Végrendelet,és másolat

Kovács_Béla_Sándor # 2021.11.18. 18:57

Az érvénytelenné tenné a végrendelelet.

Massat # 2021.11.18. 18:40

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy lehet-e tanú a végrendelet kedvezményezettje!
Előre is köszönöm válaszát!

drbjozsef # 2021.11.07. 17:34

Massat,
Érdemes is az egészet. Köteles rész ugyanis nem automatikusan jár, csak az kapja meg, aki kéri is. Hátha nem kéri...

Kovács_Béla_Sándor # 2021.11.07. 12:30

Akár az egészet is.

Massat # 2021.11.07. 12:18

Tisztelt Ügyvéd Úr/Ügyvédnő!
Szeretném megkérdezni, hogy végrendeletben a gyermekeimnek járó köteles rész felletti vagyonomat idegenre(nem családtag) is hagyhatom!
Előre is köszönöm válaszát!

dr. Tarczay Aron ugyved # 2021.11.02. 09:17

Nagyon helyes, hogy nem lehettél jelen, hiszen ha jelen lettél volna, akkor felmerülne, hogy befolyásoltad is a végrendelet tartalmát és akkor a javadra szóló rendelkezés érvénytelen lenne.
Te majd akkor kapsz papírt, ha elhunyt az örökhagyó és végrendeleti örökösként idéznek a hagyatéki tárgyalásra.

Biborka # 2021.10.27. 15:17

Üdvözlet.Parom,akivel együtt élek 10 éve,kézzel írt végrendeletet otthon,ami a jelenlétemben történt,és amiben megemlit engem,hogy örök haszonélvezeti jog illeti meg engem,ha esetleg ővele történne valami.Egyutt mentünk el a közjegyzőhöz,nekem várakozni kellett az előtérben,holott azt gondoltam,én is bemehetnek az irodába.A kérdés hogy ilyen esetben én nem.kapok a közjegyzőhöz valami hivatalos papírt?
Köszönöm a majdani választ.
Tisztelettel Bíborka