Az érvénytelenné tenné a végrendelelet.
Végrendelet,és másolat
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy lehet-e tanú a végrendelet kedvezményezettje!
Előre is köszönöm válaszát!
Massat,
Érdemes is az egészet. Köteles rész ugyanis nem automatikusan jár, csak az kapja meg, aki kéri is. Hátha nem kéri...
Akár az egészet is.
Tisztelt Ügyvéd Úr/Ügyvédnő!
Szeretném megkérdezni, hogy végrendeletben a gyermekeimnek járó köteles rész felletti vagyonomat idegenre(nem családtag) is hagyhatom!
Előre is köszönöm válaszát!
Nagyon helyes, hogy nem lehettél jelen, hiszen ha jelen lettél volna, akkor felmerülne, hogy befolyásoltad is a végrendelet tartalmát és akkor a javadra szóló rendelkezés érvénytelen lenne.
Te majd akkor kapsz papírt, ha elhunyt az örökhagyó és végrendeleti örökösként idéznek a hagyatéki tárgyalásra.
Üdvözlet.Parom,akivel együtt élek 10 éve,kézzel írt végrendeletet otthon,ami a jelenlétemben történt,és amiben megemlit engem,hogy örök haszonélvezeti jog illeti meg engem,ha esetleg ővele történne valami.Egyutt mentünk el a közjegyzőhöz,nekem várakozni kellett az előtérben,holott azt gondoltam,én is bemehetnek az irodába.A kérdés hogy ilyen esetben én nem.kapok a közjegyzőhöz valami hivatalos papírt?
Köszönöm a majdani választ.
Tisztelettel Bíborka
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02