Nzek után már tényleg nem tudom, ki kérdez és ki válaszol, ki az, aki szakértő, ki az, aki jóindulatúan, vagy együttérzően tanácsod ad, véleményt nyilvánít. Nem ártana egy válaszadásban MINDEN ALKALOMMAL (mert van, ahol látok) egy megszólítás. Az nekem segített volna, valószínűleg, na, meg a pszichológus. Ez tetszik, tényleg vicces.
Családjogászok segítségét kérem!
Sajna, valóban nem sikerült kihámoznom a választ, megyek pszichológushoz. De előbb a tárgyalásra. VAgy inkább előbb pszichológushoz?
A pszichológust azért "ajánlgattam" Vastrának, mert nem csak jogból állnak az emberi kapcsolatok, és nem is vastrának lenne szüksége rá, szerintem, hanem a tesójának, hogy el tudjon szakadni és ebben hogy tud segíteni vastra neki... Valószínűleg nem volt egyértelmű a fogalmazás, sajnálom.
Ez az egész átment személyeskedésbe, ki tudja, miért, pedig csak meg akartam tudni, kérhetek-e közös felügyeleti jogot? És hogy az igazán konkrétan mit is jelent?
És még annyit, hogy ha úgy érzed, hogy a több mondatos utalásomból nem sikerült választ kapnod a kérdésedre, akkor ne "vastra"-nak ajánlgass pszichológust...:D
"alazat",
Nem kívánok vitatkozni veled, mert bár bizonnyal helytállónak tartod a gondolataidat, szinte nincs olyan mondatod, amibe ne lehetne belekötni, és akkor finoman fogalmaztam. Nem kellene teljesen inkompetensen hozzászólni. Ennek a "vastra"-nak pedig nem megértésre van szüksége, hanem egy alapos fejmosásra. Már meg sem próbálom elmagyarázni neked, miért. És nem utolsó sorban én nem fordultam ide tanácsért, nem tudom, ezt mire alapozva feltételezed, nyilván te sem tudod. Jó lenne, ha megkímélnél a téveszméidtől. :D
Vastra, gondolom,megpróbáltad felajánlani a tesódnak, hogy menjenek ki hozzád, de fél, sőt inkább védené a párját mindenhol, mert szégyelli magát - ez így van általában, az áldozatok szinte úgy érzik, megérdemlik, amit kapnak, és inkább azt gondolják, nekik kell változni ahhoz, hogy minden jobb legyen, nem a másik félnek. Ezt el is hitetik velük a bántalmazóik, főleg, ha vannak jó perceik is... Ez szörnyű. Valószínűleg erőszakkal te sem tudod őt onnan elmozdítani...
Biztos, hogy nagy bölcsesség kell, hogy meg tudd győzni arról, hogy nem ő az oka az egésznek, és meneküljön, amíg ereje van. Bár az is lehet, hogy már régen nincs... Egy pszichológus segítségét is kérheted esetleg...
A gyereket sem tarthatod magadnál, mert az megint törvénytelen lenne.
Hurcold el a háziorvoshoz látleletért, ha sikerült meggyőzni, aztán akkor melegében a rendőrségre (feljelentés is pénzbe kerül), és minden alkalommal hívjátok ki a férjre a rendőrséget, akár te az ő nevében, amikor állat a férj (persze elég nehéz telefonálgatni, mikor épp verik az embert...) Nem nagyon tudok okosabbat, ha csak nem viszed ki az országból erőszakkal gyerekestül mindenestül. Nem tudom, mennyi pénzed van, az sok mindent meg tud oldani, főleg az utazások létrejöttét, közeli albérletet, stb.... :) Nem lefizetésekre gondoltam. Törvénytelen dolgot ilyenkor amúgy sem tanácsos tenni, mert abból csak még nagyobb lesz a galiba, amit megint a gyerek fog megérezni.
Isten adjon neked erőt és bölcsességet!
alázat
Kedves Noctifer!
Értem a felháborodásod és a cinizmussal is ki vagyok békülve - általában. Azonban jelen esetben nem esik jól, akár magamra, akár Vastrára gondolok. Bizonyára van igazság a szavaidban, csak a leveleid hangvétele az, ami bántó, emiatt emeltem fel a szavam. Nem épp a helyzethez való - szerintem. Olyan, mintha ott ülnél a tökéletesség lován, és csak azért lennél itt a fórumon, mert meg kell mondanod minden hibát elkötetőnek, hogy mekkora ökör! Nos, talán te is tanácsért fordultál ide, mert tanácstalan voltál, én - bármit is mondasz - ezidáig nem kaptam választ a kérdésemre, de már ítéletet tőled igen - persze finom kis cinizmusos csomagolásban. Sebaj, nem vagyok túlérzékeny, ha nem a szeretteim bántanak, de mégis kérlek, változtass a hangnemeden, mert lehet, hogy vannak, akiknek igen rosszul esik az ilyesmi!
