Hi mindenkinek!
Mint látom nem vagyok egyedül a problémámmal, gondoltam megosztom Veletek, 1-el több hiba a rendszerben (CP). Múlt hét péntekén kaptam egy ilyen kis fizetési felszólítást amiben 6 alkalmat említenek meg és olyan cirka 30000-ben mértek meg. A gázz az egészben, hogy a 6 említett alkalomból az első 5 egy hónappal a gépjármű tulajdonomba kerülése előtti (2002.04.02)... és olyan címen ahol életemben nem parkoltam főként nem 5-ször egymásután! A hatodik cím és idő még hihető is lenne, és még a 2004.04.14 miatt nem is nagyon emlékezhetnék rá. Csak egy kis bibi van vele, hogy 5 nappal előtte fizettem a CP-nek 102000 Forintot egy a mostani előtti autómra és ugyanabban az évben 5 hónappal előtte az aktuális autómra meg 46000-et. No most persze ha idióta vagyok akkor végül is érthető lenne mit nekem a pénz stb...de hát nem ez a szitu és a kis befizetéseim óta kínosan ügyelek, hogy ne találjon fogást rajtam a CP, mindíg beállítok időzítőt stb.
Ma sikeresen összeszedtem az összes papíromat, holnap felhívom őket, kíváncsi leszek, hogy milyen is lesz a hozzáállásuk.
A telefonos torz géphang közli velem, hogy rögzítik a beszélgetést. Nekem is jogom van rögzíteni vagy csak a társadalom és törvények felett állóknak? (CP) Vajon elég ha csak a géphangot figyelmeztetem rá?
Centrum Parkoló/per
Kedves sorstársak, már a másodikat kapom én is, pedig híres becsületes befizető vagyok, persze csak ha csomag is van ugye..!!!
Hogy bizonyítsam be hogy nem volt felszólító csomag (2004-ben), ill. mi a garancia arra hogy nem fognak ezek után 3 naponként egy-egy újabbal előállni????( nevem és címem ugye a bírtokukban)
várom megnyugtató ötleteiteket!
Hello mindenkinek!
Én is megkaptam rögtön kettőt,Az egyiket megboldogult édesapám eladott autójára(2002.06.07), a másikat meg egy olyan helyzetben a jelenlegi autómra(2005.05.24.), amikor nem volt ajándékpakk sem a kocsimon ...
Mit tegyeg?TI9 mit tesztek ?Működik a Családtagom vezette az autót kiskapu?
Üdv! Én is kaptam 02.16.-án felszólító levelet,
mely szerint 2003.03.28 14:11:51-2003.03.28
14:11:51-ig 1 pótdijazási esemény történt. 10 na-
pon belül fizessek vagy polgári peres úton behajt-
ják. Nincs mellékelve foto, bármilyen igazolás, másolat ajegyről, stb hogy valóban akkor történt az eset. Az ügyfélszolgálat szerint higgyem el,
mert a parkoló ellenőr bevitte a rendszámom a rendszerbe!? És mi a biztosíték hogy valóban akkor irta fel a rendszámot? Lehet hogy csak megvárta mig lejár és később beirta a feljegyzett
adatok alapján. Jelzem, az autón annak idején nem volt csomag, felszólítás. Ezt a kollegám igazolni tudja. Mi a teendő?
Hááát én sem kaptam válaszokat a kérdéseimre.... pedig az óra ketyeg. A felszólitástól számított 10 naptári napon belül kell fizetni, ellenkező esetben per. Már 3 nap eltellt.
A "Szomszéd" topikban irta valaki hogy már birósági felszólitást is kapott... lehet mégsem annyira egyszerü a történet, hogy összetépem a papirt, és élek boldogan.
Válaszok híján marad tehát a szegényes eszköztár. Holnap bemegyek a centrum főhadiszállásra, és kérek fotót a kérdéses időpontról. Aztán majd kitalálom fizetek-e.
sok információ, érdekvédelem, tanácsok, fórum stb.
(nem kértek fel, hogy reklámozzam őket, de jók a tapasztalataim)
Tényleg, ki a mi hivatalos érdekvédelmünk? Akihez közérdekű kérdéssel, hasonló nyílvánosságban, mint itt a forumon lehetne fordulni, és választ is kapni?
