Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Válás és vagyon megosztás

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.06.24. 16:30
klara50 # e-mail 2019.06.24. 15:36

Tisztelt Fórumozók! Két éve bontópert kezdtem férjemmel. De -sajnos- megszüntettem a pert, mert azt ígérte, változtat italozó életformáján. Azonban nem változtatott. Így egy éve elköltöztem az addigi közös lakóhelyünkről, ami egyébként a saját külön vagyonú lakásom. Van vagyonjogi szerződésünk. Közben megismerkedtem valakivel, akihez odaköltöztem. Most újra benyújtottam a bontókeresetet. Férjem azzal zsarol, hogy a bíróságon felhozza majd, hogy együtt élek mással, és így az én hibámból mondják ki a válást, és övé lesz a lakásom. Létezhet ilyen? Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.06.10. 19:01

A bontóper inkább a nem illik kategória. De az ajándék visszakövetelése már egyértelműen összeférhetetlen.

www.kbs-ugyved.hu

sissy074 # e-mail 2019.06.10. 16:14

Kedves Fórumozók!

2016-ban férjem nekem ajándékozta az ingatlana 1/2 részét.Most a válóperben a férjemet az az ügyvéd képviseli aki akkor a szerződést készítette..Én a válóoknak az agresszív viselkedését jelöltem meg,ő az én hűtlenségem.A tárgyaláson a bíró kérdésére azt közölte az ügyvédje mindenképp kérik kimondani,hogy mi az ok a vagyonmegosztás miatt.Nincs annak akadálya,hogy a szerződést készítő ügyvéd,képviselje a válópernél férjemet,illetve majd gondolom a vagyonmegosztásnál is?Köszönöm a választ.

nina1006 # e-mail 2019.06.07. 09:17

Okmányiroda

nina1006 # e-mail 2019.06.07. 09:15

Természetesen én nyújtottam be, csak a telefonom átírta és nem vettem észre, bocsánat. Nem tudom megfellebbezni, mert az ügyintéző át sem vette a papírokat, nem volt hajlandó rá.

wers # e-mail 2019.06.06. 13:30

Most olvastam vissza, már emlékszem. (valami nyomtatvány, meg nyilatkozat...)

mert nem végleges szándékkal költözött el.

Fellebbezd meg. Te pedig azt állítod, végleges szándékkal, és nem is költözhet vissza, nem járulsz hozzá. A cuccait meg kidobod, ha nem viszi el határidőre.

Ez a miskolci okmányiroda, ill. miskolci önkormányzat.

vagy ez, vagy az. Nem ugyanaz.

wers # e-mail 2019.06.06. 11:43

Nos benyújtották a kérelmemet

Kik nyújtották be a kérelmet?

nina1006 # e-mail 2019.06.06. 07:16

Tisztelt Fórumozók! Korábban érdeklődtem itt a férjem saját lakásomból történő kényszerkijelentésével kapcsolatban. Nos benyújtották a kérelmemet, de a hivatal elutasította arra való hivatkozással, hogy a férjem azért nem viszi el a lakásomból a holmiját, mert nem végleges szándékkal költözött el. Így nem engedi a hivatal kijelenteni a lakásomból. Ez a miskolci okmányiroda, ill. miskolci önkormányzat.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.05.10. 07:21

Azt hogy az ékszert örököltem a családommal igen.
Az kevés lesz. Azt kellene bizonyítani - tételesen -, hogy az életközösség megszakadásakor még megvoltak (vita esetén az értéküket is), és azt is, hogy az ő birtokában maradtak.

ő is le írta a beadványban hogy ingóságokban meg egyeztünk.” Ha csak ennyit írt, az semmi.

ott a bankszámla kivonat
Na, akkor legalább ennyi.

www.kbs-ugyved.hu

Deila # e-mail 2019.05.10. 06:52

Ez le maradt, illetve ott a bankszámla kivonat amin ott van pontosan mennyi a közös vagyon mikor lett le kötve stb. Eddig úgy volta velem ki fizeti a lakás részem és végeztünk, meg elhozom az ott maradt dolgaimat.
De mivel ő igy áll a dolgokhoz hogy el adja a dolgaimat azt hiszem nem korrekt hiszen én tartottam magam a meg állapodáshoz, és a lakás részemen a személyes dolgaimon kívül semmit nem akartam..

Deila # e-mail 2019.05.10. 06:48

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor
Azt hogy az ékszert örököltem a családommal igen.
A többit ő is le írta a beadványban hogy ingóságokban meg egyeztünk.
Illetve vannak email váltások és telefon beszélgetések.
Köszönöm a választ

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.05.09. 23:04

Tudsz bizonyítani?

www.kbs-ugyved.hu

Deila # e-mail 2019.05.09. 21:37

Szép Estét.
Érdeklődni szeretnék . Mit tehetek a mai napon az utolsó tárgyalásra mentünk válóper (ki is mondták).
Reggel meg kértem a felperest, hogy a közös ingatlanukból az ott hagyott ékszeremet,hozza el az egyiket a nagymamámtól örököltem.
A válóper előtt kb 2 perccel közölte hogy ezeket ő eladta.
Ilyenkor mit tudok tenni? Polgári perre vigyem hogy ha már így történt az abból származó összeget meg kapjam. Persze fel ajánlom neki hogy szerezze vissza, de gondolom ezt nem fogja tudni meg tenni.. Illetve lehet csak ki találta mert nem akarja vissza adni. Vagy szólítsam fel hogy adja vissza írásban?