Isten áldjon meg!
alázat
"alazat" nevű felhasználónak csak annyit üzennék, hogy jogászok válaszolnak, mert más válaszolni nem tud. A válaszokból eléggé világosan kiderül, hogy kik adhatták őket. Ettől függetlenül akárki tud regisztrálni, és így akárki hozzá tud szólni, és ezt te is észrevehetted volna, mivel te is regisztráltál. :D Sebaj. Másrészt pedig nem tudom, miért jössz ezzel a sablon szöveggel, akármi is van külföldön, haza lehet jönni, ha a testvéremet agybafőbe verik. Sőt nemcsak hogy lehet, hanem KELL! Ehelyett ő azt csinálja, hogy sopánkodik arról, hogy miért nem lehet csinálni semmit. Senki sem mondta, hogy könnyű. Ilyenről is felesleges beszélned, hogy "nem könnyű". Az élet sem könnyű, mégis éljük. :D
Pont.
Éds szerintem szép gesztus a segíteni akarás. A testvér részéről is, és részünről is.........és valóban nem könnyű határról kívül.........még azt sem mondhatja, hogy "gyere ide testvérkém a gyermekeddel.."
Lépni kell!!!!
Kitartás!
Lehet, hogy én félreértettem valamit? Azt hittem, itt jogászok válaszolnak nyílt színen a kérdésekre, de egész mást látok, hogy egymás közt "beszélgetünk".
Az én problémám, tudom, nem akkora, mint bármelyikőtöké, de azért nekem gond. Mindjárt itt a tárgyalás, és nehéz okosnak lennem. Úgy akarom a gyerekeim érdekeit képviselni, hogy igazán jó legyen neki... Közben rájöttem , hogy elkerülte a figyelmemet, hogy erre más rovatban van lehetőségem.
Egyébként kívülről minden problémát 100Xkönnyebb okosan látni, mintha benne vagyunk, vagy félig vagyunk benne, érzelmileg érintetten. Külföldről és egyébként kívülállóként nagyon nehéz családon belüli erőszakot "elintézni", mert semmi más nincs, minthogy ő maga (mármint az áldozat) tegyen vallomást, feljelentést, és azt is csak látlelettel a kézben lehet, ami asszem 3000Ft-ba kerül és a háziorvosnál kell megcsináltatni. Nem lehet tudni kívülről, hogy kinek milyenek az otthoni körülményei, ami miatt nem tud a testvéréhez utazni (külföldről). Szóval ne ítélj, hogy ne ítéltess, bátorság, egyetlen ember sem mindenható, úgyhogy ne féljetek az erőszakoskodótól, mert pont ez az, ami miatt uralkodhat!!!!
Vastra,
Nem szép, hogy egy jogi fórumon erre a szintre emelkedem, de muszáj feltennem a költői kérdést: Te normális vagy??? Verik a saját testvéredet, és te egy fórumon társalogsz róla, és arra hivatkozol, hogy külföldön élsz, valamint taglalod részletesen, miért nem tudsz csinálni semmit. Hallod, neked nem jogi tanács kéne... Lenne pár ötletem, mi kéne, de azt ide nem írhatom le. Kit érdekel, hogy külföldön vagy? Már bocs, ez itt a fontos? Nem hiszlek el. :D Sajnos ez nem is röhejes, hanem szomorú. Ne elmélkedj itt bakker, hanem gyere el a testvéreddel meg a gyerekkel attól az alaktól, vagy intézd el, hogy eljöjjenek. Költözzenek el! Képes vagy végignézni, ahogy verik a tesódat, ezt csinálod, nézed, ez elképesztő. Ne mondd, hogy nem tudsz csinálni semmit. Mire meglenne a jogi következménye az ügynek, addigra lehet, hogy már feleslegessé is válik a védekezés, mert pl. belehal a sérülésébe, vagy idegileg tönkremegy teljesen... Ez elfogadhatatlan, amit itt művelsz, ezzel húzni az időt, és ha mégegyszer meglátom, hogy a külfölddel jössz...utazz oda!!! Hallottál már ilyenről? Minden józan ember kikelne magából, ha látná a teszetosza hozzáállásod, nagyon csodálom, hogy a többiek nem szidtak még jól össze. Ez azért már több a soknál, én megmondom, nem vagyok "hűvös jogász".
