Centrum Parkoló/per

kicsijoe # 2007.02.22. 20:40

ez jo ezt alkalmazni fogom csk egy kicsit megnyomom az összeget kiváncsi vagyok hogy mit szolnak hozza

sofycarter # 2007.02.22. 20:04

Ha a Centrum hasraütve követelhet képzeletbeli díjtartozásokat, miért ne követelhetne ilyen alapon bármelyik autós pénzt a Centrumon? Zsolt az alábbi válaszlevelet küldte kedvenc parkolótársaságunk fizetési felszólítására:

2006 május 12-én kelt, xxx hivatkozási számú levelük hátoldalán található, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx valamint xxx utalványszámú események idején a XXXXX frszú jármû érvényes parkolójeggyel rendelkezett, melyek másolatait jelen levél mellékleteként megküldjünk önöknek.

A xxx utalványszámú eseményt nem ismerjük el, mivel az említett jármû aznap nem járt az Erdõ utca környékén.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx, xxx valamint xxx utalványszámú események levelükhöz kapcsolódó adminisztrációja (vonatkozó parkolójegyek kikeresése a cégünknél összegyûlt háromszázhetven parkolójegy közül, fénymásolás, egyeztetés, postaköltség) miatt cégünknek 9000 Ft költsége keletkezett, melyet a melléklet készpénz átutalási megbízáson, levelünk kézhezvételét követõ, 10 napon belül szíveskedjenek megfizetni.

A határidõ érvénytelen elteltével követelésünknek polgári peres úton szerzünk érvényt. Határidõn túli fizetés esetén a mindenkori banki kamat kétszeresét számítjuk fel.

szunda # 2007.02.22. 19:46

Az egyik ismerősöm így nyert meg egy pert a Pannon ellen.

Ott buktak meg, hogy mivel 5 évig nem tudták felvenni az ismerősömmel a kontaktot, elévült a tartozás.

Azonban ha csak egyetlen egyszer telefonált volna, vagy írt volna levelet nekik az ismerősöm, onnantól indult volna újra az 5 év...

És itt ugye a legtöbb ember felháborodásában biztosan kapcsolatba lép velük.

kicsijoe # 2007.02.22. 19:42

nem irsz hülyeséget az elsö kérdésük az elérhetőség a cp nél is meg az intrum nál is

kicsijoe # 2007.02.22. 19:40

köszi szépen de azért még biztos probálkozni fognak valamivel

szunda # 2007.02.22. 19:38

Megint csak, mint laikus, elgondolkoztam. Mi van, ha nem is hanyagság, elírás miatt mentek ki ezek a levelek?
Ugye, mindenki fel van háborodva, hogy valótlan, nullmásodperces bírságok jönnek tőlük.
Mit csinál a delikvens? Reklamál.
Névvel, címmel, stb.

És innentől kezdve, már utol is lehet érni 5 évre visszamenően.

Vagy hülyeségeket írok?

Dr.Attika # 2007.02.22. 19:19

Február 22-én az a 60 napos határidő járt le, ami alatt a "mikulás csomagokat" levélben is meg kell küldeni a parkolási esemény "terheltjének". Ennek a határidőnek az elmulasztása jogvesztéssel jár, ami azt jelenti, hogy a parkolási díj, pótdíj iránti követelés jogi úton nem érvényesíthető. Ezért küldik ki ezerrel.

kicsijoe # 2007.02.22. 19:02

azért ez már durva hogy bizonyitás nélkül is pert nyernek és most végülis mi van a február 22 i idöpontal mert a rádioba is mondanak mindent csak a lényeget nem most pereskedés lessz vagy nem

Dr.Attika # 2007.02.22. 18:32

És ehhez sajnos bírói támogatást is kapnak. Én végig csináltam egy pert saját ügyemben. ( Első, másod fok.) Döbbenet hogy "söpörtek le" minden érvemet. Jogi érvelés ide, jogi érvelés oda. A tételes jog előírásaival ellentétes ítélet, indoklás született. Azért egy dolog biztató. Az eltelt két év alatt meg sem kisérelték a végrehajtást. Ugye a végrehajtás költségeit nekik kell előlegezni. Annyit már nem fektetnek a "bizniszbe". Nekik elég az a pénz is amit önként befizetnek a delikvensek.

hederg # 2007.02.22. 18:23

Egyre inkább azt látom,hogy itt egy gátlástalan társaság küldözgeti a céduláikat.

Miért:azért mert a szemlátomást hanyagul,pontatlanul vezetett dukumentációik egyrésze nem tartalmazza a valóságot.

annyi erőt sem vettek,hogy az anyagot átnézzék,mi az igaz és mi nem.Csak a gyors kapkodás ,ami hatalmas visszaéléseket eredményez.

Ez a mődszer a régi rendszerre volt jellemző.A kiszolgáltatottság,a hivatal ,a hatalom diktatúrája.

Téves büntetések,a már lerott birság ellenére küldött felszólitások.

Minden féle kép ezt perelni kell,a cég egy gitt egylet.

Betekintést kell kierőszakolni a hatóság részéről hütlen adatkezelés,zsarolás gyanúja miatt.

A büntetési tételek hihetetlenül magas,uzsora jellege pedig a rablásra hasonlitanak.

Azt meg egyenesen nem értem,de biztos törvénytelen a figyelmeztetés nélküli birságolás.

Ezt Európában,lehetetlen büntetlenül megtenni.

teleavizió # 2007.02.22. 17:54

Kezd érdekesebb lenni...visszatérek!