Vagy a panaszokat kitárgyalni?
Kedves Umbrella
Én nem írtam, hanem a parkolás, per topikból másoltam.
Magát a törvényt nem olvastam. Majd megpróbálom megszerezni.
Ez a fórum persze igen alkalmas lenne arra, hogy egy ilyen linket többé kevésbé hitelesen elérhetően "felmutasson"
Erre mondom, hogy nincs igazi érdekvédelem.
Ha lennne, akkor nem találgatnánk.
Aláírás nélkül, lehet, hogy egy arra szakosodott "cég" küldözget ilyen levelet, és számlát. Utóbb megjelenhet az "igazi" aki bejelenti, hogy valójában neki is jár, de már sokkal több. És így tovább...
Tehát- engem hiába kérdezel.
Éppen én is kérdeznék.
Kedves Teleavízió!
Azt írtad, hogy : jogvesztő hatályú, ha 60 napon belül nem jelzik , és 1 éven belül a behajthatósága teljesen elévül.
A parkolástól számítva 60 nap? Vagy 2006. dec. 22-től ? Az évekkel ezelőtti esetekre hogyan vonatkozik a 60 nap? Azt, hogy jelezték 60 napon belül azt a bíróság dönti el? Vagy a postától kérnek igazolást? Azt hogyan lehet bizonyítani, hogy én 60 napon beül kézbe vettem a levelet, ha csak sima borítékban küldték?
Üdv, Komáromi Sándor
Mint mondom, "nekünk" nincs hatékony jogi képviseltünk. Az azé, aki meg tudja fizetni.
Megismétlem:
"A 2006. évi CX törvény 17.§-a egészíti ki 3-ik bekezdéssel a Közúti Közlekedésröl szóló törvény 33.-ik §-át. /Pótdíjazás/
Jogvesztő hatályú, ha 60 napon belül nem jelzik , és 1 éven belül a behajthatósága teljesen elévül.
A hatálybalépés időpontja 2006. dec. 22.
A 34.-es § 2-es bekezdés visszamenőleges jogvesztést is kimond, amennyiben 60 napon belül nem jelentkeznek BIZONYÍTHATÓAN"
Lehetett volna így kezdettől is...
Kedves Dr. Attika!
A 2006. dec. 22-étől számítva 60 napon belül kaptam a levelet a cp-től 2002-es és 2003-as esetekre, amikor még nem is én voltam a tulajdonosa a kocsinak. Elévültek már ezek az esetek? Mikor évül el egy eset? Hogyan bizonyítsam adásvételivel, hogy nem én voltam a tulaj, ha a válaszlevelemre nem reagálnak? (tóth gábor ügyvédi irodának még telefonja sincsen bejegyezve) Ez alapján már bizonyíthatóan rossz a rendszerük, hogy téves adatokkal dolgoznak? Az ügyek hány százalékát viszik perre, egyáltalán van valaki akinek az ügyét perre vitték? Nyert már valaki?
Ha vesztett már valaki akkor fizetett? Vagy a végrehajtó vette át az ügyet?
Csak bizonyos összeg elérésénél viszik perre? Ha válaszolok nekik én úgy érzem, hogy azt hiszik végre találtak egy palimadarat akivel lehet szemétkedni és továbbra is küldenek fizetési felszólításokat, ha nem válaszolok akkor meg megy az ij-hez aztán per és egy csomó költségem? Az ij milyen költségeket számolhat fel? Rémhíreket olvasok több százezrekről..
Tudom, hogy sok a kérdés, de megnyugtató válaszok és bizonyítékok szerintem sokak helyzetét megkönnyítené.
Előre is köszönöm: Komáromi Sándor
Lézó
Szándékosan nem írnak időtartamot. Nekem sem írtak. Õk valamilyen kezdő időpontnak magyarázhatják. (logikátlan persze). De ne félj, mindent kimagyaráznak!
Mi nem tudunk ügyvédet fogadni, nekik meg minen újukra jut.
Be is fejezem, hiszen tíz kérdést feltettem, egyre se kaptam választ.
Ez a fórum is legfeljebb mosolyog az egészen.
És még az a jobb...
Mi az hogy eladott követelés?
