Centrum Parkoló/per

Purblind # 2007.02.16. 22:58

Na sajnos énis megkaptam az első csekkemet nem ajánlott levélben :2003.05.20 08:55-2003.05. 20 08:55 ig áltam fizetés nélkül a parkolóban. És ezt mind 7895 forintért. Tényleg drága a parkolás :)

Hát ezt a hülyeséget szerintem én sem fizetem be. Lehet hogy ezt inkább április 1-ején kellett volna kiküldeniük.

Mr.Anderson # 2007.02.16. 20:51

Dr. Attika!

Jogilag indítható polgáriperes eljárás a pótdíj nemfizetésért? vagy minél tovább húzom annál több lesz a büntetés? Én már 3 csekket kidobtam ,de mindig küldenek egy másikat. Mit mond erről a jog? Engem 2002.09 ben büntettek meg állítólag. Annak lassan 5 éve és mégis küldözgetik a csekkjeiket.

netmedve # 2007.02.16. 20:38

Kösz a gyors választ. Most olvasgatok, de egyelőre csak panaszokat találtam, bár biztos meglesz a konkrét válasz is.

Mindenesetere azt teszem amit írtál. Kidobom és elfelejtem.

Apropó még egy kérdés:
Magán a levelen van egy ajánlott küldeményhez hasonlító nyomat. Ez mennyire hivatalos? A postásnál én nem írtam alá semmit.

Dr.Attika # 2007.02.16. 20:29

"netmedve"!
Olvasd el miket írtunk e témakörben! Dobdd ki a szemétbe és élj boldog életet mint eddig, amíg nem küldték e levelet.

netmedve # 2007.02.16. 20:23

Kedves fórumozók!

Ma én is megkaptam az ajánlott levélnek tűnő borítékot, melyben egy 2003. novemberi esetre hivatkozva kérnek tőlem 8 ruppót. Feláll a szőr a hátamon. Törvénytisztelő emberént mindig rendesen etettem a parkoló órákat. Ezért aztán abszolút nem értem milyen bűnt követhettem el. Magyarul baromira igaztalannak érzem a vádat.

Kérdéseim:
1, A bűnözés tényét kell-e igazolnia a Kft-nek irányomba? Vagy elég egy felszólító levél, a hülye már úgyis kidobta a befizető ceklit 3 év után?

2, Milyen időpont az ilyen időpont: " 2003. 11.22 11:00:44 - 2003.11.22 11:00:44-ig terjedő időben "? 0 másodpercért is fizetni kell.

3, Hogyan tudom megvédeni vélt igazamat ezek után?
4, Mi van, ha addig készítették el a fotót, amíg parkolóórát etettem?

Esetleges válaszaitokat előre is köszönöm.

Dr.Attika # 2007.02.16. 16:04

"szota"!
Igye van. Normál levélre ne reagáljon.!Azért küldik normál levélben, mert 350 forintnyit sem bíznak abban, hogy megtérül.

szilva75 # 2007.02.16. 15:28

Sziasztok! Én is ma kaptam egy csekket. Tudom, hogy parkoltam ott abban az utcában, valószínűleg még abban az időben is, mivel akkor hoztam haza aput a kórházból. Mindig megvettem a parkolójegyet, sőt állandóan az időt néztem, hogy nem kell-e még másikat venni. Szintén nem volt mikuláscsomag a kocsin.
Kíváncsi lennék, hogy mit lehet csinálni. Be tudja-e bizonyítani egy olyan fényképpel, hogy tényleg ez történt, amin egyértelműen rajta van, hogy az én autóm, valóban fizető övezetben álltam, és hogy nem volt érvényes parkolójegyem.
Szerintem én reklamálni fogok, e-mail-ben + tértivevényes ajánlott levélben. Küldjék meg a képet! Addig nem fizetek.

Mr.Anderson # 2007.02.16. 14:23

Nekem se ez volt az első csekk már tavaly november óta küldözgetik , én E-mailen válaszoltam nekik. Akkor most magam alatt vágtam a fát?

szota # 2007.02.16. 14:13

üdv,
Ahelyett, hogy más adatokkal Én is leírnám ugyan azt a sztorit kérhetném, hogy joghoz értő összegezné a teendőket?

1. elévülés: tavaly decembertől új szabály (ha jól olvasom itt) a 60 nap. Ez minden esetre igaz, tehát a tavaly dec elötti esetekre is vagy csak az azóta keletkezett pótdíjakra?
  2. Ha normál levelet kapok (nem ajánlott) akkor ha jól értem, ne reagáljak rá se levélben se szóban, mert az az elévülésnek tenne alá?

