEM, MOST AKKOR MENNYIT KELL FIZETNEM?
tszent.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2010.09.28. 18:21

Sajnos az összefogás, és az igazi tettek hiánya táplálja még mindig ezt a gátlástalan rablóbűnbandát! Mert valljuk már be, a centrum tevékenysége - kőkemény szabad rablás! És a fejétől bűzlik a hal!

Ha záros határidőn belül nem lesz rend ebben az átkozott parkolási rendszerben, és folytatódik ez a fajta szabad rablás, akkor bizony vér fog folyni, jó sok vér!

Kenderice # 2010.09.28. 16:54

Annyi ezresem lenne, mint ahányszor már ezt hallottam...

dubisubi (törölt felhasználó) # 2010.09.26. 16:24

Ez a féktelen parkolási ámokfutás már nem tarthat sokáig, s ez miatt hamarosan sok-sok fej fog hullani!

A centrum, és a többi mocsok, élősködő parkolótársaság rövid úton ellesz pusztítva!
Az idő közeleg!

forgalmiviszonyoknakmegfe # 2010.09.25. 11:47
Elem 11, Nem tudom olvasod-e még a fórumot és segítséget jelent-e, de én erre az önkormányzati rendeletre való hivatkozással tudtam töröltetni a Centrumnál a non-sense bírságukat.

Úgy látszik a parkolóőrök mindent megtehetnek, a helyi szabályozást sem kell ismerniük, csak pakolják ki a sok ajándékcsomagot.
Ők nem tartoznak semmilyen felelősséggel?
Háborgathatják az átlag halandót büntetlenül?
Felborítják a közrendet?

Az emberek egyébként is idegesek, békén kéne őket hagyni.

Én már csak email-ben kommunikálok a Centrummal.
Személyesen olyanok, mint az agressziv kismalac:-)

websas # 2010.09.23. 08:06

Kedves pmd_!

Az önmagát (jogkövetően) büntető park.időt túllépő autós még nem született meg. A módszer jó lenne pl.: a közpénzeket ellopó hivatalnokoknál is, stb.

(még nem buktam el Bíróságon)

websas

pmd_ # 2010.09.23. 06:39

ases

fellebbezz

a közúti közlekedési nyilvántartás ugyan közokiratot szolgáltat a tulajdoni viszonyokról, de az ellen is megengedett a bizonyítás

kérdéses, mikori az autó eladása, lett volna neked is bejelentési kötelezettséged, van-e mulasztásod

ha nincs, nem ítélhető meg az eddigi tapasztalataim alapján

a vevő ellen meg a felmerült károdat (költségeidet) érvényesítheted

sehány megnyert per után ne jelentsd fel a parkolási társaságot, nincs jogos alapja a feljelentésednek

pmd_ # 2010.09.23. 06:36

kordati, websas

Sohasem minősült kézbesítésnek. A bíróság álláspontja ebben a kérdésben az (s egyetértek), hogy amikor észlelem a jogsértést (t.i. túlléptem a jegyen írt időt), akkor önkéntes jogkövetés útján magamtól be kell fizetnem a pótdíjat, mert a szankció is magától áll be, nem úgy, mint mondjuk szabálysértésnél, ahol meg kell büntessenek. Innentől kezdve irreleváns a mikuláscsomag kérdése. Ezt bíróságon bukni fogod.

forgalmiviszonyoknakmegfe # 2010.09.22. 18:31

Következő történetem van:

XI. kerületben lakossági parkolási engedély birtokában lakossági parkolóövezetben megbüntett kedves ismerősünk, a Centrum Kft.

Rövid indoklásában elmondta, hogy 'érvénytelen engedély'.
Biztos, ami biztos megtekintettem a helyi önkormányzat érvényes parkolási rendeletét, majd igazam birtokában emailben tájékoztattam kedves ismerősünket (a Centrum Parkoló Kft-t.)

Időközben ténylegesen elismerték, hogy ők tévedtek.