Miért nem megy a testvéred egy Anyaotthonba. Már több ilyen van, meg kellene keresni a lakóhelyéhez legközelebbit. Ott minden segítséget megadnának neki, hogy ebből a helyzetből kilábaljon - elsőként pl. a nyugodt, stresszmentes környezetet.
A bírósághoz keresettel/beadvánnnyal folyamatosan lehet fordulni, a nyári itélkezési szünet ezt nem akadályozza. (A postai érkezésü leveleket sorszámozzák és később az egyik-másik bírónak kiadják tárgyalásra.)
A testvéred nem tud elköltözni otthonról?! Nem lenne szabad hagyni- tűrni, hogy állandóan bántalmazzák.
A kiskorúra tekintettel a rendőrségre külön is feljelentést lehet tenni: leírni és/vagy személyesen elmondani a tapasztaltakat, aztán a további lépés már az ők dolga.
A gyámügy bizonyára segíteni fog tudni, akár megfelelő ügyvédet is javasolnak.
Kedves Noctifer!
Nem idöhuzásra játszom elhiheted. De mivel a növérem nem tesz feljelentést én pedig nem tehetek mert azért mert öt ütik verik az magáninditványos. Az hogy mikor veri ugy meg a férje hogy nem nyolcnapon tulgyogyulo arrol sem tudok mert nem mondja el. Külföldön élek innen elég nehéz pereskednem. Mindenképp probálok valami megoldást találni. Most nem tehetek feljelentést mert ha jol tudom agusztusig ülés szünet van Magyarországon. Ha feljelentést teszek most azt megtudja a sogorom és addig üti a növéremet amig ö a tárgyaláson azt vallja amit a szájába rágtak. Higgyétek el én is napi szintem kérem a tesomat hogy ez igy nem mehet tovább lépjunk a szervekfelé. Félelm ezzel magyaráz mindent. Noctifer a gyereket nem bántalmazza csak az anyát. A gyerek elmesélte, hogy azert nem mer addig aludni amig valaki nem örzi öt mert apu rendszeresen bezárja a fürdöbe amig anyut veri. Ezt se tudtam eddig csak most a gyerek mesélte el. Sok mindent nem tudok mert nem a közelükben élek. Hétfön felveszem a kapcsoklatot a hozzájuk illet+ekes gyámüggyel. Es ha tudtok tényleg jo családjogászt nagyon megköszönném ha megirnátok a forumon vagy akár emailban,. Igéremnem tétlenkedem!!!
Västra
Kitartás!!!
Még annyit az előzőekhez, hogy nem kell ám megvárni, hogy a gyereket addig üssék, amíg elég papír össze nem gyűlik a bizonyítgatásokhoz. :D Én úgy veszem észre, hogy időszás megy, amit nem lenne szabad... Ne panaszkodni tessék, hanem cselekedni!
A válással a külön élő szülő felügyeleti joga szünetel, de külföldre költözni a gyermekkel az anyának szerintem csak az apa beleegyezésével lehet.
Kivéve talán ha eltiltották a gyermektől, a veszélyeztetés oly mértékű, vagy láthatást sem állapítottak meg.............de ehhez tényleg nagyon nagy vadorzónak kell lennie valakinek......
Egyetértek az előttem szólóval.
Arra valóban jó , hogy itt tanácsot kérsz, hogy megerősítést kapj.
De megoldani csak egy eljárás, egy per, egy válás, egy gyermekelhelyezés, ha úgy látjátok van remény akkor esetleg egy családterápia hozhat.
Nem kell annyira félni ettől az embertől, a problémátok itt kezdődik. Minden ember alapvető joga békességben, testi-lelki egészségben élni, a gyermeknek meg KÖTELESSÉGE ezt biztosítani mindkét szülőnek. Amennyiben ez a megromlott családban már nem biztosítható, akkor tessék lépni!!!! Ha a férj nem óhajt elválni, pláne ilyen agresszív férj esetében, a bíróság akkor is ki fogja mondani a válást, rendelkezik a gyermekkel való kapcsolattartásáról így vagy úgy vagy sehogy (ehhez kellenek az előzőekben leírtak) és a gyermektartásdíjról.
Senki nem fogja megkérdezni neki tetszik-e ez vagy sem. Kerek-perec elé kell állni, és megmondani, hogy a legapróbb sérüléssel is menni fog a testvéred a rendőrségre. Minden esetben. És menni fog a gyermekjóléti szolgálathoz is, a gyámhivatalhoz is, és minden sérelmet ami őt és a gyermeket éri ÍRÁSBAN fogan rögzíteni. A tárgyalás x hónap múlva lesz, addig is gyűlnek a papirok ellene, amit teszünk a többihez. Merthogy amint látom, már van.......
