Oké, legyen, jogos. Akkor a válás beadásakor - vagy akár előtte is -, ha az életközösség megszűnt, én ezt valamilyen módon igazolhatóvá tenném. Akár a(z ex)férjjel, akár nélküle.
Válás + válás utáni adósságok
„Válóper beadása után elég nyilvánvaló, hogy az életközösség már megszűnt.”
Nono. Mondjuk azt, hogy valószínű.
valasztvarok,
„vagy azért egy idő után mégis szétválaszt a bíróság?”
Igen.
A válást biztosan kimondják, ha igazolatlanul távol van, akkor legfeljebb nem az első tárgyaláson. De ha az egyik fél kéri, akkor abból válás lesz.
„Ha beadom a válópert, és a férjem utána adósságokat csinál, azt nekem kell kifizetni?”
Válóper beadása után elég nyilvánvaló, hogy az életközösség már megszűnt, ezért már nem áll fent a vagyonközösség sem.
A házasság ideje alatt törvényi vélelelem a vagyonközösség, és az, hogy az egyik fél általt a közös vagyon javára és így terhére vállalt hitelt közösen kell fizetni, és a másik fél tud erről, és beleegyezett. De ez csak vélelem, ami még a házasság alatt is megdönthető, de a válás beadása után már nem is számít. De mint vélelem, még a házasság alatt is megdönthető.
Szóval nem, nem kell a csak általa felvett adósságokat kifizetned.
Üdv mindenkinek!
2 kérdésem lenne:
- Ha beadom a válópert, és a férjem utána adósságokat csinál, azt nekem kell kifizetni?
Ha igen, akkor mit tudok tenni ellene?
- Ha beadom a válópert, és a férjem mondjuk lelép külföldre, nem veszi át a leveleket, nem jön el a tárgyalásra stb. akkor soha nem fogunk elválni, vagy azért egy idő után mégis szétválaszt a bíróság?
Köszönöm, ha valaki válaszol.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02