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Dr.Attika # 2007.02.16. 14:07

A csekken szereplő összeget szerintem ne fizesdd be!Kizárt, hogy jogi úton érvényesítenék, mert az alaphangon is 3000,- Ft illetéket jelent nekik.

Mr.Anderson # 2007.02.16. 13:02

Sziasztok!

Én ma kaptam kézhez egy ajánlott levelet a Centrum parkoló Kft. től, miszerint 2002 szeptember 10 -én jegy nélkül parkoltam és nem fizettem be a kirott 2600 ft pótdíjat ami mára már 4700 forintra nőtt. Az autómatáknál lehetőség van arra hogy a helyszínen az autómatánál megváltsuk a pótdíjjat és a bizonylatot a büntetéssel együtt postázzuk. Na de az autómata erről másolatot nem ad. Én ezt meg is tettem gondolván hogy ezzel megfizettem a büntetést. Bizonyítani nem tudom mivel másolatom nincs ,de ha lett volna is 4 és fél évig ki őrzi? Mi a teendő ilyenkor? Be kell fizetni a csekket? Tényleg perre viszik a dolgot, vagy csak ilyeszgetnek? Ha valaki hasonló cípőbe jár írjon.

Mr.Anderson # 2007.02.16. 13:01

Sziasztok!

Én ma kaptam készhez egy ajánlott levelet a Centrum parkoló Kft. től, miszerint 2002 szeptember 10 -én jegy nélkül parkoltam és nem fizettem be a kirott 2600 ft pótdíjat ami mára már 4700 forintra nőtt. Az autómatáknál lehetőség van arra hogy a helyszínen az autómatánál megváltsuk a pótdíjjat és a bizonylatot a büntetéssel együtt postázzuk. Na de az autómata erről másolatot nem ad. Én ezt meg is tettem gondolván hogy ezzel megfizettem a büntetést. Bizonyítani nem tudom mivel másolatom nincs ,de ha lett volna is 4 és fél évig ki őrzi? Mi a teendő ilyenkor? Be kell fizetni a csekket? Tényleg perre viszik a dolgot, vagy csak ilyeszgetnek? Ha valaki hasonló cípőbe jár írjon.

pite07 # 2007.02.16. 11:31

Üdvözlet Mindenkinek! (A téma ugyanaz.)

Tegnap kaptam egy felszólító levelet a Centrum Parkoló Kft-től, melyben közlik,hogy 2004.09. hónapban valahol Pesten parkoltam, és azóta tartozok nekik, fizessek be 6335-Ft-ot azonnyomban.
Csak pislogtam,hogy semmit nem tudok az egészről,nem kaptam soha semmi papírt (a helyszínen sem). Beszéltem a központtal és (lehet hogy blöff volt), azt mondta a hölgy, hogy "látja a képen az autót, jó kopott az eleje." Az autó persze már rég nem az enyém,de én voltam a tulaj akkoriban.
Viszont 2007.február van.
Mi a teendő? Befizetni? (Bpesttől 200km-re lakom.)

Tegnap emlékek jöttek elő,hogy valóban jártam ott anno,és hogy a parkolási "szakember" éppen tette volna rá a csomagot amikor odaértem. Valami 5-10 perc volt az egész ottlétem. Emlékszem arra is hogy 500Ft-ot mondott,hogy elintézhető kp.-ben is ott helyben (a zsebébe).Sőt azt is hozzátette,hogy "csak a főnököm meg ne tudja".
Szép! Most meg 6335-Ft csekk. :(

A kérdésem az lenne ezek után,hogy mi várható nemfizetés esetén?
Én (nemtommi) ugye hát felhívtam őket egyeztetés miatt,ezzel szignózva hogy megkaptam a levelet. Már bánom,de ez van.Kértem bizonyítékot,mire a hölgy azt mondta,hogy "nem lehet,de bejöhetek megnézni a fotót". Hát nem. (200km!)

Royal # 2007.02.16. 10:29

Hát hozzám is elért ma az áldás. Postás csengetett, ajánlva jött a levél, tehát átvettem, utána látom kitől jött: akitől egyáltalán nem számítottam küldeményre: a Centrum parkoló rendszer kft-től.

