Az első nemfizetés után adje be végrehajtási kérelmet a hátralékos és a folyamatos tartásdíj iránt. Ha van állandó jövedelme, ráterhelik arra, és akkor nem kell tovább vitatkozni ezen minden alkalommal, egyszerűen levonják tőle.
részarányos gyerektartás ???
hja, volt már az elején egy nemfizetek próbálkozása, besétáltam a rendőrségre és feljelentést tettem: tartásdijnemfizetése = bűncselekmény. Tehát ragosították (ujjlenyomat+fotó)... :)
Azt hogy értetted, hogy a legtöbb nő is ezt csinálja? vegyem szó szerint? Milyen anya az ilyen??? kkhhmm...
visszatérve a gyámügyre: már jónéhányszor felhúztam magam a hozzáállásukon: eléggé beszűkült látásmódjuk és felfogásuk van: a gyereknek az anyja mellette a helye és punktum.
Nem kell a gyámügyre rohangálni. A gyermektartást a "másik" szülő vagy megegyezés alapján vagy bírósági határozat alapján fizeti. Amikor nála van a gyermek, akkor is köteles a megegyezett vagy ítélt összeget megfizetni. Ha nem fizet, akkor nem a gyámügyre kell rohanni, hanem a rendőrségre, feljelenteni tartási kötelezettség elmulasztása miatt és , ha mentesülni akar a büntetőeljárás alól, akkor fizet önként, dalolva. Egyébként a legtöbb nő ezt csinálja.
apa létemre én nevelem kislányomat immáron 7 éve... Az anyukája az idén kitalálta, hogy amikor nyáron több hétre nála lesz a gyerek, arra az időre nem fizet gyerektartást...
A gyámügyön nem nagyon foglalkoznak apukákkal, és sokak szerint ilyen nincs.
A bíróság szabta meg 6 éve a gyerektartás mértékét, ami azóta már egyszer (!) egy kicsit fel lett emelve... Egyéb rendelkezésről nincs szó, holott a gyereknek havi rendszerességgel drága gyógyszereket kell szedni, szemüveges lett, és fogszabályzóre is szüksége lenne... Persze az anyuka a csekély gyerektartás felett semmit nem áll.
Egy ismerős szerint a gyerektartás az a gyermek általános költségeinek kifizetésére szolgál, amit bírósági végzés nélkül módosítani nem lehet...
nektek mi erről a tudomásotok/véleményetek/hozzászólásotok/ötletetek?
egyapaaaa
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02