Ki jogosult elkérni a hagyatéki végzést?


patriota # 2020.07.30. 11:26

Tisztelt fórumozók!
Értetlen , fusztrált és tanácstalan vagyok.
Néhai férjemmel 15-20 évell (?) ezelőtt kötöttünk szerződést a Mindig TV szolgáltatóval.Az előfizetési síjít - csoportos beszedésse- az én folyószámlámról fizettem, féérjem halála után is folyamatosan. Nem jelentett problémát az sem, hogy közben elköltöztem. Vittem a kártyát és fizettem továbbra is az előfizetési díjat.
Egyszer csak más szolgáltatót választottam és felmondtam az előbbit. Már a felmondásnál kedődott a kötélhúzás. Halotti anyakönyvi kivonat stb. Aztán elkövettem azt a hibát, hogy elfelejtettem felmondani a banknál az átutalásra szóló megbízást. Kb. 4-4 hónap után derült ki, hogy bár a Mindig Tv nem szolgáltat - a felmondás után i napon- megszüntették a szolgáltatást. Reméltem, hogy a túlfizetés összegét számlámra visszautalják. Nem.
Nevezett cég hagyatéki végzést kért a visszafizatéshez. Hiába való volt minden toábbi levélváltás telefon . Mondtam, hogy a hagyatéki végzés nem tartalmaz rendelkezést a tv előfizetési díjra. Kérték továbbá, hogy az örökösök nyilatkozzanak arról, hogy kit illet a péz.
A hagyatékui végzés élőfejét, valamint azon részét, amelyben megnevezi két fiamat és engem, mint örököst(ezen a lapon volt aláírás és közjewgyzői pecsét is.Nyilatkoztak a fiaim is a nyilvánvalóról és ezt elküldtem az Antenna hungáriához. Már akkor is lila volt a fejem a méregtől. Most kaptam egy levelet, amelyben sérelmezik, hogy a hagyatéki végzés hiányosa és kérik küldjem el a teljes dokumentumot. Forrongok a dühtől. Jogosult-e b3kérni, vizsgálni a hagyatéki végzést a mindig Tv lehet, hogy még az oltási bizonyitványainkat is elkérhetik. Amennyiben ez jogtalan kérem tájékoztqassatok arról kihez fordulhatok jogorvoslatér?