Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Elkésett gépjárműátírás

viktor88 # e-mail 2008.01.26. 20:42

Sziasztok!

3 éve vettem az autót de nagyun súlyos anyagi helyzetbe kerültem s nem tuttam az átiratást elintézni még a mai napigsem!Kb 2 éve kaptam egy csekket az APEH-k tól amin 30914 ft szerepelt!Én ezt nem fizettem be még mindig.De azóta se egy felszólitás se semmit nem kaptam!Mire számíthatok ezek után?

a másik pedig hogy a biztositást nem fizetem már legaláb 1 éve, ezek után ki vonták már a forgalambol hivatalbol vagy nekem kell ezt intézni?
Mennyibe kerülne nekem ez?

xr600r # e-mail 2008.01.13. 19:17

és ki dönti el hogy én bírságot fizetek , vagy kivonják a forgalomból a járművemet?

xr600r # e-mail 2008.01.13. 19:07

Jó napot.
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha fél év után iratom át a gépjárművet,akkor mennyi lenne az esetleges bírság?

előre is köszönöm.

Christian # e-mail 2008.01.04. 19:14

Sziasztok!
A kötelezö átiratással milyen következmények lesznek?
úgy értem,hogy akkor az önkormányzat kivonatja a kocsit a forgalomból és nekem nem kell átiratni,csak illetéket fizetni rá,ha most nem iratom át 15napon belül?
Várom válaszotokat,ötleteiteket hogyan tudom idöszakosan kivonni a forgalomból,mi a legjobb megoldás.

balinta #   2008.01.04. 10:54

Hello!
Olvasom ezt az oldalt (is) és baromi szomorú, hogy minden a HIVATAL packázásairól szól. Nem gondolom, hogy a lakosság túlnyomó része, csak azon morfondírozik, hogyan játszhatna ki mindent és mindenkit!!
Az én esetem: totálkáros lett az autóm. A roncsot eladtam (a biztosító nevezte meg a roncskereskedőt). A vevő a szerződésben vállalt mindent: átírást, adót, ügyintézést. Én ott hibáztam, hogy nem vonattam ki az Okmányirodánál a kocsit, de ezt átadott iratok hiányában nem is tudtam. Íratok nélkül nem lehet eladni az autót. Vagy mégis?
Aztán mégis bementem a lakóhelyem szerinti Okmányirodába, mert a súlyadó továbbra is az én nevemre jött az Adócsoport engem talált/talál meg. Az eladás után máig, 2005-ben indult a dolog. Az Okmányirodában leadtam a kocsival kapcsolatos iratok másolatát. Átvételi elismervénnyel, mellékletek felsorolásával átvették, de nem történt semmi.Továbbra is én kaptam a súlyadót+késedelmi kamatot tartalmazó csekket, mert BM nyílvántartás szerint dolgoznak abban pedig én szerepelek, mint tulajdonos. Úgy sikerült kivonatnom a roncsot a forgalomból, hogy a vevő telephelye szerinti Önkormányzathoz fordultam, akik ezt megtették. Ennek az Önkormányzatnak ugyanazokat az iratokat küldtem, mint a lakóhelyem szerintinek, más iratokkal nem is rendelkeztem.
De a lakóhelyem szerinti Önkormányzati Adócsoport még mindig velem levelez. 3 év után elértem, hogy nem fél évre kell megfizetnem a súlyadót (a kivonás július hónpban volt), de én az átvételi elismervényt áprilisban kaptam az Önkormányzatnál az Okmányirodán. Most időarányosan fizethetek, de késedelmi kamattal. Ezt a kerületi aljegyzőnek írt 3 levél hatására értem el. 3 év alatt. Sajnos a még mindig nem kértek elnézést, hogy az ügyintéző hibázott!
Most fogom kapni a csekket 2006 első félévéről és természetesen késedelmi kamatot is kell fizetnem!! Az autót 2005. augusztusban adtam el, ennek az évnek a II. félévét persze én fizettem.
Várom a válaszaitokat!!

Picok # e-mail 2008.01.03. 22:28

Sziasztok!

