Öröklési mizéria


drbjozsef # 2023.03.19. 17:41

Woody74,

Ha ez az egyébként házastársi közös vagyonba tartozó telek az özvegy nevén volt kizárólag nyilvántartva a földhivatalban, akkor igen, megtehette - de ha tényleg közös tulajdon, akkor az örökös pert indíthat az özvegy ellen, és követelheti a vételár felét (amennyi az elhunyt része lenne).
Ha magára költötte, és nem nagyon van vagyona, jövedelme, akkor persze nem sokat tehet egy nyertes per végén sem. Ha nincs mit végrehajtani, akkor lehet, hogy így járt.
Esetleg el lehet gondolkozni egy feljelentésen a rendőrségen, mert ha elég nyilvánvaló, hogy az özvegynek tudnia kellett, hogy az közös tulajdon, akkor felmerülhet a sikkasztás bűncselekménye.

Woody74 # 2023.03.19. 06:23

Üdvözlök mindenkit, kérdésem, A házasságban közösen szerzett ingatlant, (telek) miután a házastárs elhunyt és nincs végrendelet, eladhatja e az özvegye ha az örökös anyai ágon az egyetlen gyermek akinek tudta és beleegyezése nélkül tette ezt és a vételárat saját magára fordította? Ez így jogilag helyes? Ha nem akkor mit tehetek ezügyben? Válaszukat köszönöm.