alkalmi kapcsolatból gyermek

ObudaFan # 2007.05.28. 19:52

Nem különösebben értem meg, azért nagykorú emberek általában tudják, milyen következménye lehet a védekezés nélküli aktusnak.

De mindegy is, hogy én megértem-e, vagy sem, ha a jog nem támogatja az ilyen megállapodást.

vzoli # 2007.05.28. 17:39

Tomi!

Ha egy kicsit belegondolsz: ha az általad leírtakat a jog engedné ...

konkrétan: két felnőtt személy - mint szülők - megállapodásának eredményeképpen szerződésben kizárni az egyik szülőnek a gyereket érintő kötelezettségeit (s ezen belül is kifejezetten a tartási kötelezettséget), s ezzel egyidejűleg a gyerek potenciális életlehetőségeit beszűkíteni, de legalábbis elbizonytalanítani ...

... akkor innentől már csak egy kis lépés lenne, amikor a jog már azt is engedné, hogy a gyereket a szomszédnak ajándékozzák, adják-vegyék, árfolyamát a tőzsdén jegyezzék.

A kiskorú gyerek kiszolgáltatott, keresőképtelen, nem tudja eltartani magát. Pláne, az újszülött.

Ha egy kicsit utánagondolsz: neked sem tűnhet logikusnak, hogy a gyerek életlehetőségeit, életét közvetlenül érintő ilyen kérdésben a jog teret adhatna bármiféle hasonló megállapodásnak. Mert ez az egész igazából nem rólad és az ex-edről szól, hanem a gyerekről.

Manapság sokszor két ember is kevés ahhoz, hogy normálisan eltartsanak egy (vagy több) gyereket.

Szerintem elégedj meg azzal, hogy az ex-ed jelenleg nem követel semmit. Ha ennek bebiztosítására hajtasz: azzal csak feldühíted, és onnantól már tuti, hogy lesznek követelései a tartásdíj vonatkozásában. Amelyekkel egyébként az elkövetkező kb. két évtizedben bármikor előállhat.

Ha egyáltalán van (lesz) gyerek. Mert ha jól értem: még ez sem biztos. Viszont amíg ez ki nem derül a teljes bizonyosság szintjén, addig teljesen felesleges pánikba esni. Egy főiskolás vizsgaidőszakban szerintem ettől függetlenül is tud jó okot találni a gyomorgörcsre.

the big cat # 2007.05.28. 16:25

Én mondjuk nem is értem a problémát...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.28. 13:49

Az a szerződés semmis lenne. Marad a remény...

Tomi... # 2007.05.28. 12:39

Üdvözlök minden fórumozót!

A témám címe kicsit erősre sikerült. Egy 20 éves leánnyal egész jóban voltunk egy ideig, s történt egy s más. Valószínűleg terhes lett. A babát egyikünk sem akarja, mert nem vagyunk olyan kapcsolatban, na meg persze anyagi helyzetben sem. Azt mondta lépjünk ki egymás életéből, ő majd mindent megold. S még azt is, ha netán meglesz a gyerek akkor nem lesz semmi kötelezettségem, úgyértem nem fog pert indítani a gyerektartás ügyben. De a szó elszáll az írás megmarad alapon ezt valahogy szerződésbe lehet foglalni? Szóval, hogy ténylegesen mentes legyek mindentől, ha esetlek világra jön a baba. Főiskolás diák vagyok, remélem megértitek a problémám.

Tomi