Szia Löki :)
Megmondanád hogy hol lehet ezt megnézni?
Szia Löki :)
Megmondanád hogy hol lehet ezt megnézni?
Tisztelt d.bandi
Tulajdonosik számát? sehonnan. A hatósági adatbázisban szerepel, de vélelmezem, senki nem fogja megmondani, mert azzal bűncselekményt valósítana meg. Mint a többi adat nyilvánossá tételével is.
Az utolsó tulajdonos és az szgk. adatait a neten is meg lehet nézni, úgy rémlik, max 5 személygépkocsiig, 1 hónapban. Ez teljesen nyílvános és legális.
A kérdést sem értem, mert ha személygépkocsit szeretnék venni, nem a tulajdonosok számára, hanem a személygépkocsi állapotára lennék kíváncsi. Kompresszió vizsgálat, karosszéria, futómű stb.
Ha van szervízkönyv, akkor arra is, mivel az magánokirat, s ha simlis, akkr magánokirat - hamisítás és csalás bűncselekményeket kívántak megvalósítani az eladók. Ezen cselekmények kísérlete is bűncselelménynek minősül.
Szóval a fent említetteken el kéne gondolkodni.
----------------------Ha meg te akarsz bármit is megvenni, hát evidens, hogy az azzal kapcsolatos okmányokat előzetes áttanulmányozod.
És, ha a jelenlegi tulajdonos hozzájárul, nem látom akadályát.
Ezt a gépkocsit én magam akarom megvenni. Gonodolom ez a legnyomosabb ok, amilyen csak létehet.
Nagyon nyomos indokkal kell előállnod ahhoz, hogy valaki más vagyona után harmadik személy részére bármiféle információt kiadjanak ki.
Ugye tudod, hogy adatvédelmi törvény van...
Legjobb a bírósághoz fordulsz a kérdéseddel, és majd ők eldöntik: megkeresik-e az illetékes okmányirodát vagy sem.
Sok jót ne remélj.
A fentiek legalább is az én laikusi véleményem.
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy honnan lehet megtudni azt, hogy egy adott gépjárműnek eddig hány tulajdonosa volt?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02