Tiszteletem Mindenkinek!
A következő problémával fürdulnék hozzátok:
Vásároltam egy hete egy Citroën C4 Grand Picasso személygépkocsit a fővárosi autópiacon egy kereskedőtől. Hazafelé a megáltam tankolni majd az indulást követően dobott egy anti-pollution system faulty üzenetet a komputer, de mivel a Check Engine lámpa nem világított ezért úgy voltam vele, hogy majd kiolvastatom a szerelővel néhány héten belül. Ma valahogy matattam a műszerfal környékén és észrevettem, hogy ahol a Check Engine lámpának világítani kellene az a rész a műszerfalon le van kenve valami fekete trutyival (körömlakk vagy fekete hibajavító). Valószínűleg alatta világít a Check Engine lámpa mert nem távolítottam el a réteget róla. Kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségeim vannak a kereskedővel szemben. Az adásvételi szerződésben az eladó Cég nem magánszemély vagyis ha jól tudom 6 hónap szavatosság megillet a rejtett hibákra. De ezzel a helyzettel,hogy szándékosan elrejtették előlem a hibát mit lehet kezdeni. Plusz egy kis adalék,hogy EXCLUSIVE felszereltségünek hirdették de valójában Collection felszereltségű az autó. A hirdetésükről csináltam képernyő mentést. Az adásvételiben az árnál megegyezés szerint szerepel. Az egyik tanú a sógorom volt akinek a jelenlétében lett leszámolva a pénz. A másik tanu nem volt jelen. Előre is köszönöm a segítséget!