elírtam: ...@mpowercom.net-
Kaliforniai öröklés
Bösenbacher Ferenc úr a Los Angeles-i magyar főkonzul, e-mail: mailto:huconlos@mpawercom.net-
tel: 00.1.310-473-93-44 (üzenetrögzitő)
fax: 00-1-310-479-64-43.
A kinti magyar konzul tudna valószínűleg a legtöbb segítséget nyújtani ezügyben.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat
aranyosak vagytok!
Az öröklésre ez esetben a kaliforniai törvények vonatkoznak. Gondolom, nem csodálkozol el rajta, hogy azokat itt Magyarországon elég kevesen ismerik.
Ha már ügygondnok is van és közreműködő ügyvéd is, akkor vélem neked nemigen van mít csínálni mint várni a bankszámládra az öröklészed eladása után befolyt - az ottani adók és az ügyvédi díj után levont nettó pénzt.
Azzal az örökléssel irigylésre méltó helyzetben vagy...
köszi a választ,de ebben az esetben ez úgy volt,hogy a kijelölt ügygondnok,az egyik rokon,aki szintén kint él kerestetett meg az ügyvéd felszólítására.Addig nekem fogalmam sem volt az egészről,tehát egyszer csak jött a hír,hogy én is örököltem.
Pl. a Kaliforniai törvények esetleg előírják, hogy az örökös x időn belül jelentkezzen a hagyatékért, különben jogvesztő lehet. NEM tudom, csak feltételezem.
Milyen időből nehogy kifussak?
javasolnám írj levelet a Külügyminisztériumnak, akik valószínűleg tudnának javasolni Kaliforniában élő magyar ügyvédet aki jártas az ottani ingatlanjogban, ezen belül is az öröklési ügyekben. Csak iparkodj, nehogy kifuss holmni időből.
A bácsi amerikai állampolgár volt, és az ingatlanok Kaliforniában vannak. Üdv.Kamilla
Milyen állampolgár volt a bácsi, és hol találhatók a hagyaték tárgyai?
Nagybátyám meghalt Kaliforniában.Felesége két éve halt meg.Kérdésem az volna,hogy ez en öröklés után milyen illetéket stb. kell fizetni.Valamint az,hogy ha az örökhagyónak nem született gyermeke, a testvérei is meghaltak,és nem volt érvényes végrendelet akkor milyen arányban örökölnek a testvérek gyerekei.És hogy kell-e elfogadó nyilatkozatot tenni az örökségről?
Köszönöm: Kamilla
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02