Én megértem a félelmet, DE EZEN CSAK ÍGY LEHET VÁLTOZTATNI!!!!!!!!!!!
Segítséget kell kérni fenti intézmények bármelyikétől, és ügyvédet keresni, de sürgősen!!!!!!!
Kitartás!!!!!
Kedves västra,
Adok egy nem-jogi tanácsot, ami szerintem a jelen helyzetedben bármiféle fórumos jogi tanácsnál hasznosabb: Azt az időt, amit arra fordítasz, hogy itt irogass, fordítsd inkább arra, hogy fogod magad, és elmész egy ügyvédhez, az majd átgondolja veled együtt az eset összes körülményét, és azalapján tud majd célravezető MEGOLDÁST ajánlani. Annak, hogy most itt különféle véleményeket olvasol egyetlen egy értelme van: gyönyörködhetsz a jogi gondolkodás szépségében. De ez rajtad nem segít, ha őszinték akarunk lenni. A fórum keretei között egyszerűen képtelenség egy ilyen ügyben, ennyi információ alapján biztos kiutat mutatni a bajból, itt ez maximum egy érdekes eszmecsere lehet. Tehát én nagyon nyomatékosan azt javasolom, hogy keress fel egy TAPASZTALT ÜGYVÉDET. Én a helyedben azt csinálnám, hogy bemennék egy egyetemre, és onnan leakasztanék egy olyan tanárt, aki ügyvéd is. Van ilyen rengeteg. Azt nem ajánlom, hogy az utcáról találomra bemenj valakihez, fontos, hogy az illető ne kókler legyen, mert mint tudjuk, sokan művelik ezt a szakmát, de közülük sokaknak nem kéne...
Kedves Tomas64 és Kalamalyka!
Elöször is köszi a válaszokat. Feljelentés született az apa ellen hivatalbol amikor a növéremet korházba szállitották eszméletlen állapotban. 100ezer ft pénzbüntetés es felfüggesztett.Azota növérem nem tett feljelentést mert ugy gondolja hogy akkor sem segitettek rajta. Gondolkoztam hogy névteleül feljelentem de rokonság a rendörségen dolgozik szoval mivel engem nem tud bántani hát megtorolja a növéremen. Válásba nem egyezik bele az apa azzal érvel hogy ha arra is kerül a sor neki jobb fizetése van stb. Elsö házasságábol is van egy gyereke az akkori válásnál az is szerepel hogy az apa megette a gyermek elöl az ételt nem foglalkozott a gyermekkel. Nem közös megegyezésnél kell jogi képviselö? Hogyan kell egy ilyen inditványt beadni? Azt olvastam hogyha kizárolagos felügyeleti jogokat az anya gyakorolja nagyobb az esély hogy kiköltözhessenek hozzám mert akkor a biroság dönthet a gyermeket érintö fontos kérdésekben. Mi van akkor ha az apa a leveleket nem veszi át amiben felhivják hogy jelenjen meg a tárgyaláson? Meddig tarthat igy az ügy?
természetesen láthatást biztositana neki a növérem.
Kitartás!!!
A bírósági eljárás során (már ha pert indít az anya) kérni kell a gyermek pszichológus által történő meghallgatását. Ha valóban így van, és az édesanya is elmondja, hogy milyen körülmények között éltek, és tanúkat is behívat, akik ezt alátámasztják, akkor jó esélye van arra, hogy célját elérje.
Tanú lehet családtag is, nem feltétlenül fogják elfogulnak nyilvánítani. Az adott helyzettől függ. megjelenni pedig kötelessége tanúként bárkinek, akár a gyermek tanítónőjének is. És kötelessége igazat mondani is...bármily kényelmetlen, be kell hívatni.......a gyermek érdekében. nem szivesség, kötelesség megjelenni és igazat mondani BÁRKINEK.....
A sértett igenis tegyen feljelentést a rendőrségen! Vetessen látleletet, és ahányszor megverik, újra meg újra jelentse fel férjét testi sértésért, kényszerítésért, meg amiért lehet! Ha a rendőrség az eljárást megtagadja, tegyen panaszt az ügyészségen!
Ha a gyermekeét bántja, azért is tegyen feljelentést.
Indítsa meg a válópert, gyerekelhelyezést, vagyonmegosztást, ha lehet, már hétfő reggel.
kALAMAYKA!
