Na látod: normális szülő...
Mi a fenének szültél annak a pasinak három gyereket?! (Vagy lehet hogy csak magadnak hármat...)
Szóval semmi közöm hozzá - írásban gondolkodtam csak. Jó éjt.
Na látod: normális szülő...
Mi a fenének szültél annak a pasinak három gyereket?! (Vagy lehet hogy csak magadnak hármat...)
Szóval semmi közöm hozzá - írásban gondolkodtam csak. Jó éjt.
Nyugi. Te anno leírtál valamit, én mint kívülálló tettem egy magánjellegű megjegyzést - ennyi. (A részletek nem tartoznak rám, se pro se kontra.)
Számomra a történet csak mint koruzium...
na írtam aztán eltűnt a szöveg a balfenéken...
szóval, minden tiszteletem mellett ami az itt kifejtett aktivitásod , belefektetett időd és energiád miatt illet téged, ezt a többesszámot és minősítést visszautasítom.
Nem gondolod hogy ilyet egy normális szülő kitalál és bead a bíróságra? Az ex ötlete volt, de ha emlékszel, a másik fórumon a közhangulat teljesen rendjénvalónak és igazságosnak gondolta :) de mind1. Elgondolkodtam hogy talán én vagyok értetlen és életszerűtlen.
Minden fórumon próbáltam megakadályozni, fellebbeztem és a másodfok visszatett a bírónőhöz új elbírálásra. (Főleg hogy esélyem sem volt kifejteni az ellenérveket mert azon az eredeti tárgyaláson nem lehettem ott)
A tulajdonrészt magához váltja, vagyis megvásárolja. (Én ezt jobban nem tudom leírni.)
A tulajdonostársnak elővásárlási joga van., pl. x összeg amiért eladnák a lakástulajdon-részt, ha arra esetleg külső személy is ajánlatot tesz (???), a tulajdonostárs ha megajánlja az x összeget, a másik vevőjelölttel szemben ővé az a tulajdoni hányad (is).
Amíg élek el nem feledem a kietlen téli parkolóban történő átadás-átvétel történetet... (Nem csak a gyerekekkel bántatok "embertelenül" hanem egymással is - semmi közöm hozzá.)
mindketten egy másik országban lakunk mint ahol a lakás van.
ha a magadhoz váltani = megvenni, akkor írd kérlek azt. A magyar köznyelvben ugyanis ez nem szinoníma.
mi van ha nekem nem "adja el"? ha bárki másnak aláírná x összegért a lakáseladást, csak nekem nem?
Van valami "elővételi jogom" ha adásvételre kerül a sor?
nem hét évet vártunk kettőt és hidd el volt fontosabb dolgunk is mint a lakás és még mindig van (ha esetleg emlékszel mi vagyunk a gyerekket sötét téli este a parkolóban átcuccoló elvált szülőpáros)
Végül is te most kinek a lakásában laksz a gyerekekkel? Annak alapján a kérdés, hogy megvettétek a jelenlegit, de nem lakik benne senki - csak van...
Olvasva még a lakást örökölt-vesz-elad-szülőktől pénz-ismét lakásvásárlás-hitelfelvétel lépéseket.,. szvsz ügyvéd fog kelleni aki kibogozza a vagyoni/tulajdoni helyzetet.
"Könyörgöm", magadhoz váltani = megvenni., rossz esetben rakat pénz kell a banktól...
Ahhoz hogy kiadható legyen egy lakás, a tulajdonostárs beleegyezése is szükséges.
Szeritem hibás az elgondolás: majd az albérletből bejövő pénzből a t.díj kiegészítése, vagyis előre ne igyunk a medve bőrére.
Azt hogy a lakás dolgában végül is mire jutsz a férjeddel, te tudod., mindenesetre "a" megoldásra nem kellett volna 7 évet várni...
köszönöm elolvastam
Arról természetesen szó sem lehet hogy megveszem a lakást, kiadom és erre hivatkozva csökkenjen (vagy megszűnjön!) a tartásdíj.
Arról sem lehet szó hogy a gyerekek nevére iratja és pusztán emiatt csökkenjen a tartásdíj. Korábban már értetlekendtem hogy egyáltalán mi miatt "érné " meg ez az anyának, nekem nem éri meg. Kiadott lakás után levonva a lakás költségeit kijö egy összeg, azzal csökkenteni lehet a tarátsdíjat, mást nem tudok elképzelni. Főleg egy három gyerek után fizetett összesen 15 % mellett.
