Előleg visszafizetése.

Lebeke # 2008.07.04. 09:02

Köszönöm a gyors választ!

Dr. Lee # 2008.07.04. 08:44

Mivel nem kötbérről van szó,hanem előlegről ezért csak az eredeti összeget kaphatja vissza.

Lebeke # 2008.07.04. 08:38

Segítséget szeretnék kérni.2 hónappal ezelött parkettát rendeltem az egyik barkácsáruházból és előleg fizetésre köteleztek.Azt ígérték h 3 héten belül házhozszállítják de ez máig nem történt meg.Folyamatos érdeklődésemre türelemre intenek és ígérgetnek.Az lenne a kérdésem, hogy ha elállok a vásárlástól akkor az előleleg összegét kapom vissza vagy járna annak többszöröse is?Vonatkozik-e erre valamilyen jogszabály?
Előre is köszönöm!

Grafika # 2008.05.17. 05:38

Köszönöm a választ. :(

Kovács_Béla_Sándor # 2008.05.14. 06:15

A vállalkozási szerződéstől a megrendelő bármikor elállhat - de meg kell térítenie a vállalkozót emiatt ért kárt.

A másik lehetőség, hogy hibás teljesítés miatt a szavatossági jogok gyakorlásaként áll el - tekintettel arra, hogy a javítás eredménytelen volt. Azonban vita esetén a hibás a teljesítést és a javítás sikertelenségét bizonyítani kell.

Grafika # 2008.05.13. 22:06

Szeretném kérdezni,hogy van-e valahoz arra vonatkozó jogszabály,hogy egy termékre befizetett előleget a vásárlási szándékomtól való elállás miatt visszakérjem?
Konkrétan:2007 dec.18-án egy hajkészítő szalonban póthajat(pepit) szerettem volna készíttetni kislányomnak.(sajnos a betegsége miatt nagyon kevés haja van)
Egy hasonlót próbált mint az elképzelése, aminek a komfortérzete majdnem jó volt.Hasonlót rendeltünk..Előlegként 70000Ft-ot kellett fizetni. MERT:210000Ft-nak a 30%-át volt KÖTELZŐ befizetnünk!
Január végén lett félig kész a haj, de nagyon dúrva, kellemetlen érzése volt a kislányomnak a próba során, ráadásul látszottak a hálók, a fejbőr, és olyan volt tapintásra, mint egy sündisznó.
2 hét múlva próbáltak igazítani a pepin, de nem lett jobb.Ekkor jeleztem,hogy nem kérjük a hajat, hanem min.50000Ft-ot az előlegből.
A tulajdonos hölgy a próba során végig azt bizonygatta,hogy nagyon kelendő a pepi, sokan készíttetnek, a kislányom is örömmel használná.
Sajnos, csak akkor kapnám vissza a nyugta ellenében befizetett előlegemet,ha valakinek sikerül eladnia.Ennek már 5. hónapja.
Mit tehetek?Kérjek panaszkönyvet, és írjak be? Utalhatnék valami jogszabályra?
Szeretném már az ügyet lezárni és végre a pénzemnél lenni.