A problémánk az lene hogy kaptunk egy levelet az okmányirodáto, hogy bejelentést tettek hoyg vásároltunk egy autot de nem iratuk át.
Körübelül 6 éve valoban "megvásároltuk" az autot. De 2 hét után viszavittük, pontosabban az elado viszavette. A szerzödést elvileg széttéptük (mi legalábbis). Ellenszerzödést nem irtunk.
Az okmányirodának irtunk (ügyvéd irt) egy levelet hogy mi is történt. Kaptunk egy ujab levelt miszerint az ügy viszakerült az elado körzetébe, ök fogalkoznak az üggyel.
Ez körübelükl egy honapja történt.Ma pedig kaptunk egy ujab levelt hogy 8 napon belül intézzük l az átirást, vagy ök intézik hatoságilag.
De mi még ha akarnéánk sem tudnánk mit csinálni, hisz az ato mindne irat a tulajdonosnál van.

A kérdés pedig az lenne hoyg mégis mit tehetünk. Nem akrjuk átiratni az autot, nem is tartunk rá igény meg semmi. Valoszinü a tlaj ránk akarja kenni az auton lévö tartozásokat (súlyado...). De tudtommal az azt terheli aki a nyilvántartásban szerepel. (bár lehet ezt roszul tudom..).

Adjatok ötlete hoyg mégis mit tehetnék..
ja és sürgös lenne mert a 8 nap hamar letelik..

Elöre is köszi

monalisa1 #   2007.12.19. 20:53

Szerintem adja el a kocsit most, aktuális adásvételi szerződéssel, és jó ha pénzmozgás is dokumentálható az ügylethez.

freese # e-mail 2007.12.19. 11:32

Üdv.
Adott egy autó, melynek a tulajdonosa egy cég. A céget a tulajdonos eladta, de vagyontárgyak nélkül ( ez 2004-ben történt). Az autó nem lett eladva. Az autót tovább használta a volt kft tulajdonos, illetve annak meghatalmazotta. Az autó nemrég volt forgalmi vizsgán, és mivel a forgali betelt, ki kell cseréltetni. Itt van a bökkenő. Hogy lehet az autó papírjait legalizálni? Illetve, ha van adásvételi, ami 2004-re szól, milyen bírságot szabhat ki a hatóság ilyen mértékű késés esetén?

A választ előre is köszönöm.

Csakazértis # e-mail 2007.08.04. 23:18

Kedves sorstárs sixlaci !
A te példád is bizonyítja, hogy vannak törvények Magyarországon, amit be kell tartani mindenkinek.
Az a szomorú a dologban, hogy az állampolgárnak kell a HATÓSÁGOK felé bizonyítania igazát.
Áprilisi jelentkezésem alapján én is legszívesebben elkérnék polgári perben néhány tízezer forintot azoktól görényektől,akik miatt a yardra jártam.

sixlaci # e-mail 2007.08.03. 10:54

Üdv mindenkinek!
Folytatnám a büfékocsis történetemet, amit lejjebb elkezdtem.
Az ügyet szabálysértés elkövetésének hiányában megszüntették ellenem!
A kedves vevőm, aki 2001-ben megvette tőlem a büfékocsit nem, kap semmi büntetést.
Sem az Okmányirodától, sem pedig a rendőrségtől.
Engem meg ha nem derül ki az igazság, nem fizettem volna, még pár napra le is ültettek volna a yardon.
Az Okmányiroda meg egy halom pénzt bezsebelt volna tőlem.
Ennyit a Tisztelt hivatali köztisztségviselők és rendőrök becsületességéről.
A hab a tortán csak, az hogy egyik helyről sem kértek tőlem elnézést, hogy hónapokon keresztül izgultam mi is lesz a story vége.
Õ szerintük ez volt a szabályos eljárás.
Nem számít, hogy 2001 óta nincs átírva a járgány, szabálytalanul közlekedtek vele. Csak figyelmeztetésben részesítik a kedves vevőmet meg a többi becsületes emberkét, aki ez idő alatt használta.
Csoda, hogy szinte mindenki lop, csal és hazudik ebben az országban?

Jó nyarat mindenkinek!