Ő tőlem a házrészem ki fizetésére kapott 3 hónapot, illetve nem kértem a közösen félre tett és le kötött pénz felét sem. Ezekről a válóperen nem esett szó hiszen szóban meg egyeztünk róla, mert nem akartuk hogy hosszú per legyen.
Illetve vannak még ott drágább dolgaim, amíg ő nem fizet ki be mehetek az ingatlanba ami még az én nevemen is van, amíg ki nem fizet.
Köszönöm a választ

drbjozsef #   2019.05.04. 08:30

Én elköltöztem innen, a férjem pedig nem ad semmit, mondván, hogy nekem semmi sem jár. Itt haszonélvezeti joggal rendelkezem.

Mi járna? És miért a férjedtől vársz bármit is? Hiszen neki sincs semmilye. A fiatok nevén van. Tulajdonjog, vagy pénz nemigen jár ebből az ingatlanból. Hiszen rég elajándékoztad az előzőt.

A haszonélvezeti jogod azt jelenti, hogy lakhatsz ott.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

AllerZs # e-mail 2019.05.03. 17:55

15 év házasság után végleges megromlott a kapcsolatom a férjemmel ezért válunk, igaz, hogy az alábbi esetben anyagilag semmi sem jár nekem?
Volt egy saját ingatlanom még a házasságkötés előtt amit a fiam születése után néhány évvel odaajándékoztam neki. A jelenlegi ingatlant, (mely szintén a fiam nevére került) ennek az árából vettük, újítottuk fel és rendeztük be.
Én elköltöztem innen, a férjem pedig nem ad semmit, mondván, hogy nekem semmi sem jár. Itt haszonélvezeti joggal rendelkezem.

drbjozsef #   2019.04.28. 21:49

nina,

amig nem cserélek zárat, mit tehetek, hogy ne jöjjön be a lakasomba a férjem

Bent vagy, és a kulcs belülről a zárban elfordítva. Akkor nem jön be. Ha elmész, be fog tudni menni. Amíg nem cserélsz zárat.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Répéva64 # e-mail 2019.04.28. 19:17

Szép napot !
Kérdésem az lenne: Ha egy élettársi kapcsolat szétmegy, az anyánál marad egy, halmozottan sérült gyerek, nem tud járni, beszélni, önnállóan enni, fürödni, 8 éves és pelenkázni kell, mennyi gyerektartás illeti meg ? A férfi járandóságának 15-20%-a ? egyedüli gyerek esetén. Ha fél évnél több a különélés, a családi adókedvezményt a férfi igényelte, éves kifizetéssel, akkor az anyának jár-e a félévi összeg, a gyerektartáson felül ? Köszönöm !

nina1006 # e-mail 2019.04.28. 17:45

Szép napot! A kényszer kijelentéssel kapcsolatban érdeklődöm továbbra is. Amíg a hivatal nem fiktivalja a lakcimet és amig nem cserélek zárat, mit tehetek, hogy ne jöjjön be a lakasomba a férjem. Gondol egyet, feljön, cirkuszol és elmegy. Tegnap a nőjével együtt akartak bejönni. Kicsit félek.

Kevin-1 # e-mail 2019.04.28. 08:27

Tisztelt ObudaFan!

Köszönöm válaszát!
A házon kívül nem sok közös vagyonunk van, 2-3 magánvagyon, de azokat örököltük. Nagy cécót nem szeretnénk csinálni, szóban megállapodtunk hogy együtt használjuk az ingatlant az eladásig, rezsit és a 3 nagykorú gyerek tanulmányait együtt fizetjük, utána pedig mindenki megy arra amerre... (Ezt vessük papírra mint megállapodást?)
Ügyvédhez majd akkor megyünk ha a házat átíratjuk a vevőnek...

nina1006 # e-mail 2019.04.27. 17:15

Köszönöm a választ. Másik kérdésem: Milyen előnyei ill. hátrányai lehetnek, ha nem válunk el, csak külön költözünk egymástól? A férjem nem akar válni, pedig semmi nem köt már össze. Nagykorú, dolgozó gyerekek, külön lakás mindkettőnknek, ez vagyonnyilatkozatban közjegyzővel hitelesítve. Minden ingóságot vihet (autó, tv hűtő, stb). Én tavaly júniustól külföldön dolgoztam, most jöttem haza. Eközben ő elköltözött a lakásomból a sajátjába egy nővel. Igaz, közben én is találtam mást... Mégsem akarválni, én meg unom a, acerát. Tehát megoldás e a különélés, és 3 év múlva simán elválok? Milyen hátulütője lehet ennek számomra?

Apolka77 # e-mail 2019.04.27. 15:08

Kedves Szakértők!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha férjem ellen gondjaira bízott kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak miatt van rendőrségi eljárás akkor a válásra van-e esély első tárgyaláson? Nincs közös megegyezés.
Köszönöm!

ObudaFan # e-mail 2019.04.27. 08:57

nina1006

Az a két tanú, aki az aláírásodat igazolja a végén, csak az aláírást igazolja. Azok, akik tanúként vannak feltüntetve magában a formanyomtatványban, idézve lesznek.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

nina1006 # e-mail 2019.04.27. 07:54

Szép napot! A bontóperes keresetlevél végéna, két tanú csak a házasság megromlását igazolja, vagy be is idézik őket?

wers # e-mail 2019.04.26. 09:33

Írd le te. Adj neki határidőt.
Persze váljatok el mihamarabb, nem jó ezt sokáig húzni.