A problémám az, hogy annak aki bármilyen formában büntetni jogosult, nem kötelessége ismernie a szabályokat?
Tetszése szerint nyugtalaníthatja a lakosságot ?
Megzavarhatja a közrendet?

Semmilyen felelősséggel nem tartozik az általa folytatott tevékenységgel kapcsolatosan?

ases # 2010.09.02. 11:35

Kedves fórumozók!

Régebben kértem segítséget egy eladott gk. miatt amit a vevő nem írt a nevére és 3 éven belül 1,5 millió parkolási bírságot gyűjtött a megvásárolt autóra...5 bírósági pert megnyertem...de ma a 6. következett ahol a bíró nem nekem adott igazatt....nem érdekelte az eredeti adás-vételi szerződés...nem vette figyelembe hogy 15 napon belül bejelentettem az okmányirodában,ahol lepecsételték...nem számított a két tanú vallomása aki igazolta a átadás-átvételt....nem érdekelte az okmányiróda igazolása...nem érdekelte hogy ugyan ilyen parkolási pereket már megnyertem a mostani parkolási társaság ellen....nem érdekelte hogy a vevő az V.Kerületben lakott és az összes szabálysértés ott történt a lakhelye körül 300 méteres körzetben...érthetetlen számomra hogy lehetséges az , hogy egy bizonyos autó eladásából bekövetkező perek ítélete különböző legyen..
A tisztelt bíró úr az ítéletét azzal indokolta,hogy akinek a nevén van az autó BM nyilvántartás szerint az felelős a kihágásokért....ez egy vicc...még jó hogy a vevőm nem rabolt vele bankot mert már börtönben lennék?? naneee
Kérésem arra irányulna hogy hány megnyert per után jelenhetném fel valamilyen okból ezt a parkolási társaságot....továbbá a vevő aki már amerikában röhög rajtam...hogy tudnám beperelni és milyen költségek merülhetnek fel...egyáltalán lenne e értelme belevágni...
Köszönettel:ases

websas # 2010.08.31. 06:54

Kedves kordati!

A "kibicnek" semmisem drága, de én úgy tudom jogszabály változás miatt a "mikulás" csomag ablaktörlő alá helyezése nem számít "kézbesítésnek"
ebből következően vitatható az összes határidő + a kapcsolódó összes további költségek.

websas

kordati # 2010.08.30. 23:41

Sehol senki?
Azért figyeljetek, ezzel is lehúzhatnak nem kevés pénzzel!
Ati

kordati # 2010.08.28. 21:34

Sziasztok!

13 hónapja parkolójegy nélkül parkoltam. Mikuláscsomagot nem, de két hét múlva egy felszólítást kaptam, hogy fizessek 13 ezer forintot. Mivel mikuláscsomagom nem volt, írtam méltányossági kérelmet, hogy csak azt az összeget kelljen fizetnem, ami a mikuláscsomagra kellett volna. Nem érkezett válasz, így két hónap múlva újabb levelet írtam. Végül négy hónappal a méltányossági kérelem elküldése után érkezett egy levél, amiben a kérelmet elutasították, és a 13 ezer forint helyett már 25 ezret követeltek, mondván, hogy nem fizettem 60 napon belül. Ez így igaz is, csakhogy a válaszukat vártam, ezért nem fizettem. Nem éreztem (és a mai napig sem érzem) jogosnak, hogy ők négy hónap múlva válaszolnak, és közben a büntetés a duplája legyen, így csak az eredetileg követelt 13 ezret fizettem be. Nem jelentkeztek újra, így gondoltam, el van intézve az ügy. Most, a befizetés után 7 hónappal érkezett egy közjegyzőtől fizetési meghagyás, mindenféle plusz díjakkal terhelve (közjegyző illetéke, meg hasonlók), így most újabb 50 ezer forintot követelnek és bírósággal fenyegetnek.
Mit tegyek? Ha bíróságra kerül a dolog, milyen esélyeim vannak, hogy nekem adnak igazat?
Köszönöm,
Ati