Állíólag 2003 augusztusában a bajza utcában parkoltam jegy nélkül. Az utca stim, mert egy cimborám lakik arrafelé, megfordultam kocsival a környéken, sőt jópárszor parkoltam is az utcában, de mindig kényesen ügyeltem arra, hogy a kresznek, és parkolási rendnek megfelelően parkoljak. És tudatában voltam hogy fizetős az utca, ergo szinte biztos hogy nem mulasztottam el a jegyváltást, és mikuláscsomagot (amit egyébként anno rögtön kiegyenlítettem volna) sosem találtam szélvédőn.

A levélben az áll, hogy kézhezvételtől számított 10 napon belül eleget kell tenni a felszólitásnak, ellenkező esetben polgári per. Én eddig csak csendes megfigyelője-olvasója voltam a parkolási pereknek, és mindmáig abban a tudatban voltam, hogy nem sértettem szabályt, tehát nem fogok hasonló felszólításokat olvasni....

Az összeg nem nagy, 5295Ft, de olvasva más emberkék eseteit, ad-hoc alapon régmúltról kiküldött követeléseket, én is úgyérzem hogy egy nem jogos követeléssel állok szembe, és nem igazán szeretnék egy ilyen régi kétes dologra fizetni.

Hozzáértőktől kérdeznék, mi ilyenkor a teendő? Az összeg relative kicsi ahhoz hogy pereskedjünk és legyen belőle valami komolyabb összeg (meg vagyok győződve hogy ezen csak veszthet az ember, nekem nincs semmi adu a kezemben) de túl nagy ahhoz, hogy mindenfajta bizonyíték hiányában csak úgy a semmire fizessek.

robit # 2007.02.08. 20:13

Köszi a gyors választ, akkor a labda ott van náluk.

Üdv.

Robit

Qvik # 2007.02.08. 10:24

Igézet a 2/2005. KPJE ből
"A kijelölt várakozóhelyen való parkolás a közszolgáltatás igénybevételét jelenti, amellyel a felek között ráutaló magatartással (Ptk. 216.§ (l) bekezdés) polgári jogviszony jön létre. A polgári jogviszonyban keletkezett jogvita elbírálására a bíróságnak van hatásköre. Az önkormányzat, mint a helyi közutak, közterületek tulajdonosa, jogosult a fizető parkolóhelyek hasznosítási jogát másnak, ún. parkolási társaságoknak átengedni. E gazdasági társaságok jogosultak saját nevükben pert indítani a fizetést elmulasztó üzembentartóval szemben."

Igaz vagy nem?

1., "Tehát az önkormányzatnak joga van a parkolóhelyek hasznosítási jogát másnak ún. parkolási társaságoknak átengedni." Az V kerületben a szerződés szerint ez a Centrum Parkoló Kft.

2.,"E gazdasági társaságok jogosultak saját nevükben pert indítani"
Igen de ők nem a saját nevükben indítanak, hanem a CENTRUM PARKOLÓ RENDSZER KFT. nevében!
Figyelem ez a két cég különböző.

Kérdés jogosult vagy nem jogosult pert indítani a CENTRUM PARKOLÓ RENDSZER KFT.?

Dr.Attika # 2007.02.07. 22:29

Hát ennyiért ne keress ügyvédet, mert az alaphangon 30 e. Várdd meg míg perelnek.

robit # 2007.02.07. 17:03

Sziasztok!

A véleményetek érdekelne parkolás ügyben.
A szokásos a mese kaptam a cp-töl egy levelet, hogy tilosban állt a kocsi(fizessek 18000ft-ot),de nem emlékeztem a zacsira,ezért beballgtam az ügy félszog.-ra, hogy mondjanak valamit.Közölték, hogy csak egy kép sikerült, de biztosan sáros vagyok.
kértem hogy mutassák meg a képet, amit meg is tett az ügyintéző.
kép alsó egyharmada csak fű utána látszik felül nézetből és egy kicsit oldalról a rendszám és a lökhárító, majd fehér motorház tető.
Semmi más, tisztára olyan a kép mintha valaki matatja a kameráját és véletlen elsüti
utána meg kreálnak egy esetet.
Meg kérdeztem ez a kép mit bizonyit,mivel nem látszik semmi,a válasz nem is kell mert ez belső használatra van.
Mondtam miért fizetnék egy vasat is ha nem látom,hogy hibás vagyok.
Válasz:valamit mindenképpen fizessek elég 6000 is.
Mondtam nekik köszönöm a lehtőséget,de inkább nem.
Szerintetek ilyenkor mi a teendő?
Keressek ügyvédet?
Ha igen akkor kéne egy cím!

