Jelezd ezt a gyámhatóságnak.
Gyermekelhelyezés megváltoztatása
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni. 14 éves egy kicsivel elmúltam, apámmal élek. Anyukám 4,5 éve válás nélkül elköltözott albérletbe és azóta is minden második hétvégén nála vagyok. Apával lassan 2 éve nem jövünk ki túl jól, 2 gyámügyi eljáráson vagyunk túl. Az 1 éves védelembe vételi eljárást nemrég zárták le, az összes szakember aki vizsgálta az ügyet azon a véleményen volt, hogy megvagyunk egymással és nincsenek nagyobb gondok csak ez elég téves, mivel a közös találkozásokon pszichológus és mediátor társaságában teljesen máshogy viselkedtünk, én meg féltem elmondani dolgokat mert mégiscsak kettesben mentünk haza onnan. Napi rendszerességű a kiabálás, ordibálás, egész nap azt hallgatom milyen egy ócska nyomorult vagyok akár egy fiók véletlen nyitvahagyása miatt. Teljesen tönkrementem már lelkileg és idegileg, évek óta ez van. Nagyrészben ezt csendben tűröm és próbálok nem nagyobb bajt okozni magamnak de időnként eljön az a pont mikor elegem van és felemelve a hangom megvédem magam. Ez gyakran a hajamnál fogva ráncigáláshoz, a fejem ütéséhez vezet, többször a földre esve összegörnyedve várom amíg abbahagyja (múltkor a hátammal szakítottam le a mosógép ajtaját). Tehát a kérdésem az, hogy hogyan lehetne egy adott ilyen eset után azonnali hatállyal anyukámhoz költözni válás nélkül? Ez már olyan súlyos körülménynek számít amiért a gyámügy ideiglenesen anyánál el tudna helyezni? Nincsenek nyomok rajtam, mert apám figyel arra hogy ne tudjam bajba sodorni emiatt (a hajamnál fogva rángatás nem látszik és az ütések sem mert teli tenyérrel üt és azt is felfogja a kezem, bár az megzúzódott a múltkor csak meggyógyult) így fennáll az a veszély hogy miután megcsináltam a balhét, szabadon hazahozhat és folytatódik ez a rémálom..
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02