Az hasznos, ha vele tartod a kpcsolatot. Per esetén ugyanis ő fontos tanú.
(Tavaly volt egy hasonló ügyem. A biztosító állította, hogy a felvett karosszéria-sérülés az elmondott módon nem keletkezhetett. A per kilátásba helyezése után fizettek.)
Az hasznos, ha vele tartod a kpcsolatot. Per esetén ugyanis ő fontos tanú.
(Tavaly volt egy hasonló ügyem. A biztosító állította, hogy a felvett karosszéria-sérülés az elmondott módon nem keletkezhetett. A per kilátásba helyezése után fizettek.)
Én mondtam a biztosítónak, hogy hova viszem. Õk elfogadták hiszen szerződésben állnak egymásba. Most szóltam a károkózónak is, és ő is próbál valamit lépni az ügyben...
Hacsak nem a biztosító mondta meg, hova vidd az autót, a javítást végzővel te állsz jogviszonyban. Vagyis te adtad a megrendelést, neked szolgáltattak, te tartozol. Ennek ellenére megvárhatod, míg a szerviz beperel, akkor pedig kéred a biztosító perbevonását.
Ha a biztosító áll szerződésben a szervizben, ezért kellett oda vinned az autót, akkor nekik egymással van jogvitájuk - hiszen te a javításra megrendelést nem adtál. Tőled ez esetben legfeljebb a jogalap nélküli gazdagodás megfizetését követelhetik.
Röviden összefoglalva: nem rajtad múlik, hogy lesz-e per. De - és ezzel revideálom első - hozzászólásomat - tenned nem kell semmi különöset. Ráérsz akkor lépni, ha perelnek.
Ha nem fizetek a szervíznek akkor ők engem perelhetnek? Hiszen semmiféle papír, vagy megállapodás nem született erről, hogyha a biztosító nem fizet rajtam vasalják be. Õk elküldek azzal, hogy ezután már nekem nincs semmi dolgom. A kocsit ideadták, és kész.
Fel kell hívni a biztosítót a fizetésre, és ha nem teljesítenek, perelni kell. A szerviznek kifizetheted a különbezetet, de az is lehetséges, hogy felhívod őket a perbe való beavatkozásra.
Sajnos, gyakori, hogy a biztosítók megpróbálkoznak a fizetés elmismásolásával. Szerencsére az is gyakori, hogy a per kilátásba helyezése után viszont fizetnek. Nézd, ha minden tizedik ember belenyugszik a csökkentett kártérítésbe, nekik már az is jó.
Tisztelt fórum!
Az autómat a parkolóban meghúzták. Első lámpától a bal első ajtóig. A lámpám kitört, a kocsi bal oldali festése megsérült plusz a tükör is megsínyltte a dolgot. Megcsináltuk a baleseti jegyzőknyvet és annak rendje módja szerint bementünk a biztosítóhoz.
A biztosító felvette a jegyzőkönyvet és a javításokat. (bal első lámpa csere, díszléc csere, festések, és bal tükör csere). Ezután bevittem a kocsit a szervízbe és 1 hét alatt megcsinálták. Hazahoztam, és annyit mondtak, hogy minden OK nekem nem kell fizetni semmit. Ez volt kb 2 hónapja. Nemrég felhívtak a szervízből, hogy a biztosító nem fizette ki a teljes összeget, mivel szerintük a bal első fényszoró és a tükör nem törhetett el ebből a balesetből (ezt mát utólag csinálták). Mivel a másik autót is behívták és azon ott nem volt nyom ahol az én tükröm van.
A szervíz szerintem majd rajtam fogja követelni a biztosító által ki nem fizetett összeget. Mi ilyenkor a teendő, mert végöl is a szervíz úgy adta ide a kocsit, hogy nekem nincs fizetni valóm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02