Tisztelt Szakértők!
Egy ingatlan, ingyenes ajándékozási szerződéssel kizárt elhunyt Testvérem és következő hónapban elhalálozott Édesanyám. Önök jó tanácsaival polgári per útján megnyertem a köteles részt az örökösöktől.
Mostani problémám, hogy a Fundamenta Zrt küldött egy levelet, miszerint Testvérem jelzáloghitelt vett fel még életében a lakására, és elhúnyt és Édesanyám adóstárs volt, megörököltem élő bátyámmal és elhunyt testvérem leszármazottaival a közel 8 millió ft-os jelzáloghitelt mint adóstárs.
Fundamenta mellékelt egy nyilatkozatot, melynek alapján lemondhatok az egyik örökös javára, akire átszáll a hitelszerződés. Lemondás esetén is egyetemlegesen felelős maradok mint adóstárs ha a szerződő nem fizet.
Nem értem, ha én Édesanyám után nem örököltem semmit, a temetést én fizettem, az utolsó havi n yugdíját felvették az örökösök, miért kellene nekem ebben az örökösök által lakott lakásban szereplő jelzálog hitelben részt vennem? Igazságos ez az eljárás? Mire vonatkozik a lakás jelzálog, amit a Földhivatalban bejegyeztek a hitel fedezetére? Örökösök lakják és én fizessek mint megörökölt adóstárs?
Megköszönöm szépen a véleményeket.