Végső soron magadhoz válthatod a tulajdoni részét, ha meg tudod venni.
na ez az ami érdekel.
Monalisa:
örökölt egy lakást a házasságunk 1 évében, eladta, vettünk egyet amiben benn laktunk, eladta és megvettük ezt a jelenlegit. Ebben nem lakik benne senki,egyszerűen csak "van" romlik le az állapota. A kiadásba sem egyezik bele "érzelmi alapon".
tehát a jelenlegi lakás kifizetése: eladott lakás ára, szocpol, kedvezményes kölcsön, kp szüleimtől.
Az építkezés alatt a szüleim biztosították hogy legyen hol laknunk (ingyen persze).
Megyek keresem Obudafan hozzászólását...
Attól, hogy esetleg te és a gyerekek maradnátok a lakásban, az "érzelmi okokból" való kategórikus elzárkózása nagy butaság. Mert ha a lakás végül is megfelel neked a gyerekekkel, akkor miért akar "diktálni" - el vagytok válva.
Végső soron magadhoz válthatod a tulajdoni részét, ha meg tudod venni.
Ha sehogy sem tudtok egyezségre jutni, akkor a lakást sajnos el kell adni.
Lisall
Azt nem írtad, hogy 7 éve végül is miből vettétek a jelenlegi közös lakást?! (Azt leírtad, hogy ő eladott egy örökölt lakást., vagyis ezen különvagyona többé-kevésbé- valamint hitel és szoc.pol. képezte a megvett lakást anyagi bázisát?!) Amennyiben így lenne, akkor az általa kért 75-25 százalékos vételár megosztás elvileg akár...
Azonban mivel a közös lakás vásárlásakor végül is "bedobta" a közösbe az örökségének x részét, vagyis a vásárláskor belement a fele-fele tulajdoni arány bejegyzésbe, véleményem szerint az 50 százalékon felüli további 25 százaléknak 7 éve búcsút intett már...
Ezt kell hogy jogász megerősítse illetve megcáfolja.
Ami a tulajdoni hányadnak a gyermekek részére történő ajándékozás dolgát illeti, javaslom olvassad el ObudaFan tegnapi egyik hozzászólását: "Tulajdonjog - gyermektartásdíj" c. topic, 08.14. 18:26.
A lakásra felvett hitel és szoc.pol. esetleges időelőtti lezárást illeti, nagyon alaposan olvasd át az egyes szerződések kisbetűs részeit - egyben személyesen is érdeklődj a bankbank -, mert lehet, hogy 1-2-3 év kivárás még, és semit nem kell visszafizetni!
Monalisa
laikus hozzászóló
Üdvözlet újra mindenkinek! Köszönöm a válaszokat!
Nem igazán értlek Titeket, ha a lakás 1 szintje lakható, mert a többi nem készült el, ez pedig 1 légterű akkor hogyan oszatnám szét, vagy kérhetne lakbért tőlem, vagy esetleg aki itt lakna, mert nem tudom a rezsit fizetni?Bár hozzá teszem a váláskor bejárat jobbra övé, balra az enyém, de csak elméleti vonal lehet.Ezt hogyan lehet kvitelezni, hogyan kell gondolkodnom?
Illetve a családi kölcsön bankszámlájára érkezett, nem írtam alá semmit.Ha ezzel szeretné alátámasztani akkor olyan utalást is rám tud a rokonaitól bizonyítani ami csak pénz mozgás volt.Lehetséges ez?
Mivel kell neki bizonyítani?Előre is köszönöm!
Sziasztok!
A közös lakásunk válás utáni sorsáról szeretnék tanácsot kérni.
A lakást a házasságunk 7. évében vettük, 50-50 %-ban került a nevünkre.
Elváltunk, a lakás most üresen áll, eddig más problémák megoldásán dolgoztunk, most merült fel ennek a pontnak a rendezése.
az ex elképzelése hogy adjuk el és a befolyt összegen 75-25 %-ban osztozzunk (ő eladott a lakásvétel előtt egy örökölt lakást ezért kér többet a befolyó összegből)
A lakásra szocpolt és 13 évre kedvezményes kölcsönt kaptunk, ennek a visszafizetése nem kevés veszteséggel jár, bár a részleteket még nem néztem át.
Én elsősorban azt szeretném ha a lakás a gyerekek nevére kerülne (ezért még fizetni is hajlandó lennék) ez ekkor ki lehetne adni és a befolyt összeg a tartásdíj csökkentésére fordítódna, jól gondolom?
