Temetési költségek megfizetése

kismukk # 2007.05.20. 11:15

Áthidaló megoldás:
önkormányzattól lehet kérni temetési segélyt, az is valami.

Perbehívás:
hivhatnak, de nem kötelező perbelépni.

herceg # 2007.05.20. 09:50

Aki a szolgáltatást megrendelte, attól fogja követelni a temetkezési vállalkozó az összeget. Ezt persze csak perben fogja jogszerűen érvényesíteni és itt az lesz az alperes, akivel szerződést kötött. Az alperes pedig berbe vonhatja mint hagyatéki hitelező azt, aki a hagyaték jogosultja, tehát az örököst, mert neki meg felé van követelése ugyanezen összeg vonatkozásában. Persze meg lehetne probálni előtte felhívni az örököst vagy ha van, a gondnokát a teljesítésre vagy a temetkezési vállalkozó vagy a megrendelő által.

ObudaFan # 2007.05.20. 09:33

Hát engedményezze rád a követelést, és indítsd el te.

Kakov # 2007.05.20. 09:10

Hitelre vállalta a Temetkezési vállalat május 15-i határidővel a temetést. Azt mondták, hogyha addig nem sikerül a pénzt összeszedni, lehet még határidő hosszabbítást kérni. Még nem fizette ki senki. Anyám kölcsönt kért most a vőjétől, mert neki nem adnak - 72 éves már, nekem kevés a pénzem, a bátyámnak szintén.
Valószínű, hogy anyám fogja kifizetni a kapott kölcsönből, én csak a sír megváltását tudom vállalni.
72 évesen nem tudom, hogy fog egy pert a elindítani.

ObudaFan # 2007.05.20. 07:49

És ki fizette ki a temetési költségeket? Aki kifizette, az követelheti, hogy az örökös azt fizesse meg neki, de ha nem sikerül megegyezni, akkor ezt csak bíróság előtt lehet érvényasíteni.

Kakov # 2007.05.20. 00:07

Öcsém a múlt hónapban meghalt szívinfarktusban. Felesége régebben pszichiátriai lakos volt, jelenleg is az.

Anyám rakta az öcsémnek a takarékot.

200.000,-Ft-ba került a temetése, amit május 15-ig hiteleztek meg.

Feleségének a pszichiátriai otthonban van a gondnoka, egyből összeültek az öcsém hagyatéka végett azzal, hogy mindene a feleségét illeti.

Lehet-e a szociális-pszichiátriai otthont kötelezni, hogy ne elvegye a pénzt, hanem járuljon hozzá feleség nevében a temetési költségekhez a gondnoka?