SixLaci

Traffic #   2007.07.19. 20:46

Akitől vetted, azzal írjatok egy adásvételi szerződést, azzal a szerződéssel írasd át a te nevedre a kocsit, a többivel ne törődj.

Üdv,
Traffic

Norbi88 # e-mail 2007.07.19. 20:07

Ha ezzel az adás-vételivel bemegyek az okmányirodába az biztos,hogy kiröhögnek. 12 évesen autót veszek... És az az adás-vételi amit ők leadtak anno nem is arról szól,hogy nekem adta el...
Az lenne a megoldás,hogy a céget felkeresem és írunk egy új szerződést? Elvégre a nyilvántartásban az ő nevén van az autó. Vagy az eladó nevére akitől vettem az autót, át kell iratni 8év késéssel+büntetéssel, utána meg az én nevemre iratni?

Traffic #   2007.07.19. 19:31

T. Norbi88!

Az áramingadozások miatt állandóan leáll a gépem, amit az előbb írtam neked, elszállt.
Annyit javasolok gyorsan, hogy ne használd fel az adásvételi szerződést, mert az hamis. Ha felhasználod, bűncselekményt követsz el.
Az, hogy az előző tulajdonos nem íratta át, azért téged nem fognak felelősségre vonni.

Üdv,
Traffic

Norbi88 # e-mail 2007.07.19. 13:57

Sziasztok!

Vettem egy autót alkatrésznek de olyan jó állapotban van,hogy inkább pár dolgot megcsinálok rajta és átiratom. Akitől vettem 1999.01.23 án vette az autót egy autókereskedéstől (azóta megszünt, másik cég, egy seat autókereskedés lett belőle) amit azóta se iratott át. Mondtam neki,hogy postán küldjön egy adás-vételi szerződést amivel át tudom iratni. Erre kapok egy 99.01.23-ai dátummal szereplő szerződést az én nevemre a cég aláírásával.

  1. Én voltam kb 12 éves amikor "létrejött az adás-vétel"
  2. Nem az én felelőségem,hogy akitől vettem nem iratta át időben ezért ne az én hátamon csattanjon az ostor.Egyátalán én át tudom iratni ezzel a szerződéssel? Utólag meg biztos,hogy nem fogja átiratni a "nem hivatalos tulaj"+ büntetéseket fizetni mert akor a kocsi ára amiért vettem erre menne el...
  3. 15 napon belül ha nincs átirva kivonják az autót a forgalomból de a tulajdonos még az autókereskedés marad?! Ez esetben az autókereskedés kiállíthat az én nevemre még egy szerződést vagy a "nem hivatalos" tulajdonossal kell ezt elintéznem aki 100% ,hogy nem fog együtt működni!?
petzsu # e-mail 2007.06.28. 21:53

Sziasztok!

Egy kisautót vettem egy márkakereskedésben, ahol a régit beszámították.
Adásvételit nem adtak csak valami bizományosi papírt.
így most két autóra fizetem a biztosítást.
Végül is megérte mert a számomra az új autó szuper.
Most jön a hideg zuhany!
Bementem a kereskedésbe, ha már egyszer 2 autóm van láthassam a régit is.
Nem volt bent.
Azt mondták eladták és majd küldik a papírokat, mert részletre vették meg.
Ennek már két hónapja.
Tud valaki adni valami tanácsot!?

Hol volt, hol nem volt!

petzsu

sixlaci # e-mail 2007.06.05. 18:26

Kea!

Köszi voltam a yardon.
Új határozatot hoznak és kivizsgálják az ügyet.
Én is nyilatkoztam,hogy kinek és mikor adtam el a járművet.
Döntés még ezidáig nem született az ügyben.

üdv, sixlaci

kea4 # e-mail 2007.06.05. 18:19

...ha azóta biztosítást fizettél, műszakit, vagy bármi más dokumentált ténykedést csináltál vele, akkor persze ez nem igaz. De ha nem, akkor bizonyítsa a T. érdeklődő, hogy NEM adtad el régebben mint öt éve a cuccot.

Üdvrivalgással:
KEA.

kea4 # e-mail 2007.06.05. 18:17

Sixlaci!

