ideiglenes gondnokság

wers # 2021.01.13. 08:40

A meghatalmazás érvényességét meg a cégnyilvántartás adataival való összevetéssel kell ellenőrizzék.

Hogyan? Kormányhivatal. Hogyan ellenőrzi? Nem látják a cégnyilvántartást. A cégbíróságtól kell hiteles cégkivonatot kérnem, azt is kérik.

Ezen én nem is akadtam fenn. Azon, hogy a kérelemre miért kérik a cégvezető személyes adatait.

wers # 2021.01.13. 09:04

A meghatalmazást igen, de az aláírási címpéldányt nem kell. Pont erre találták ki, hogy a cégbíróságon letesszük, ezen kívül másra nem is jó.

Az az érdekes, hogy úgy három éve még a cégbíróságnál is kellett az aláírási címpéldány, mikor cégkivonatot kértem.

Nem baj ha nem értem.

rigoz # 2021.01.13. 09:06

A cényilvántartás bizonyos adatait bárki meg tudja nézni. Nem baj, hogy viszel kivonatot, bár a közhiteles nyilvántartások adatait a hatóság hivatalból köteles ellenőrizni, annak adatai tekintetében az ügyfél nem kötelezhető adatszolgáltatásra. Ez az Ákr.-ben is benne van.

rigoz # 2021.01.13. 09:08

Az az érdekes, hogy úgy három éve még a cégbíróságnál is „kellett az aláírási címpéldány, mikor cégkivonatot kértem.

Ott is akkor kérhetik, ha valamilyen kérelmed van, ami a bejegyzéssel közvetlenül függ össze. De lehet tévedek, ha igen, Béla úgyis kijavít. :)

wers # 2021.01.13. 09:16

Csak cégkivonatot kértem. Mint most is. Most nem kérték a cégbíróságon.

A Kormányhivatalban kérik, az biztos. lehet, hogy nem kellene, de ezen nem vitatkozom velük. Nem fáj az nekem, ha csatolom.

A cényilvántartás bizonyos adatait bárki meg tudja nézni.
Ez igaz. Aláírási címpéldányt is? Hol?

rigoz # 2021.01.13. 09:22

Az aláírási címpéldányt pont nem. De a vezető állásúakat, a képviseleti jogosultság típusát és a bejegyzett személyes adatokat még Én is meg tudom nézni, tehát a kormányhivatal is.

rigoz # 2021.01.13. 09:23

Amúgy persze, Én sem vitatkoznék, odaadnám, csak kicsit felvilágosítanám az illetőt, hogy miért is ül ott és nem azon az oldalon, amelyiken Én..

wers # 2021.01.13. 09:49

csak kicsit felvilágosítanám az illetőt, hogy miért is ül ott és nem azon az oldalon, amelyiken Én..

:) Jó, te tedd azt. (Azért azt hozzá teszem, volt idő amikor ott dolgoztam. Más ügykörben, de mégiscsak. Bár ez az ügyintéző újseprű)

rigoz # 2021.01.13. 10:11

Nekem is vannak pozitív és negatív tapasztalataim. :) Az Ákr.-rel új dimenzió nyílt.. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.13. 11:19

Nem látják a cégnyilvántartást.

1. Azt mindenki látja, hiszen nyilvános.
  2. A hatóság még a letett aláírási címpéldányokat is látják. Mint említettem, a dolog pont erre van kitalálva; hogy ti. közig. eljárásokban0 ne kelljen benyújtogatni.
rigoz # 2021.01.13. 11:53

Így van Béla. Ráadásul az Ákr.-ben külön benne van, hogy a hatóság nem kérhet az ügyféltől olyan adatot, amit közhiteles hatósági nyilvántartás tartalmaz, hanem azt a hatóságnak magától kell beszereznie! A cégnyilvántartásban szereplő adatok meg ilyenek.

wers # 2021.01.14. 05:48

Drága Béla!

Én elhiszem neked. Tehát nem kérhetnék, mégis kérik (le is írták nekem novemberben).
Nem én leszek, aki erről meg fogja győzni a Kormányhivatalt.

Örülök, hogy kérelmemet pozitívan elbírálták. Gyorsan, időpont foglalás nélkül, pedig nem lehetne nélküle.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.14. 05:54

(Én ilyenkor azt szoktam, hogy teljesítem a hiánypótlást - elvégre valóban az a legfontosabb, hogy gyorsan el legyen intézve - de melléteszek egy kísérőlevelet, amiben felvilágosítom a szervet, hogy mennyire hülyeség, amit kért.)

wers # 2021.01.14. 06:30

:-* rendben drágám, akkor ezt a szép nemes feladatot meghagyom neked :))) talán neked jobban is áll

Vagy esetleg ha újra kérelmet nyújtok be - ez most úgy látszik, egy múlva lesz esedékes - előzetesen felteszem az ártatlan kérdést, hogy kell-e még :)

rigoz # 2021.01.14. 08:55

Béla, pepitába ezt szoktam Én is csinálni! :) :D

@wers: Rendben, tégy így! :) Kérdezni azt gondolnám végképp nem bűn! :)

Noaemy # 2021.01.27. 21:28

Kedves Wers, Gerbera317, Béla és Rigoz!

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, továbbá, hogy megosztottátok velem az építő jellegű gondolataitokat! :)

wers # 2021.01.28. 04:52

Noaemy, mi lett a történet vége? Hogyan zártátok le az ügyet?

Noaemy # 2021.01.28. 12:29

Kedves Wers!

A történet vége az lett, hogy az ideiglenes gondnokot felmentettük, de a körülményekre tekintettel számadásra nem köteleztük.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.28. 12:45

Salamoni. :)

wers # 2021.01.28. 12:52

:) igen, ez így jó döntés.

Noaemy # 2021.01.28. 12:56

Kedves Béla és Wers!

Nagyon szépen köszönöm és a segítségeteket is! :)