1. "egy önálló képviselő indítvány eredményeképpen tárgyalta és fogadta el ezt az Országgyűlés." olvastam valahol. KÖSZÖ-NET! Nem tudom ki volt...
  2. Egy gazdasági társaságnak milyen jogon adnak ki 175 Ft-ért olyan információt, amelyet bűnős célra használnak fel? A rendszámot csak arra a célra kérheti meg, amelyre igazolja az időpontot!

És csak olyan adatot kaphatna.
Így eleje vehető, hogy bárkinek peren kívűl egyezkednie kelljen, vagy perben, sokkal nagyobb pénzért.
3. A törvénytelen ügykezelésért legalább olyan aránytalan büntetést kellene kapjanak, amelyet ők reánk szabtak...
4. Nincs jogalap a többszörös birságolásra. Mert a bírság jogalapja tudomásom szerint a 24-órás parkolás díja volt. Egy h24 órában pedig az 22 óra. Ez látható is a felszólírtásukban.

ObudaFan # 2007.02.22. 17:40

keva!
Viszont ha per lesz, a parkolási társaság köteles bizonyítani, hogy ott jártál.

guncsi # 2007.02.22. 17:17

Én eléggé" lajikus" vagyok ebben a témában(is), de amióta a photoshop létezik szerintem bármilyen fényképet mutathatnak bárhol...ne lepődj meg ha autódat lefényképezik, mikuláscsomaggal a Parlament előtt, a kordon mögött.
Vagy tévedek?

keva5 # 2007.02.22. 16:52

Tanácsot szeretnék kérni. Kaptam én is meglepetés levelet a parkoló társaságtól. Állitásuk szerint 1 másod percig parkoltam egy számomra ismeretlen utcában, még 2003 májusában. Az összeg 9455 Ft. Nem tudom mitévő legyek. Bizonyitani nem tudom, hogy nem jártam ott, de a nem létező bünömért kicsit sok a büntetés. Okos tanácsokat várok.

hederg # 2007.02.22. 16:20

Egy tértivényes levelet irj,ahol nem ismered el,a nyilvánvaló tévedésüket.

Ez fontos.Mert utánna neki kell bizonyitani,és ha nem tudja akkor ugyan mehet a biróságra,de vesziteni fog.

De minden esetre ha biróság,valami haver,kedvezőtlen döntést hoz,azt fellebbezni kell.aztán izzadjanak a genszter urak!Nem szabad hagyni,mert vérszemet kapnak!

aero1 # 2007.02.22. 16:03

Sziasztok!
Sajnos velem is előfordult, hogy a múlt pénteken egy felszólítást küldtek nekem a CP-ék azzal, hogy 2005-ben BP-n parkoltam egy olyan helyen, ahol ezidáig még soha életemben nem jártam. Na, most ezt hogy bizonyítom be? Mindenesetre kíváncsi lennék a fényképre, amit ott valakiről készítettek, ha készítettek egyáltalán. Felhívni nem lehet őket, elmenni meg nem akarok, lévén az eljutás költsége innen vidékről több, mint a fizetendő összeg. Írtam egy e-mailt, de semmi válasz. Mit javasoltok ebben a helyzetben?

szunda # 2007.02.22. 15:01

Mint laikus, azt mondom, bepróbálkoznak.. Nem mindenki olvas netet vagy hallgat Klubrádiót...

maaktoev # 2007.02.22. 14:49

A hír , hogy csak 3 évvel ezelőtti felszólításokat postáznak, 19-én jelent meg a Klubrádióban, ahhoz képest ettől korábbiakat is megküldtek. Akkor most mi a helyzet??

szunda # 2007.02.22. 14:04

Én meg ezt találtam:

De jó hírt közölt a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ügyvezető igazgatója. Ugyanis a cég úgy döntött, hogy azokat a fizetési elmaradásokat nem postázza ki, amelyek 3 évesnél régebbiek, vagy amelyekről nem készült fénykép - közölte a Reggeli györsban Rusznák Imre. Mint mondta, ügyfélbarát magatartást szeretnének megvalósítani a jövőben.

attis11 # 2007.02.22. 13:58

Én ezt találtam, hátha segít
http://www.magyarorszag.hu/…0060627.html

szunda # 2007.02.22. 13:54

Ma2+

Passzolom a kérdést, mivel én is csak kérdezni jöttem ide...

the big cat # 2007.02.22. 12:53

Persze. Furcsa is lene, ha 100 ezer forint alatti követelést nem lehetne behajtani.

Ma2+ # 2007.02.22. 12:27

Szunda vagy más jogtudor!

Ez a 100 ezer Ft-os értkhatár nem arra vonatkozik, hogy közvetlenül nem perelhető? Ámde fizetési meghagyás kiállítható. Ha tényleg ez a helyzet, akkor ha ellenvetést nyújtok be a fiz. meghagyás ellen, automatikusan perré alakul a dolog. Jól látom? Nem jól látom?

Tada # 2007.02.22. 11:38

Szunda

Ilyen esetben a Népességnyilvántartón keresztül próbálják megkeresni az embert. Ha így sem sikerülne és a felszólító levél úgy megy vissza, hogy ismeretlen helyre költözött 5 évig próbálkozhatnak és utánna elévül a dolog. De egyébként mát itt olvashattad és én is így tudom 100. ezer Ft tartozás alatt sem a bíróság sem a rendőrség nem foglalkozik az üggyel. Nekem 4.695.-Ft-ot kellene fizetni, de azt várhatják míg befizetem.

szunda # 2007.02.22. 11:26

Sziasztok!

És mi van akkor, ha ez a remek társaság nem találja meg az embert, akin be kéne hajtani a "tartozást"?

Teszem azt, a bejelentett lakhelyén már más lakik, sőt a levelezési címe is megváltozott.

Körözést adnak ki ellene: Netán egy igazoltatásnál letartóztatja a rendőr, és mehet az adósok börtönébe?