részarányos gyerektartás ???

ObudaFan # 2007.05.24. 16:38

Az első nemfizetés után adje be végrehajtási kérelmet a hátralékos és a folyamatos tartásdíj iránt. Ha van állandó jövedelme, ráterhelik arra, és akkor nem kell tovább vitatkozni ezen minden alkalommal, egyszerűen levonják tőle.

Koczka # 2007.05.23. 15:32

hja, volt már az elején egy nemfizetek próbálkozása, besétáltam a rendőrségre és feljelentést tettem: tartásdijnemfizetése = bűncselekmény. Tehát ragosították (ujjlenyomat+fotó)... :)
Azt hogy értetted, hogy a legtöbb nő is ezt csinálja? vegyem szó szerint? Milyen anya az ilyen??? kkhhmm...
visszatérve a gyámügyre: már jónéhányszor felhúztam magam a hozzáállásukon: eléggé beszűkült látásmódjuk és felfogásuk van: a gyereknek az anyja mellette a helye és punktum.

Dr.Attika # 2007.05.23. 15:24

Nem kell a gyámügyre rohangálni. A gyermektartást a "másik" szülő vagy megegyezés alapján vagy bírósági határozat alapján fizeti. Amikor nála van a gyermek, akkor is köteles a megegyezett vagy ítélt összeget megfizetni. Ha nem fizet, akkor nem a gyámügyre kell rohanni, hanem a rendőrségre, feljelenteni tartási kötelezettség elmulasztása miatt és , ha mentesülni akar a büntetőeljárás alól, akkor fizet önként, dalolva. Egyébként a legtöbb nő ezt csinálja.

Koczka # 2007.05.23. 15:11

apa létemre én nevelem kislányomat immáron 7 éve... Az anyukája az idén kitalálta, hogy amikor nyáron több hétre nála lesz a gyerek, arra az időre nem fizet gyerektartást...
A gyámügyön nem nagyon foglalkoznak apukákkal, és sokak szerint ilyen nincs.
A bíróság szabta meg 6 éve a gyerektartás mértékét, ami azóta már egyszer (!) egy kicsit fel lett emelve... Egyéb rendelkezésről nincs szó, holott a gyereknek havi rendszerességgel drága gyógyszereket kell szedni, szemüveges lett, és fogszabályzóre is szüksége lenne... Persze az anyuka a csekély gyerektartás felett semmit nem áll.
Egy ismerős szerint a gyerektartás az a gyermek általános költségeinek kifizetésére szolgál, amit bírósági végzés nélkül módosítani nem lehet...
nektek mi erről a tudomásotok/véleményetek/hozzászólásotok/ötletetek?

egyapaaaa