Lemondott örökség, állami végrehajtás

ObudaFan # 2018.04.10. 04:36

Tartozol a Magyar Állam örökösnek, nincs jelentősége, hogy a hagyatéki eljárásban nem merült fel ez a vagyonelem.
Esetleg megpróbálhatsz a végrehajtásban részletfizetést kérni.

SzErzsébet # 2018.04.09. 14:43

Kedves Szakértők, Fórumozók!
Elég nagy bajba kerültem, megpróbálom röviden leírni. Hitelt vettem fel a szüleim házára a beleegyezésükkel. Megromlott a kapcsolatuk elváltak, édesanyámat magamhoz fogadtam. Apám a tudtom nélkül kifizette a banknál a tartozásomat egy összegben. Beperelt a bíróságon, megítélték neki a pénzt és tiltották a fizetésem. Apám elhunyt, a végrehajtást felfüggesztették ellenem. Hárman vagyunk testvérek, a hagyatéki leltárban csak az ő tartozásai szerepeltek, vagyon nem volt benne, mi lemondtunk mindhárman róla. Semmi végzést, jegyzőkönyvet nem kaptunk róla. A Magyar Állam benyújtotta az igényét az örökségre, ő lett a jogutód. Most viszont töröltették a végrehajtás felfüggesztését és be szeretnék rajtam hajtani. Nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni. A mi hagyatéki tárgyalásunk során ez a "vagyon" nem szerepelt, mert nem tudtuk, hogy ez hogy működik. Papirokkal nem tudom igazolni, mivel a közjegyző nem küldött semmit. Próbáltuk vele felvenni a kapcsolatot, de azt közölte, hogy mi lemondtunk mindenről, így már nem kaphatunk információt. Sajnos nem tudom mit lehet ilyenkor tenni. Minden segítséget, tanácsot előre is köszönök. Erszébet