Átvert a biztosító!


Jannis # 2005.04.21. 13:27

Mérgemben nyitottam ezt a topikot!

Tavaly november 6.-án összetörtek. A Fickó aki a kárt okozta azOTP garanciánál volt biztosítva.Vártam egy csomó időt mire decemberben megtudtam hogy 208.000 FT kapok a kárét. Az autó egy 90-es Ford Sierra volt. Hogy mindenkinek tiszta legyen gyakorlatilag a fél autó eleje elfogyott. Géptető, sárvédő,homlokfal, jobboldali lámpa index, lökhárító, hűtő, alukerék, gumi.

Szóval 208000-be maradtunk. Meg is csináltattam a kocsit. Sok hónap huza-vona után a biztosító kegyesen utalt a múlt héten 143000 FT-ot. Én erről semmit nem kaptam csak véletlenűl láttam meg a számlámon az összeget. Vártam volna egy végzést vagy valamit de semmi. Nyomban próbáltam hívni a kegyes biztosítót. Meg kell mondanom hogy az Amerikai Egyesült államok elnökéhez hamarabb eljutok mint az OTP-Grancia Biztosító ügyintézőjéhez. Mivel ez nem sikerült , így írtam egy panaszos levelet amire ma megérkezett a válasz. Ime:

Tisztelt Czernecki János Úr!

2005.április.14.-én érkezett panaszával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk. Az Ön ACN-004frszú gépkocsija sérérülésének felmérését a Dekra KFT végezte. A rendelkezésre álló adatok alapján, a felmérést végző szakértő határozta meg az Ön által említett 208.000 FT-os térítési összeget. A káűranyag részletes vizsgálata során megállapítást nyert hogy az Ön gépkocsija korábban bérautóként üzemelt, mely tény, értékcsökkentő tényező. A gépkocsi kárkori értékének meghatározásánál a piaci viszonyokat is figyelmelmbe kell venni, mely a kereslet kínálat függvényében alakul. A fentiek értelmében a Ön gépkocsijának kárkori értékének meghatározása illetve térítése helyesen történt, így annak megváltoztatására Igazgatóságunk nem talált lehetőséget. Sajnáljuk, hogy kedvezőbben nem tájékoztathattuk és kérjük a fentiek szives tudomásul vételét.

Szóval ennyi azóta sem tudok szóhot jutni. A karambol óta eddig 250000-be került a dolog és még nem vagyok a végénél. Ki fogja nekem ezt megtéríteni. Ebbe az országba mindent lehet? nem hiszem el!

Ha valaki tud segítséget hogy mit lehet ilyenkor csinálni írja már fel!

Előre is köszönöm!

Ritschie # 2005.04.21. 13:32

Ügyvéd!Innentől kezdve csak is ügyvéd!Aztán per, tárgyalás, stb

2-3 év mulva talán meg is kapod!

Én vétlen utasként szenvedtem balesetet, és 3-ik éve csak aprókat fizet, de a megítélt összeg megtérítésére mindig van egy jó szöveg.

Részvétem

kőkorszaki # 2005.04.21. 14:13

Nem azzal nem fizetett a biztosító, mikor már fizetni kellett volna, hogy igazoljam a bankszámlám helyességét. Nem fogadta el a bankszámlámat.