Elöre is köszi

Robit

Dr.Attika # 2007.02.06. 17:33

"alfonsbautz"!
Érdekes az okfejtésed. Ezek szerint a verőlegényt is tisztelet kell, hogy övezze, mert az ő tevékenysége kapcsán is kifizetésre kerül a tartozás. Megdöbbentem.

reman # 2007.02.06. 16:55

Tisztelt fórumozók,

nekem egy érdekes problémám van, mert Budapesten a Király utcában lakom. Ennek egyik fele pedig ugye VI, másik fele VII kerület. Jogos-e a büntetés, ha úgy állok meg, hogy az ablakból rálássak az autóra (azaz a másik kerületben...)? Természetesen érvényes és felragasztott parkolómatricával rendelkezem.

A másik kérdésem: ha megvettem a parkolómatricát mondjuk 2005 június 15-én, akkor jogos-e a június 14-i büntetés. Hiszen én kifizettem az egész évet. (mindegy mikor veszi az ember, decemberben is ugyanannyi, mint februárban, de akkor is jan 31-ig érvényes).

Köszönöm

reman

ferrke # 2007.02.06. 13:12

Más:
Az ij-től kapott ajánlott levélben a parkolásokon kivül 15 000 adminisztrácios költséget is felszámoltak. Én visszairtam hogy nem ismerem el a parkolásokat és kértem őket hogy a számlámra fizessenek be 15 000 ft adminisztrácios költséget.
Erről mi a véleményed?? Jogos lehet kérni tőlük azt amit ők is kérnek tőlem????
ferrke

ferrke # 2007.02.06. 13:06

Kedves alfonsbautz!

Tehát: Az ajánlott levél átvételével kezdődik a potdij???
Most asszem ugy müxik hogy aznapi fizetéssel Xft, egy hétenn belülX+Y, ezentul X+Y+Z ft. Én csak X ft-ot fizetnék be.
Csao ferrke

alfonsbautz # 2007.02.06. 12:25

ferrke!

Ha kb. febr . 22-23-ig nem kapsz felszólítást, akkor mentesülsz a fizetési kötelezettség alól, mert dec 22-hez viszonyított 60 napon belül postára kell adniuk! Imátkozz:-)

És újra:

A parkolási díj és pótdíj után késedelmi kamat nem számítható fel

ferrke # 2007.02.06. 11:56

Sziasztok!
Az ij-vel "kapcsolatban" állok 2002 előtti parkolásokkal. Rájuk megfogadva tanácsaitokat teszek nagyivben.
Amiről kérném a véleményeteket:
Kb 6-8X kaptam kék csomagot az elmult 5 évben, nnem fizettem be őket. Azon agyalok ha a cp ir levelet hogy fizessek és van foto akkor befizetem, de csak annyit mintha most tették volnna fel a csomit. Tehát semmi kezelési és bünti pénz nélkül, hivatkozva hogy nem kaptam semmi papirt, csomagot, de elismerem hogy lehetséges a jegynélküli parkolás.
Várom megtisztelő véleményeteket vann ennnek reális alapja??
Köszi üdv ferrke

alfonsbautz # 2007.02.05. 12:25

:-) Dr Attikával nem vagyunk egy állásponton a levelézést tekintve: én szeretek velük levelezni és mindig meg is köszönöm, hogy írtak nekem. Egy hete fel is hívtam az ügyért felelős embert és meg is beszéltük a dolgot.

Azt mondta a telefonban, hogy igazából tényleg nem jogosultak (szerintem kezdő volt, mert ezt kb 6-7perc után mondta ki, pedig nekik valószínűleg szigorúan tiltják, hogy ezt beismerjék...).

bben viszont teljesen egyetértünk Dr. Attikával: semmilyen jogalapjuk nincs parkolási díj és pótdíj iráni igény érvényesítésére és ezt ők is tudják.

Viszont azt is tudják, hogy ha elég levelet küldenek neked, akkor előbb utóbb befizeted, hacsak nem vagy biztos magadban (ők is olvasták a Bibliában: hogy zörgessetek és ajtót nyitnak). Ebből élnek, ha én ott dolgoznék, hetente telefonálnék, hogy mi van. Pszichikailag készíteném ki az embert, hogy azért fizesse be, mert nem akarja, hogy többet hívjam. Õk így sikeresek. Te máshogyan és én is máshogyan. Szerintem jól csinálják, persze ettől függetlenül tanácsolom mindenkinek azt, hogy nekik ne fizessen...