A gyermek most nálam nyaral szivszorongato történetek mesélt el. Az iskolában megkérdezték töle ki a legszörnyübb ember a világon ö megnevezte az apját a tanárnö erre felhivta kedves apuka figyelmét aki rögtön meg is torolta a családon. Hogy gyüjtsenek bizonyitokot hogyan menjenek el bármilyen szervhez is ha váloper hiányában az apa mindenröl tud tudhat. Rendörség amikor az utcán verte apu anyut közölte hogy ezt nem az utcán kell intézni ez milyen eljárás. Senki nem védi öket!!!! ha nem bántalmazza a gyereket csak lelki roncs az nem elég bizonyiték az iskolában tudja a tanár söt az egész város mitörténik velük. Ki megy szerinted el tanunak? Senki nem akar magának problémát családtag nem mehet mert elfogult. Hol kell azt kérni hogy egy gyermekpszihologus meghallgassa a gyereket aki mellesleg bármit elhallgat csak apu megne tudja mert akkor elveri anyut. ès a váloper ha nem közösmegegyezéses mennyi ideig tart? Utána kiköltözhetnek hozzám? Nem akarom elhinni hogy egy biroság sem mérlegeli azt hogy állando brutalitásban élnek!!! Válaszod válaszotokat elöre is köszönöm: Västra
Kitartás!!!
A bíróságtól lehet kérni a kapcsolattartás megállapítását avagy tiltását. Viszont ők nagyon, de nagyon súlyos indok esetén hozna olyan ítéletet, mely a kapcsolattartást tiltaná, korlátozná.
Ehez viszon bizonyíték kell, de nagyon erős, és több is. jegyzőkönyvek a gyermekjóléti szolg.tól, rendőrségről, gyámhivatalból...... szóval mindent, de mindent, tanúkkal, pszichológiai szakvéleménnyel, papirosokkal BIZONYÍTANI KELL!
Ebből a szempontból igenis fontos lenne, hogy minden anya és főként a gyermek ellen irányuló cselekedetet, a gyermek veszélyeztetését írásban bárhol rögzítsenek.
Egyébiránt amennyiben az agresszivitás kizárólag az anyára irányul, és a válással ugye ez a gond megszűnik, ebben az esetben a gyermeket ugye nem fenyegeti továbbá az apa agressziv magatartása. Ezt is komolyan fogják mérlegelni, és ez esetben a láthatást nem valószínű, hogy ne ítélnék meg az apának.....
a lényeg: ami a gyermek ellen irányul, őt veszélyezteti, arról gyüjtögeni kell a bizonyítékokat. Ha a gyermek valóban igy gondolkodik az apjáról, akkor az a pszichológus szakvéleményében tükröződni fog.......
Tomas!
ès ki garantálja a kiskoru és az anya védelmét???
Ki védi meg az apátol öket. Távolságtartási papir meg a családvédelmis nem fogja én ugy gondolom. Arra kérek jogi tanácsot hogy milyen eszközzel lehet távoltartani , hogy megszünjön a brutalitás és a gyermek lelki és fizikai bántalmazása.
Kitartás!!!
Külföldön semmiképppen nem tathatod magadnál a kiskorút, egyébként belföldön sem!
Véleményem szerint a kiskorú veszélyeztetését mindenkinek kötelessége bejelenteni a megfelelő szerveknél, lehet az hatóság (jegyző, gyámhivatl, rendőrség) vagy családsegítő szolgálat, gyermekjóléti szolgálat, egyéb családgondozással foglakozó intézmények)
Ők már hivatalból kötelesek eljárni a gyermek érdekében.
Sziasztok forumozok!
Megint ide fordulok segitségért. Ismerhetitek történetem hiszen irtam már ide párszor. Szituáciom az hogy a növéremet folyamatosan bántalmazza a párja és nem tesz semmit én pedig külföldön élek, Növérem lánya nálam tölti a nyári szünidöt ez volt az elsö esténk a gyerek nem volt hajlando elaludni amig nem öriztem (8 éves) Kérdezgettem miert nem.. Hajmeresztö dolgokat mesélt , hogy mit tesz, tett velük az apja sirva kért hogy ne mondjam el senkinek , rendörséghez ne forduljak mert akkor az apja megtudja és megöli öt és az annyát. Èn viszont igenis fordulok, mindenkihez segitsetek gyámügyi törvényekben aki ismerös. Gondolom külföldön nem tarthatom a gyereket?! Ha feljelentést teszek valahol kiemelhetö e a családbol a gyerek és ha a nagyszülö válallja oda kerülhet e vagy adjatok sürgösen valami segitséget megszakad a szivem a gyerekért és megigértem hogy teszek valamit.
Västra
Családon belüli eröszak
Kitartás!!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02