Hasonló helyzetben voltam, nekem a régi kocsim súlyadóját akarták visszamenőlegesen behajtani rajtam. Kellett futnom néhány kört, amíg költségmentesen sikerült lerendezni. A részletek:

Az öreg kocsit eladtam X dátumkor. Amikor a súlyadót elkezdték rajtam követelni (visszamenőleg), az X+5 évnél későbben történt. Mivel az új tulaj nem íratta át, így jutottak el hozzám. Az okmányiroda egy darabig okoskodott, szerette volna, ha fizetek, a végén leadtam nekik egy írásbeli nyilatkozatot, miszerint a kocsit öt évnél régebben adtam el, és már nincs meg az adásvételi szerződés. Ez alapján ingyér' kivonták a forgalomból, mivelhogy a tényleges tulaj személye nem megállapítható. Az adásvételi szerződést állítólag csak öt évig kell megőrizni, és szerencsére túl voltam rajta.

Ahogy számolom, nálad is több mint öt év telt el, nem értem, mit és miért akarnak tőled bárkik is.

Üdvrivalgással:
KEA.

kp501 # e-mail 2007.06.04. 11:04

Sziaszok!

Május 25.-én vettem egy motort, amit a héten pénteken lenne végre időm átíratni, hogy benne legyek a 15 napban. A gond az, hogy pénteken nincs nyitva az egri okmányiroda, ahol az ügyintézést végeznem kellene, pedig ez a 14. nap a vásárlástól számítva, vagyis hétfővel már ki fogok csúszni a 15 napból.

Ilyen kis csúszást tolerálják még, vagy ugyanolyan gáz, mintha heteket csúsztam volna?

Esetleg érvelhetek azzal, hogy én 15 MUNKANAPPAL számoltam?

Előre is köszönöm a választ!

sixlaci # e-mail 2007.05.26. 21:54

Kösz a választ moskvichman !
A gond nem az igazán a hatóság szemszögéből, hogy ki vezette, hanem az, hogy én nem tudom bizonyítani, hogy már nem az enyém a büfékocsi!
Mint lejjebb irtam pár hasábbal nincs meg az adásvételim.
Az1989-ben vett Wartburgomét megöriztem, de ezt sehol nem találom.
Úgyhogy hétfő estig bízom a fórumosokban, hogy talán megindul valami ötletbörze, mert kedd reggel megyek a yardra.
sixlaci

moskvichman # e-mail 2007.05.26. 19:54

Sixlaci!

Mondd azt, hogy Te eladtad a kocsit, és nem odaadtad. Csak a tulajdonos személye változott, nem kényszerítetted rá az új tulajt, hogy menyjen vele. Miért nem vitte el tréleren, vagy helikopterrel, vagy máshogy?

Szóval: az adásvétel után nem adhattad oda senkinek, hiszen nem is a tiéd volt már. Amég a tiéd volt, nem járt vele senki biztosítás és vizsga nélkül.

sixlaci # e-mail 2007.05.26. 18:06

Folytatnám a büfékocsis történetet!
Bementem az Okmányirodába.Egy kedves hölgy szóban nekem adott igazat.Kiküldött 2 levelet az én vevőmnek és annak az emberkének aki használta közuton a büfékocsit, hogy az adásvételi szerződést mutassák be. Eddig még eggyik sem jelentkezett.
Most jön a fekete leves!
A rendőrségtől is kaptam egy levelet, hogy mivel odaadtam az emberkének a járgányt szabálysértést követtem el, mivel nem volt rajta sem műszaki sem biztosítás.
Választhatok 20.000 Ft-ot fizetek vagy ha nem levonják a fizumból, ha nem tudják akkor 4 nap közmunka vagy 10 nap csücsülés.
Kedden megyek be a yardhoz, Ha valakinek van valami ötlete mit mondjak nekik, megköszönném.
Üdv sixlaci

Traffic #   2007.05.08. 19:42

Nagyon szívesen!

Üdv,
Traffic

Commerceman # e-mail 2007.05.08. 16:11

köszönöm szépen!!!
Még a héten leadom az adás- vételit!!

Üdv: Commerceman

Commerceman # e-mail 2007.05.08. 16:10

köszönöm szépen!!!
Még a héten leadom az adás- vételit!!

Üdv: Commerceman