Apacsere, apa lemond, új apa vállalja a gyermeket


viv91 # 2019.10.06. 11:50

Három éves kislányomat egyedül nevelem egy éves kora óta, az akkori párom a nevére vette viszont megromlott a kapcsolatunk így külön váltunk. Amíg együtt éltünk se foglalkozott a kicsivel, azóta se viszi túlzásba. Szeretném megváltoztatni a nevét, egy apasági teszt ilyenkor segíthet? Nem akar lemondani róla, viszont foglalkozni se szokott vele, gyerektartást se fizetett. Nincs jó hatással a kislányomra hogy néha néha feltűnik az életében, ezen szeretnék változtatni.

Immaculata # 2019.09.09. 17:15

Van apja a gyereknek?

luciferike # 2019.09.09. 08:06

Szép napot!
Kérdésem az, ha tizenév után, hozzák tudomásomra, hogy egy gyermek édesapja én vagyok, köteles vagyok e vállalni a következményeket? Évekig ( 14-15 év ) nem tudtam róla, kell e vállalnom bármilyen formában is a gyermekkel kapcsolatban bármit?
Köszönöm válaszukat!

NosNora # 2019.09.06. 14:50

Kedves Fórumozók!

A gyermekem elmúlt 3éves, a gyámhivatal anno megtagadta hozzájárulását az apaság vélelmének megdöntésére indítandó perhez, s a fellebbezéshez exem lemondó nyilatkozatót írt alá a gyámügyön. De semmi nem történt.

Most a párom átvállalná az apaságot. Bíróság vagy gyámhivatal ahol kezdeni kell? Illetve egyik sem vérszerinti apa, exemmel nem voltunk házasok szerencsére, párom viszont válófélben van. Így is megtörténhetne az "apacsere"..?

A válaszokat előre is köszönöm