Szabálysértésért a tulajdonos feleljen?


the big cat # 2005.08.02. 08:25

ha nem vagy jogász, akkro nemigazán értem, hogy tudzs vitatkozni általad nem is ismert jogelméleti kérdésekről, amik elsőrban ajog koherenciájával, a jog rétegeivel, a jogszabályok hierarchiájával kapcsolatosak.

De most már legalább értem, honnan erednek az alapvető hibáid. Egy jogszabály pozitív szövegrétegéből önmágában általában nem lehet ilyen összetett kérdésekre egyszerű választ adni. Értem miért nem tudsz különbséget tenni a személyhez és a dologhoz kapcsolódó felelősségek között, miért nem látod be a polgári és a szabálysértési felróhatóság, valamint az objektív és szubjektív felelősség közötti különbségeket, amik a rossz következtétesek levonáésára vezetnek, továbbá az eljárási illeték funkcióját sem igazán érted.

szalami # 2005.08.02. 12:38

Kedves big cat, attól, hogy nem vagyok jogász, még nem vagyok hülye sem. Úgy látom, igyekszel minél inkább elkenni az érvelésedet, konkrétumok helyett általánosságokat pufogtatva és az ellenérvekre nem is reagálva.

the big cat # 2005.08.02. 15:14

Én meg úgy látom, hogy mivel az eredeti általános jogelveket érintő kérdéseimre nem tudsz válaszolni, ezért a témához nem tartozó topikai érveléssel próbálsz kibújni a helyzetből, miközben tárgyi tévedéseket érvnek állítasz be.

És mivel most már itt tartunk, szinte mindent el is mondtunk egymásnak, én még mindig az eredeti kérdéseimre várnék választ.