Élettársi bejegyzés


Füge1 # 2021.12.08. 07:36

Köszönöm a hasznos válaszokat...

groszfater@gmail.com # 2021.12.07. 16:11

Füge1! Ez is megoldás, így utánad is örökölhetnek!https://jogaszvilag.hu/szakma/raepites-es-hozzaepites-jogcimen-inditott-perek/

drbjozsef # 2021.12.07. 12:40

Füge1,

Mondjátok el a közjegyzőnek mit akartok, és ad tabácsot. Vagy inkább ügyvédhez mennék, de mindegy.

A haszonélvezet egy dolog, ezzel életed végéig lakhatsz ott, mindegy ki a tulajdonos.
A breendezési tárgyakra, ingóságokra meg érdemes volna egy élettársi vagyonjogi szerződést kötni. Ami a Tied aszerint, az nem kerül bele a párod halála esetén az ő hagyatékába.

Füge1 # 2021.12.06. 19:00

T.Cím! Ezúton kérem segítségüket: Harminc éve élek élettársi kapcsolatban párom házában, melyet a napokban szeretnénk kj-nél hitelesíteni, ill rendezni. Jelenleg az ingatlan komoly felújítás alatt áll, melyet kizárólag én finanszírozok családi házam eladásának az árából. Sőt, az összes ingóság kicserélésre került, melyet szintén én finanszíroztam, eladott házamból is idekerültek a holmiajaim. Párom azt szeretné, ha a haszonélvezeti jog be lenne jegyezve javamra, ha magamra maradnék, hogy életem végéig a házában maradhassak. Milyen hivatalos megoldást lenne célszerű számomra, megkötni, hogy később ne kerüljek utcára, vagy ne fosszák ki az örökösök az ingatlant? Ez azért fontos, mert a két fia közül az egyik követeli az apjától, hogy tegye meg őt kizárólagos örökösévé ügyvédi közreműködéssel. Sajnos évek óta egyik gyermekére sem számíthat.