Nekem CP fejléces levél jött!
Létezik, hogy egy behajtó cég használja a CP fejlécét? Aláírás nélkül?
Ez szabályos? Nem törvénysértő?
Ha az, valaki fellép ellenne? Ki?
teleavízió!
A CP által eladott követeléseken, melyeket az IJ akar érvényesíteni egy olyan bizonyos Tóth Gergő szerepel, aki nem is létező személy. Ezt az IJ-nél el is ismerték. Akkor miért nem Leonyid Brezsnyev nevét írták oda? Na erre varrj gombot! messzelátó
Lézo!
Szerintem a sima levélnek a szelektív szeméttárolóban a helye. Mert, hogy környezetekímélőek vagyunk! Jól összetépve! :) messzelátó
A Centrumtól sima levélben kapott listán ez áll:
Ismételt felszólítás: 0 ( ! ! ! )
Tarifa: 160
Pótdíj összege: 4160
Befizetett összeg: 960
Hátralék összege: 3200
Ehhez hozzászámítottak 2000 Ft ügyviteli költséget és 175 Ft lekérdezési díjat, s ezért fizessek be 5375 Ft-ot.
Mindezt egy 2004.07.15-i nulla másodpercig tartó pótdíjazási esemény kapcsán halmoztam fel.
Ki tudja, 2004-ben mekkora összeget kellett (volna) befizetni, ha azonnal fizetek? Én úgy emlékszeK, hogy akkor rögtön befizettem 960 Ft-ot. Ezt a Centrum is elismeri. Többet kellett volna?
Elvárom, hogy az aláíró írjon alá.
Ha már pénzt kér tőlem, jogtalanul.
Még egy kérdésem:
Szabályos egy fizetési felszólítás, ha csak az aláíró géppel írt neve szerepel és alatta "ügyvezető sk."
Aláírás pedig sehol?
Ez jó trük is lehet...
Folyik egy másik topik is.
Abból másolom át, ha igaz:
"A 2006. évi CX törvény 17.§-a egészíti ki 3-ik bekezdéssel a Közúti Közlekedésröl szóló törvény 33.-ik §-át. /Pótdíjazás/
Jogvesztő hatályú, ha 60 napon belül nem jelzik , és 1 éven belül a behajthatósága teljesen elévül.
A hatálybalépés időpontja 2006. dec. 22.
A 34.-es § 2-es bekezdés visszamenőleges jogvesztést is kimond, amennyiben 60 napon belül nem jelentkeznek BIZONYÍTHATÓAN "
Ez érthetővé teszi a kapkodásukat.
De hogyan engedhettéák eddig is? És követi e vizsgálat a jogosságukat?
Az éves autosztrádadíj 37000 Ft.
Tudható, hogy azzal költségek is vannak, és fenntartásuk fedezetére szolgálnak.
Éves szinten legalább ennyi parkolási díj, a büntetések minek szolgálnak a fedezetéül?
Nem ha egy, közintézmény a köz mumusává válik...
Valaki ezt ellenőrzi?
Az esetek jogosságától, vagy jogtalanságától eltekintve, a "30 napon túl meg nem fizetett parkolási dij" miatt kiszabott pótösszeg is bicskanyitó... miért fizessek pótdíjat ÉN ha egyszer ÕK nem jelezték időben követeléseiket?
Nem értem, hogyan lehetséges, hogy ezek a parkolótársaságok, a nyilvánvaló stiklieikkel még mindig törvényesen, és a legteljesebb nyugalomban müködnek ?
Jó napot
A CENTRUM küldött egy cseles felszólítást. Szokása szerint legalább két éves ügyről.
Kinyomoztam- annak idején azt hozzáadták egy másik, szintén kétes tartozásomhoz, amelyet akkor ki is fizettem.
Erre az engedékenységre építenek is.
És így másodszor is számláztak.
El tudom képzelni, hogy rengeteg bevételük van hasonló kétes ügyekből.
De nem csak nekik- mert lekérik a rendszámomat, a postaköltség stb... mindenki jól jár?
És én kérhetek e tőlük posta, és ügyköltséget, mert ők duplán számláznak?
Olyan ez, mint a vicc.
Hát 0 perc parkolásért tényleg sokat kérnek...

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02