Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy honnan lehet megtudni azt, hogy egy adott gépjárműnek eddig hány tulajdonosa volt?
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy honnan lehet megtudni azt, hogy egy adott gépjárműnek eddig hány tulajdonosa volt?
Nagyon nyomos indokkal kell előállnod ahhoz, hogy valaki más vagyona után harmadik személy részére bármiféle információt kiadjanak ki.
Ugye tudod, hogy adatvédelmi törvény van...
Legjobb a bírósághoz fordulsz a kérdéseddel, és majd ők eldöntik: megkeresik-e az illetékes okmányirodát vagy sem.
Sok jót ne remélj.
A fentiek legalább is az én laikusi véleményem.
Ezt a gépkocsit én magam akarom megvenni. Gonodolom ez a legnyomosabb ok, amilyen csak létehet.
És, ha a jelenlegi tulajdonos hozzájárul, nem látom akadályát.
Ha meg te akarsz bármit is megvenni, hát evidens, hogy az azzal kapcsolatos okmányokat előzetes áttanulmányozod.
Tisztelt d.bandi
Tulajdonosik számát? sehonnan. A hatósági adatbázisban szerepel, de vélelmezem, senki nem fogja megmondani, mert azzal bűncselekményt valósítana meg. Mint a többi adat nyilvánossá tételével is.
Az utolsó tulajdonos és az szgk. adatait a neten is meg lehet nézni, úgy rémlik, max 5 személygépkocsiig, 1 hónapban. Ez teljesen nyílvános és legális.
A kérdést sem értem, mert ha személygépkocsit szeretnék venni, nem a tulajdonosok számára, hanem a személygépkocsi állapotára lennék kíváncsi. Kompresszió vizsgálat, karosszéria, futómű stb.
Ha van szervízkönyv, akkor arra is, mivel az magánokirat, s ha simlis, akkr magánokirat - hamisítás és csalás bűncselekményeket kívántak megvalósítani az eladók. Ezen cselekmények kísérlete is bűncselelménynek minősül.
Szóval a fent említetteken el kéne gondolkodni.
----------------------Szia Löki :)
Megmondanád hogy hol lehet ezt megnézni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02