jogdíj öröklése kontra adósság öröklés

ObudaFan # 2007.10.02. 17:59

Ha már megvolt a hagyatéki, akkor valóban nem lehet már visszautasítani.

zezse # 2007.10.02. 16:52

tudomásom szerint az örökséget csak a hagyatéki tárgyaláson lehet vissza utasítani utólag már nem.

Azonkivül ez lehet hogy nem nagy összeg( mondjuk nekem a negyede se kevés + van két nem kereső húgom akinek a mamája biztos örülni fog ennek :) ( féltestvéreim)
de a kérdés nem erre irányult.

ObudaFan # 2007.10.02. 16:02

Lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni az örökség visszautasításán. Egyelőre a végrehajtótól teljesen felesleges részletfizetést kérni, mert valószínűleg nem éri meg fizetni, inkább foglalja le a jogdíjat.

monalisa1 # 2007.10.02. 15:59

Édesapátoknak négyen voltatok gyerekei tehát a tartozás megoszlik köztetek, így vélem az összeg már nem is olyan sok.

Mielőbb vedd fel a kapcsolatot a végrehajtóval tisztázandó az OTP követlését. (Lehet hogy a 10 évi tartozásból 5 évi eleve elévült...) Lehet kérni részletfizetésre lehetőséget.

Egyetlen bank sem "hozomra" kéri a pénzét, hanem mielőbb, sőt ha lehet akkor már tegnap...

zezse # 2007.10.02. 15:11

Szépjónapot,

édesapám tavaly elhalálozott. Sajnos vagyona nem volt, ezt a hagyatéki leltár is tartalmazza. 4-en lányai vagyunk örökösök. Az egyetlen dolog amit örököltünk egy jogdíj melynek összege meghatározhatatlan mivel a jövőben keletkezik. ( ha keletkezik).
Tudomásom szerint a hagyaték erejéig felelek az örökhagyó tartozásaiért.
Ma viszont kaptam egy kedves levelet egy végrehajtó cégtől, hogy ugyan fizessek már be 175.000 Ft tartozást amit édesapám halmozott fel 10 év alatt az OTP nek.

Mit lehet tenni azért, hogy a fizetést elkerüljem? Abba nagyon szívesen belemegyek hogy a nem tudom mennyi jövőbeni jogdíjat az otp kapja helyettem de jelenleg nem tudom kifizetni ezt az összeget.

Van erre valami speciális jogszabály?

EGyáltalán ha jön a végrehajtó köteles vagyok beengedni oda ahol élek?

köszönöm előre is a válaszokat.