Másik lehetőség hogy én veszem meg. Annyiért amennyi a költségek levonása után az osztozkodásra kerülő összeg mondjuk 66- 75 %-a.
Mindkét lehetőség elől az ex kategorikusan elzárkózik, úgymond "érzelmi okokból".
Nekem milyen jogaim vannak ilyen helyzetben? A megegyezésen kívül milyen más út állhat előttünk?
nem akartam túl bő lére ereszteni a helyzet kifejtését, ha valami fontos kimaradt, elnézést, folytatom szívesen.
Így van, egyben remélve ők a válásuk során kellő toleranciával lesznek egymás iránt. (Lehet barátként is elválni egymástól, és kellő rugalmasággal kezelni bizonyos dolgokat.)
Jah, és könnyen lehet még gondja abból, ha a feleség nem fizeti a villanyszámlát.
Azt a szolgáltató a férjtől fogja követeni (ha ő a szerződő fél), aztán a férj majd behajthatja esetleg a feleségen.
Ha rossz a légkör, akkor nem árt erre is gondolni.
monalisa:
osztatlan közös tulajdonról beszélünk.
Köszönöm.
Bocs, de az legyen neki a legnagyobb gondjuk, hogy a villanyszámlát jól fizetik-e a továbbiakban vagy sem, legalább is az első időszakban. (Egyébként a közös megegyezés érdekében egyeztetnek - mint írta, így vélelmezhetően ebben nem lesz vita köztük.)
A felesége nem tulajdonosa az EGÉSZ lakásnak hanem csak társtulajdonos, tehát ha a férj átengedi a "saját" szobájának a használatát, akkor szerintem kérhet érte némi anyagi ellentételezést. Ha rosszul írnám, kérlek javíts ki.
monalisa:
gondold át még egyszer...
Volt olyan topik (nyilván te is olvastad), ahol épp arról volt szó, hogy a férj elköltözött, a feleség maradt. A feleség nem fizette a villanyszámlát, de mivel a szerződést a férj kötötte, ezért az ELMŰ is a férjtől követelte az elmaradást... jogosan.
A másik: tulajdonostárstól nehezen lehet bérleti díjat kérni...
Szóval gondolkozz, mielőtt félrevezetsz valakit (erre már többször és többen kértek).
Kiegészítésként: ha távozásod után az egész lakást használhatja, arra a "te szobádra" kérhetsz havi lakbért.
Kedves monalisa1!
Valahogy én is így gondolom igazságosnak.
Köszönöm szépen a segítséged és a megerősítést!
Az alanti második válasz hal78-nak íródott.
bujócska
Mind minden lakásnak akár laknak benne akár nem vannak folytatólagosan fizetendő költségei: hiteltörlesztés, fütés, közös költség, kommunális adó (= szemétdíj), biztosítás, liftdíj stb. - ezek felét mindenképpen fizetned kell. A víz-, villany-, gáz- tv stb. havi költségét az fizeti aki azt ténylegesen igénybe is veszi. (Amennyiben a fütés lakásonként/radiátoronként külön mérhető, akkor a tényleges fogyasztás szerint, és akit illet.)
Ha úgy érzed, mindenképpe vége az együttlakásnak, az egyik szobát lezárod - az a továbbiakban a te kizárólagos felségterületed -, és távozol. A vagyonmegosztásban ez nem jelent hátrányt.
Monalisa
laikus hozzászóló
A jelen esetben valószínűleg nem elég alapos az ingó dolgok megosztása., javasolnám új megállapodást kötni és abban a legapróbb részletig leszabályozni az "enyém - tiéd" kérdést. Mert így a továbbiakban már számon kérhető tőle: miért visz el dolgokat ami végül is már nem az övé.
Végső soron zárat is lehet cserélni (...), és ha nehezményezné, mondja azt: be akartak törni...
A lakás árával lejjebb kell menni, mert ha valami két év után sem kelt el - bármennyire is pang esetleg a helyi lakáspiac -, akkor az mindenképpen rosszul van "belőve". Új minimál árat kell meghatározni, és afölött 20%-ról indítani az eladást. Mert végül is a pénzünkhöz akarunk jutni és ezzel lezárni az élet egy szakaszát, vagy csak árulgatjuk azt a lakást...
Khm...lenne még kérdésem.
Az iteleten "az ingo vagyon megosztottunk és birtokba vettük"mondat ilyenkor semmit nem ér?Pl hogy nem tudunk megegyezni és újra felosztatni?A lakást áruljuk, már 2 éve kiköltözött, önként.
Előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |