Nyaralás külföldön


drbjozsef # 2022.05.26. 11:18

Gabor1977,

Nem tilthatod meg.

Ha a bíróság konkrétan nem vonta meg a a szülői felügyeleti jogait (ami nem egyenlő azzal, hogy neked ítélték a kizárólagos felügyeletet), akkor nem huzamos időre külföldre viheti a gyereket az engedélyed nélkül is a láthatás ideje alatt. Tájékoztatási kötelezettsége van.
Az, hogy volt már probléma, az sem hivatkozási alap, pláne nem az, amit írsz, ami akár vis maior is lehet adott esetben, semmiképpen sem valamilyen vétkes gondatlanság vagy mulasztás.

Ugyanúgy joga van nyaralni a gyerekével mint neked.
Tényleg megfosztanád a gyereket egy tenerifei nyaralástól?

Gabor1977 # 2022.05.25. 12:10

Tisztelt Szakértő!
Ha én gyakorlom a teljes felügyeleti jogot, akkor van jogom megtagadni, hogy a kapcsolattartó(anya) kivigye külföldre(Tenerife) nyaralni a 10 éves gyermekünket.
Hivatkozhatok egy régebbi esetre mint felelőtlen szülői magatartás és gyermek súlyos veszélyeztetése jogcímen, amikor Angliába vitte ki és az Angliai Covid berobbanásánál már lezárás volt, de még a repülőtérre ki lehetett menni és hazajönni külföldi állampolgároknak? De ezt az anya megtagadta a felszólításom ellenére. Ez miatt a gyermek másfél hónappal tovább maradt kint és nem tudta elkezden az iskolát sem Szeptemberben, így több mint egy hónapot kihagyott.

Válaszát előre is köszönöm