eltűnt autó öröklése

SaireyVMK # 2018.06.25. 13:42

Viszont az elmaradt súlyadó is az örökség része.(Tartozás) melyért legfeljebb az örökség erejéig fog felelni az örökös. (Legalábbis én ezt gondolom.)
Tehát úgy kell kalkulálni,hogy azt is ki kell majd fizetni. És lehetnek egyéb(akár rejtett) tartozások is(Pl: ingatlanon szolgáltatóknál-víz/gáz/áram/stb.,jelzálog stb) Ezeknek utánajárni. :)

amennyiben nem mondok le róla, nekem kell-e bejelentést tennem a rendőrségen (nyilván igen),
Célszerű.

illetve bármilyen kötelezettségem származhat-e, amennyiben megteszem a feljelentést (gondolok itt súlyadóra, stb.)
A tartozás attól még tartozás. A feljelentés nem mentesít az örökölt vagyonnal együtt örökölt tartozás kifizetése alól.

van kiskorú gyermekem, ha jól tudom, a gyámhivatalt is be kellene vonni ebben az esetben.
Csak ha a kiskorú gyermek is örököl.Ha nem akkor nincs mibe bevonni a gyámhivatalt.

Stefi2017 # 2018.06.12. 09:48

Köszönöm!

ObudaFan # 2018.06.12. 04:22

Visszautasítani csak a hagyatékot egészében lehet. Ha viszont csak ez az autó a hagyaték, semmi más, akkor esetleg meg lehet próbálni beszélni a gyámhivatallal, hogy ilyen körülmények között hozzájárulnának-e az öröklés visszautasításához a gyermek nevében. Egyébként, ha más megoldás nincs, és nem lesz meg az autó, akkor szerintem a forgalomból való végleges kivonatás lehet a megoldás.

Stefi2017 # 2018.06.11. 08:16

Tisztelt Fórum!
Hagyatéki eljárás van folyamatban, édesapám után örökölnék egy autót, de a család azt az infot adta, hogy nem tudják, hol az autó. Feljelentést nem tettek, semmilyen eljárás nem indult, de az autó miatt, mivel az apám nevén van, megjelent az önkormányzat nyilvántartásában (súlyadó nem lett befizetve). Kérdésem a következő lenne: amennyiben nem mondok le róla, nekem kell-e bejelentést tennem a rendőrségen (nyilván igen), illetve bármilyen kötelezettségem származhat-e, amennyiben megteszem a feljelentést (gondolok itt súlyadóra, stb.)Az, hogy mikor tűnt el az autó, arról nincs tudomásom, arról sem, ezt miért nem jelentették be. Lemondani róla sem egyszerű, mert van kiskorú gyermekem, ha jól tudom, a gyámhivatalt is be kellene vonni ebben az esetben. Az érdekelne, hogy nagy vonalakban mire számíthatok, milyen kötelezettségeim vannak ebben az esetben. A hagyatéki eljárás folyamatban, még egy jó hónap múlva megyek a közjegyzőhöz. Nagyon köszönöm!